CAZ. Copii infectați cu coronavirus la Spitalul din Sfântu Gheorghe!

CAZ. Copii infectați cu coronavirus la Spitalul din Sfântu Gheorghe!
CAZ. Copii infectați cu coronavirus la Spitalul din Sfântu Gheorghe! / Sursa FOTO: decovasna.net
Publicat: 11/04/2020, 09:12

Tot mai mulți copii ajung să fie infectați cu virusul SARS-CoV-2, o situație de-a dreptul alarmantă pentru sistemul medical românesc.

Vineri seară, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) a informat că, din cei 32 de pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus, șase sunt copii. Iar cinci dintre ei au vârsta sub 9 ani!

Pare de-a dreptul incredibil ca într-un spital precum cel din Sfântu Gheorghe proporția copiilor din totalul pacienților testați pozitiv cu noul coronavirus să fie de 15%!

„Confirmaţi pe diferite secţii sunt în total 32 de pacienţi, din care în grupa de vârstă 0-9 ani sunt cinci pacienţi, iar în grupa de vârstă 10-18 ani, un pacient”, a confirmat situația managerul SJU, Andras Nagy Robert, în cadrul unei conferinţe de presă online.

Totodată, Andras Nagy Robert a precizat că „la secţia de Terapie Intensivă tratăm un pacient confirmat în stare critică şi un alt pacient tot în stare critică, dar care este intubat”.

În plus, din informațiile pe care le deține managerul spitalului din Sfântu Gheorghe, în judeţul Covasna ar mai fi şi alte persoane diagnosticate cu virusul Covid-19. Este vorba despre pacienți asimptomatici şi care momentan se află în izolare la domiciliu.

Din datele oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, 79 de persoane ar fi infectate cu SARS-CoV-2 în județul Covasna.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase