Coreea de Sud lansează un test COVID pentru pisici şi câini

Coreea de Sud lansează un test COVID pentru pisici şi câini
Coreea de Sud lansează un test COVID pentru pisici şi câini
Publicat: 09/02/2021, 11:46

Proprietarii de câini şi de pisici din Seul (Coreea de Sud) vor putea să își testeze pentru noul coronavirus animalul de companie, a anunţat guvernul metropolitan, citat de BBC.

Decizia vine la câteva săptămâni după ce ţara a raportat primul caz de Covid-19 la un animal – o pisică.

Doar animalele de companie care prezintă simptome precum febră sau dificultăţi de respiraţie după expunerea la purtătorii umani de virus vor fi testate.

Dacă va fi testat pozitiv, animalul va trebui să intre în carantină. Nu este necesar ca animalul de companie să fie izolat într-un spaţiu dedicat, deoarece nu există dovezi că boala poate circula între oameni şi animale de companie, a spus Park Yoo-mi, un oficial de la centrul de control al bolilor la un briefing de presă virtual.

Dar dacă proprietarii animalului de companie sunt spitalizaţi cu Covid-19 sau sunt prea bolnavi sau prea bătrâni pentru a avea grijă de acesta, animalul de companie va fi luat în carantină într-o unitate administrată de oraş.

La începutul lunii trecute, un pisoi dintr-o unitate e cult din oraşul Jinju din sud-estul ţării a fost găsit infectat, potrivit presei locale.

Autorităţile sanitare suspectează că o mamă şi o fiică au transmis virusul pisoiului.

Puţin probabil ca un câine sau o pisică să transmită virusul oamenilor, spun specialiștii

Experţii au spus anterior că este foarte puţin probabil ca un câine sau o pisică să transmită virusul oamenilor, deşi cercetările au arătat că pisicile ar putea să poarte virusul şi să îl transmită altor pisici.

La nivel global, mai multe animale de companie au dat rezultate pozitive. Luna trecută, două gorile din San Diego Zoo Safari Park au contractat Covid-19 de la un îngrijitor uman – primul caz cunoscut de infecţii la maimuţe.

De asemenea, virusul a fost găsit la o serie de alte animale sălbatice, inclusiv lei şi tigri în grădina zoologică Bronx din New York şi lei în grădina zoologică din Barcelona.