CORONAVIRUS | Înainte să moară, o mamă și-a luat ADIO de la fiul ei pe WhatsApp: „Nu mai pot să respir. Doctorul mi-a spus să vă salut”

Redactor:
Gândul
CORONAVIRUS | Înainte să moară, o mamă și-a luat ADIO de la fiul ei pe WhatsApp: „Nu mai pot să respir. Doctorul mi-a spus să vă salut”

O femeie de 75 de ani din Italia a murit de coronavirus, dar nu îaninte de a-și lua adio d ela familie printr-un mesaj pe Whatsapp. Copiii femeii caută acum cenușa mamei lor, care a fost incinerată în Bergamo.

Fiul cel mare al femeii a făcut public ultimul mesaj pe care l-a primit de la mama sa înainte să moară pe patul de spital.

„- Eu mor.

– Ce spui? De ce?

– Nu mai pot respira, doctorul spune să vă salut.

– Nu renunta, te iubesc, fa-o pentru mine.

– Dar nu mai depinde de mine, mi-au dat morfină”, au fost ultimele mesaje ale italiencei în vârstă de 75 de ani.

După 10 minute de la scrierea acestor mesaje, rudele femeii a primit un telefon de la spital, prin care au fost anunțați că bătrâna era în stare gravp și că i se dă morfină. După alte 30 de minute a fost anunțat decesul.

Fiul cel mare al femeii a povestit că mama sa nu suferea de alte boli și că a început să se simtă rău la începutul lunii martie:

„Mama mea Annalisa avea 75 de ani, dar cu excepția unor probleme de cataractă, era sănătoasă. La începutul lunii martie, mama a început să aibă febră și dureri musculare. Am sunat autoritățile care ne-au spus că trebuie să o ținem acasă pentru că are o simplă gripă. Pentru că stăm foarte aproape de Bergamo ne-am dat seama că e imposibil să fie o simplă gripă, așa că tatăl meu a dus-o la spitalul din Ponte San Pietro pe mama pe data de 9 martie”, a povestit bărbatul pentru tpi.it.

Bărbatul a povestit că rezultatul testului a venit după 3 zile. Mama sa a fost diagnosticată cu COVID-19. Pe 18 martie starea femeii s-a agravat: „Respira greu și i-au pus cască de ventilare”.

Acum, familia femeii încă mai încearcă să intre în posesia cenușii. Cadavrul femeii a fost incinerat imediat după moarte într-un crematoriu din Bergamo.

Bilanţul epidemic a ajuns la 9.134 de morţi în Italia/În total,86.498 de cazuri de coronavirus

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns, vineri, la 9.134 de morţi în Italia, cu 969 de decese în plus faţă de joi, iar numărul total al persoanelor infecate până acum a ajuns la 86.498.

Serviciul de Protecţie Civilă a anunţat vineri seară că bilanţul epidemic este de 9.134 de morţi în Italia, iar numărul total de cazuri de coronavirus a ajuns la 86.498, informează publicaţiile La Repubblica şi La Stampa.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 5.959 de noi cazuri confirmate şi 969 de morţi, cel mai mare număr de decese înregistrat până acum într-un interval de 24 de ore, a comunicat Serviciul italian de Protecţie Civilă.

Până acum s-au vindecat 10.950 de persoane, astfel că în prezent există 66.414 persoane care au coronavirus.

Cele mai multe cazuri se înregistrează în regiunea Lombardia, 37.298, şi 5.402 decese. În regiunea Emilia Romagna sunt 11.588 de cazuri şi 1.267 de decese, iar în Veneto sunt 7.497 de cazuri şi 313 decese.

Inchide