Gândul
  • Publicat:
Știri

CORONAVIRUS. „Noaptea Muzeelor” din acest an s-a amânat / Când se va desfășura evenimentul

CORONAVIRUS. „Noaptea Muzeelor” din acest an s-a amânat / Când se va desfășura evenimentul
Evenimentul „Noaptea Muzeelor” din acest an s-a amânat

Ediţia de anul acesta a evenimentului „Nopţii Muzeelor”, programat inițial pe 16 mai, va avea loc pe 14 noiembrie, potrivit unei propuneri a organizatorilor europeni. Decizia vine ca urmare a crizei provocate de noul coronavirus.

„Pandemia declanşată de COVID-19 a determinat organizatorii europeni ai Nopţii Muzeelor să modifice data de organizare a ediţiei 2020. Propunerea este pentru data de 14 noiembrie 2020″, se arată într-un anunţ publicat pe pagina de Facebook a ediţiei româneşti a evenimentului cultural.

Noaptea Muzeelor este organizată în mod tradiţional în sâmbăta cea mai aporopiată de data de 18 mai, când este marcată Ziua Internaţională a Muzeelor. Anul acesta, evenimentul era programat pe 16 mai, scrie Mediafax.

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, manifestarea adună mii de muzee şi instituţii culturale din zeci de ţări europene care îşi păstrează deschise porţile în aceeaşi noapte.

Noaptea Muzeelor 2019 a atras peste un milion de vizitatori la nivel naţional şi a propus publicului expoziţii în diferite instituţii muzeale, intervenţii şi experienţe artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi concerte.

În România, evenimentul este organizat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membru în conducerea celei mai mari reţele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.

Inchide