COVID-19. Țara europeană care nu a mai înregistrat niciun caz nou de coronavirus şi pregăteşte relaxarea restricţiilor

COVID-19. Țara europeană care nu a mai înregistrat niciun caz nou de coronavirus şi pregăteşte relaxarea restricţiilor
COVID-19. Țara europeană care nu a mai înregistrat niciun caz nou de coronavirus şi pregăteşte relaxarea restricţiilor / Sursa FOTO: Mediafax Foto
Publicat: 26/04/2020, 17:45
Actualizat: 07/04/2021, 00:59

Autorităţile din Malta nu au mai înregistrat niciun nou caz de coronavirus în ultimele 24 de ore, fiind prima dată de la izbucnirea epidemiei când se întâmplă acest lucru, iar relaxarea restricţiilor antiepidemice începe în câteva zile, anunţă ministrul maltez al Sănătăţii, Chris Fearne, relatează Mediafax.

„Deciziile privind anularea măsurilor antiepidemice vor fi luate pe baza datelor şiinţifice”, a precizat Chris Fearne, citat de agenţia de presă Reuters.

Malta, care are o populaţie de circa jumătate de milion de locuiori, a detectat primul caz de Covid-19 pe 7 martie. Numărul total al infecţiilor a ajuns la 450 de cazuri, iar patru persoane au decedat.

Şcolile din Malta au fost închise, circulaţia în grupuri mai mari de trei persoane este interzisă, iar aeroporturile şi magazinele nonesenţiale nu funcţionează. Fabricile, şantierele de construcţii şi plajele sunt deschise.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase