Cum se testează în Olanda. Pacienții sunt puși să cânte pentru a afla dacă au Covid!

Cum se testează în Olanda. Pacienții sunt puși să cânte pentru a afla dacă au Covid!
Cum se testează în Olanda. Pacienții sunt puși să cânte pentru a afla dacă au Covid! / Sursa FOTO: captura video
Publicat: 25/02/2021, 09:59

Cum se testează împotriva Covid-19 în Olanda. Ei bine, aflați că pacienții sunt puși să cânte pentru a afla dacă sunt sau nu infectați cu noul coronavirus! Este o metodă inedită, dezvoltată de o companie din Țara lalelelor care și-a propus să vină cu o alternativă la tradiționalele teste PCR.

Astfel, pacientul intră într-o cabină de testare în care, pur și simplu, este pus să cânte. Tare de tot, cât îl țin plămânii. Cine nu cântă, trebuie să strige.

Cabină hi-tech pentru testare Covid

Vorbim despre cum va arăta testarea Covid-19 în viitorul nu prea îndepărtat, dacă inovația cercetătorilor batavi va avea succes, iar cabina hi-tech își va găsi clienți interesați să o achiziționeze. Când cântă, oamenii proiectează aerosoli, iar aerul din cabină este extras complet și analizat pe loc de aparatura ultramodernă. Dacă se aprinde lumina roșie, înseamnă că testul este unul pozitiv.

Ca diferență majoră față de testul PCR efectuat în laborator, acesta funcționează doar dacă pacienții sunt contagioși, nu doar infectați! Mai mult, procedura durează numai 30 de secunde, interval de timp suficient pentru ca un calculator inteligent să detecteze particulele de virus în aerul expirat.

Peter van Wees, cel care a dezvoltat cabina de cântat: „Acest dispozitiv măsoară dacă ești contagios cu acest virus sau cu oricare altul. Nu pune accentul pe infecția cu coronavirus”. Deocamdată, dispozitivul va fi testat timp de trei săptămâni în Amsterdam, înainte de a se cere aprobare de la Uniunea Europeană. O astfel de cabină costă 120.000 de euro, iar producătorii deja au primit comenzi suficiente.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase