Diana Șoșoacă dă în judecată Ministerul Sănătății, DSP București și Senatul României, după ce a fost făcută publică adeverința medicală invocată pentru a nu purta mască de protecție

Diana Șoșoacă dă în judecată Ministerul Sănătății, DSP București și Senatul României, după ce a fost făcută publică adeverința medicală invocată pentru a nu purta mască de protecție
Senatoarea USR Diana Șoșoacă
Publicat: 21/12/2020, 23:22
Actualizat: 22/12/2020, 08:10

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă a anunțat luni seară, pe o rețea de socializare, că va da în judecată Ministerul Sănătății, DSP București și Senatul României pentru că i-au făcut publică adeverința medicală pe care aceasta o obținuse de la medicul de familie pentru a fi scutită de la purtarea măștii de protecție.

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a cerut, tot astăzi, instituțiilor statului să verifice adeverința invocată de Diana Șoșoacă, senator AUR, pentru a nu purta mască de protecție, după ce aceasta a apărut fără ea în Parlament.

Și Comisia pentru validare a Senatului a solicitat, luni, Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) să verifice şi să răspundă „cu celeritate” cu privire la adeverinţa medicală a Dianei Şoşoacă, senator ales pe listele AUR, prin care este exceptată de la purtarea măştii de protecţie.

„Vă adresăm rugămintea de a verifica îndeplinirea condițiilor legale prevăzute de Ordinul nr. 874/81/2020 și de a ne comunica dacă (1) bolile menționate în adeverința medicală atașată fac parte din categoria «bolilor care afectează capacitatea de oxigenare», (2) adeverința medicală atașată a fost emisă cu respectarea competenței legale și (3) titularul adeverinței medicale atașate este exceptat de la purtarea măștilor de protecție în spații închise”, potrivit solicitării Senatului.

Șefa Comisiei de validare din Senat: DSP spune că adeverința invocată de Diana Șoșoacă pentru nu a purta mască de protecție nu e valabilă

Șefa Comisiei de validare din Senat, Iulia Scântei, a declarat luni seară, la Aleph News, că a primit o adresă de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) în care se arată că adeverința Dianei Șoșoacă, prin care este exceptată de la purtarea măștii, nu este valabilă.

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a cerut, tot astăzi, instituțiilor statului să verifice adeverința invocată de Diana Șoșoacă, senator AUR, pentru a nu purta mască de protecție, după ce aceasta a apărut fără ea în Parlament.

Reacția lui George Simion, co-președinte AUR, după cererile de verificare a adeverinței

George Simion, co-președinte AUR, a reacționat după ce Senatul a cerut verificarea adeverinței medicale care îi permite senatoarei Diana Șoșoacă să nu poarte mască de protecție.

Sunt foarte mulţi oameni care au o problemă cu purtarea măştii, o problemă medicală. Doamna Şoşoacă are o problemă medicală şi are o adeverinţă în acest sens. Aşteptăm toate verificările. Eu am o mască şi am dat tuturor colegilor mei măşti similare făcute de un producător român. Important e să promovăm produsele româneşti şi să mai producem ceva în ţară”, a spus Simion, citat de Agerpres.

Întrebat dacă o va sancţiona pe Diana Şoşoacă în cazul în care, în urma verificărilor, se constată că adeverinţa medicală nu este bună, Simion a spus că nu este cazul.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier