Dominic Fritz, două teste negative la Covid-19. Primarul Timișoarei se află în izolare, după ce a intrat în contact cu două persoane infectate

Dominic Fritz, două teste negative la Covid-19. Primarul Timișoarei se află în izolare, după ce a intrat în contact cu două persoane infectate
Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz (FOTO: Facebook)
Publicat: 18/12/2020, 22:59
Actualizat: 18/12/2020, 23:26

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că are două teste negative la coronavirus. „Am trecut din nou pe lângă virus, iar ceea ce mă ține în siguranță este portul măștii”, a precizat edilul.

Dominic Fritz a anunțat, joi, că intră în izolare după ce a intrat în contact cu două persoane infectate.

După două zile de muncă la domiciliu, am făcut încă un test azi și a ieșit tot negativ. Le-am făcut din precauție: nu am fost contact direct pentru că am purtat masca”, a spus Dominic Fritz.

Primarul spune că va încerca și în următoarele săptămâni să țină cât de multe întâlniri online și își încurajează colegii să lucreze în schimburi și de acasă.

Viceprimarul Timișoarei și secretarul general al instituției s-au infectat cu COVID-19

Viceprimarul municipiului Timișoara, Ruben Laţcău, dar şi secretarul general interimar al instituției, Caius Şuli, au fost diagnosticați cu COVID-19.

„Colegii mei evoluează bine. Ruben îmi spune că are doar dureri de mușchi, se odihnește, dar speră că de săptămâna viitoare va putea să lucreze de acasă. Am trecut din nou pe lângă virus, iar ceea ce mă ține în siguranță este portul măștii. V-o recomand”, a anunțat primarul.

Petre Daea, depistat pozitiv cu Covid-19. Fostul ministru al Agriculturii este internat la „Matei Balș”

Petre Daea, fost ministru al Agriculturii social-democrat, este internat de trei zile la Institutul „Matei Balş”, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Acesta a oferit și câteva detalii despre starea sa.

Sunt internat de trei zile. Mă simt bine. Sunt confirmat COVID. În urma unor analize repetate, sunt internat la Matei Balş”, a declarat Petre Daea, vineri, pentru News.ro.

Bilanț coronavirus: 5.340 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele ore în România

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 5.340 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, potrivit datelor publicate vineri de către Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Tot în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 188 de noi decese asociate COVID-19.

În momentul de față, 1.270 de persoane sunt internate la secțiile ATI din întreaga țară. Până astăzi, 14.157 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 17.12.2020 (10:00) – 18.12.2020 (10:00) au fost raportate 188 decese (121 bărbați și 67 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 16 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 36 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 76 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 54 decese la categoria de peste 80 de ani.

176 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, pentru 6 pacienți decedați nu au fost înregistrate comorbidități, iar pentru 6 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.710. Dintre acestea, 1.270 sunt internate la ATI.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult