Focare de Covid-19 în Iași, la secția de dializă a Spitalului de Copii si la două centre rezidențiale

Focare de Covid-19 în Iași, la secția de dializă a Spitalului de Copii si la două centre rezidențiale
(FOTO ilustrativ: Mediafax Foto)
Publicat: 23/11/2020, 16:55
Actualizat: 23/11/2020, 17:20

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a identificat trei noi focare de Covid-19, la secția de dializă a Spitalului de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” și la două centre rezidențiale.

Potrivit DSP Iași, la Centrul de servicii sociale „Sf. Nectarie” au fost depistați pozitiv la testele pentru Covid patru angajaţi şi șapte beneficiari. Cei din urmă sunt izolați în cadrul centrului, în timp ce salariații sunt izolați la domiciliu, informează Mediafax.

Un alt focar a fost identificat la Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Cozmești, unde au fost depistați pozitiv trei angajaţi şi 15 beneficiari. Și aceștia au fost izolați, angajații acasă, iar beneficiarii în centru.

La secția de dializă a Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii „Sfânta Maria” au fost depistate șase cazuri, în rândul angajaților, care au fost izolați la domiciliu.

Contacţii direcţi sunt carantinaţi la domiciliu. Nu există copii contacţi direct”, a precizat DSP Iași.

De asemenea, DSP anunță că în cadrul focarului existent la secția 3 a Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” au mai fost depistați pozitiv încă trei angajați, numărul total al cazurilor ajungând la 12, în timp ce la secția 1 a unității medicale au fost confirmate pozitiv cu Covid-19 încă două cadre medicale, numărul total ajungând la 9.

Cazurile pozitive sunt izolate la domiciliu. S-a făcut dezinfecţia spaţiilor şi a fost reinstruit personalul”, a mai transmis DSP Iași.

Situație alarmantă la Galați. Zeci de persoane cu COVID-19 aşteaptă cu zilele, într-o zonă tampon, transferul la spital

Zeci de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 aşteaptă zile întregi într-o zonă tampon organizată la Spitalul de Urgenţă Galaţi, pentru a fi transferate la spitale Covid. Transferul durează chiar și trei zile, deoarece toate unităţile suport Covid sunt pline. În acest timp, bolnavii nu primesc nici tratament pentru Covid.

În plus, probleme mari sunt cu ambulanţele care nu mai fac faţă solicitărilor. Unii pacienți aşteaptă de vineri, iar în aceste zile nu primesc tratament pentru boală deoarece Spitalul de Urgenţă nu are medicamente pentru astfel de situaţii.

Ce trebuie să facă persoanele diagnosticate cu COVID-19 și care se află în izolare la domiciliu? Sfaturile medicului Adrian Marinescu

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș, a explicat ce trebuie să facă persoanele care au fost diagnosticate cu COVID-19, și se află în izolare la domiciliu, pentru a evita ca starea lor de sănătate să se înrăutățească.

În cadrul unui interviu acordat Pro TV, Marinescu a explicat că aceste persoane trebuie, în primul rând, să păstreze legătura cu medicul de familie pentru ca acesta să le poată monitoriza starea de sănătate.

Cred că au nevoie de o evaluare făcută în primă fază la medicul de familie, sau orice medic cu care va lua o legătură, poate să fie și telefonic. Important e ca acel medic să-l orienteze și să realizăm dacă persoana respectivă are factori de risc, are vârstă avansată, și atunci trebuie să ajungă mai repede la spital, sau dimpotrivă, dacă situațiile acestea nu sunt, va putea să fie monitorizat de medicul de familie, dar atenție, monitorizare înseamnă că în perioada de două săptămâni, cât stă în izolare, ține legătura cu medicul de familie, dacă apar unele complicații, chiar dacă la acel care în urma evaluării reieșea că nu are factori de risc, să poată să intervină și să ajungă la spital (…) Sfatul meu e să avem acasă un pulsoximetru, știu că s-a vorbit foarte des, alături de termometru, și să măsurăm saturația de oxigen, este foarte important pentru că în general nu ne vom da seama dacă avem o lipsă de aer suficient de repede, deci e mult mai bine să vedem saturația de oxigen, pentru că altfel s-ar putea să ne păcălim, să nu realizăm că avem o saturație mică și să ajungem prea târziu la spital”, a spus Adrian Marinescu.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Surpriză pentru posesorii de iPhone-uri vechi. Ce funcție lansează Apple
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid