FOTO. Cum arătau plămânii femeii din Alba care a murit de Covid-19 la doar 39 de ani, deși nu avea alte boli

FOTO. Cum arătau plămânii femeii din Alba care a murit de Covid-19 la doar 39 de ani, deși nu avea alte boli
Publicat: 27/06/2020, 08:32

O femeie în vârstă de 39 din Alba Iulia a murit luni în urma infectării cu coronavirus, deși nu suferea de nicio altă boală. Radiografia care i-a fost făcută de medici arăta că plămânii femeii au fost afectați drastic de boală, potrivit Alba24.ro.

Pacienta a ajuns duminică la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, cu simptome specifice bolii Covid-19: febră 38,1 grade Celsius, dispnee, tuse seacă, paloarea tegumentelor cu debut de trei zile.

Starea pacientei s-a depreciat brusc, iar medicii nu au mai reușit să o salveze.

Medicul Dan Crainic, este cel care i-a analizat radiografia și a explicat pentru Alba24 de ce a murit tânăra, în condițiile în care nu avea nicio altă boală.

Plămânii femeii erau afectați

”Avea saturații mici de oxigen. Având în vedere toată simptomatologia care orienta spre o afecțiune respiratorie, în contextul epidemiologic, s-a suspicionat de la început o infecție cu virusul. Starea era proastă, s-a internat de urgență în serviciul de terapie intensivă, în izolare. Avem un spațiu tampon unde internăm pacienții până avem confirmarea de laborator care ne spune dacă sunt sau nu infectați cu virusul acesta”, spune medicul Dan Crainic.

Sursă foto:Alba 24

Postarea integrală a surorii pacientei decedate:

”Nu știu cu ce să încep.. nu îmi găsesc cuvintele și starea sufletească, nu mă ajută dar din dragoste pentru sora mea trebuie să o fac. Mulți dintre voi mi-ați trimis mii de mesaje întrebându-mă ce sa întâmplat cu sora mea A., nu pot să răspund la fiecare persoană în parte pentru că sunteți foarte mulți în schimb va pot spune ceea ce știu eu.

În perioada 15 iunie-19 iunie am vorbit cu ea la telefon că nu se simțea bine, noi nelocuind împreună știam doar ce îmi spunea ea la telefon. Mi-a zis ca s-a răcit, că o doare gâtul și că tușește, toți membrii familiei și toți cei care o cunoșteau am trimis-o la medic.

În cele din urmă, în data de 20 iunie s-a prezentat la unitatea de urgență, a fost consultată și lăsată acasă, diagnosticul fiind cum se vede și pe rețetă IACRS (reprezintă infecţia brusc apărută, difuză, ce cuprinde simultan sau secvențial segmente superioare ale căilor prin care circula aerul spre plămâni: ,,nas”-rinită, sinus-sinuzită, urechea medie-otită medie, ,,gât”-faringită, amigdalită, adenoidită).

Și-a scos rețeta, și-a luat pastilele, apoi în data de 21 iunie s-a prezentat din nou la unitatea de urgență, simțindu-se tot mai rău.

A internat-o, am vorbit la telefon, mi-a zis că se simte mai bine, după care brusc nu mi-a mai răspuns la telefon. Starea ei am aflat-o pentru că am sunat la spital, întrebând de ea, mi s-a spus că a făcut un stop cardio respirator și că au mutat-o pe secția ATI.

Am dorit să vorbim cu medicul care se ocupa de cazul ei dar era de negăsit. Am lăsat numărul meu de telefon la o doamnă asistentă și am rugat insistent să mă sune doctorul să știu starea ei pentru că asistenta nu îmi dădea detalii, nu m-a sunat nimeni, eu sunând din oră în oră, să întreb de ea, mi se spunea că starea ei este gravă, că este intubată și atât că restul detaliilor trebuie și mi le dea medicul, în data de 22, la ora 8 dimineața am sunat din nou pe secția ATI, mi-a răspuns doamna doctor Tureanu sau ceva de genul după cum s-a prezentat dar mi-a închis telefonul în nas spunându-mi că sora mea a făcut din nou un stop cardiorespirator și că nu are timp să stea la discuții cu mine…. câteva ore mai târziu am aflat despre deces de la partenerul ei, pe care și pe el l-a anuntat o cunoștiință, am sunat supărată la spital să mi se comfirme și să întreb de ce nu ne-au anunțat de la spital și am aflat că de fapt nu mai aveau numărul meu atât de mult le-a păsat…..

Sora mea a făcut o dublă pneumonie, doar atât știu, acum vă las pe voi să trageți concluziile… dacă ea avea COVID de ce iau dat alt diagnostic și această rețetă și de ce a fost lăsată acasă… adică în data de 20 iunie nu avea COVID, avea Faringită, iar în data de 21 iunie avea Covid sub formă foarte gravă. V-am zis tot ce știu, vă rog din suflet să nu mă mai asaltați cu mesaje și întrebări și să îmi respectați durerea sufletească pentru că orice ar fi, oricare ar fi motivul nimeni nu îmi poate da sora înapoi…”, a scris sora femeii, într-o postare publică pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului