GÂNDUL LIVE. Adina Anghelescu, editorialist GÂNDUL.RO: L-am cunoscut pe Bogdan Stanoevici, era o fire foarte jovială. Păcat că aceste tragedii le întâlnim la oameni în toată puterea

Publicat: 12/01/2021, 12:07
Actualizat: 12/01/2021, 13:57

Adina Anghelescu, editorialist Gândul.ro, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că l-a cunoscut pe actorul și politicianul Bogdan Stanoevici, care a fost răpus de COVID-19, după ce nu a respectat măsurile restrictive în pandemie. „Până să se întâlnească cu virusul, mulți oameni cred că e o răceală”, a declarat Adina Anghelescu.

Dumnezeu să-l odihnească. Este foarte complicat de vorbit, mai ales scepticilor despre lucrurile acestea. Sunt oameni, precum Bogdan Stanoevici, plini de vervă, avea o personalitate a omului de teatru, așa probabil s-a manifestat el și în privința purtatului măștii. El a fost implicat în campania electorală, acolo se pare că a luat virusul ucigător.

Până să se întâlnească cu virusul, mulți oameni cred că este o răceală. Nu știi cum va reacționa propriul organism. Plămânul lui, după acea infecție, chiar dacă au trecut 14 zile, a fost afectat foarte mult de COVID-19. A fost afectat aproape 100%. Nu de infecția nosocomială, cât de acest COVID-19.

„L-am cunoscut pe Bogdan, era o fire jovială…”

I s-a făcut și dializă, pentru că insuficiența organelor trebuia rezolvată de medici. L-am cunoscut pe Bogdan, era o fire foarte jovială, îmi pare foarte rău, păcat că aceste tragedii le întâlnim la oameni în toată puterea.

Dar nu gândim toți la fel. Sunt chestiuni de natură psihologică. Fiecare individ gândește în felul lui. Există o percepție comună și una individuală. Sunt deja oameni care – trecând prin această perioadă, aproape un an de zile – de când ne zbatem în povestea asta urâtă a pandemiei, care nu mai percep cum trebuie lucrurile, există o percepție în subconștient, caută o vinovăție a cuiva.

Psihiatrii ar putea să aibă păreri foarte importante în ceea ce privește efectul pandemiei și măsurile acestea restrictive, firesc să fie luate în continuare, însă asupra factorului psihologic nimeni până acum nu s-a aplecat până acum.

Se știe că bolnavii de COVID care au avut forme grave au această depresie, au tot felul de transformări, temeri, angoase, atacuri de panică și acestea se pot manifesta la un moment dat prin acest recul al realității. Încercăm să ne batem cu realitatea, nu ne mai pasă de argumentele pozitive, realiste, căutăm să scăpăm de ale noastre, fiind foarte negativiști.

„Alte țări au măsuri mult mai severe decât ale noastre”

Este vorba de a-ți asuma decizia ta. Toți cei care neagă purtarea măștii, toate țările au luat aceste măsuri, nu doar România. Alte țări au măsuri mult mai severe decât ale noastre și noi continuăm să credem că ne va salva altcineva, numai noi pe noi înșine nu”, a declarat Adina Anghelescu la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase