GÂNDUL LIVE. Adina Anghelescu, editorialist GÂNDUL.RO: L-am cunoscut pe Bogdan Stanoevici, era o fire foarte jovială. Păcat că aceste tragedii le întâlnim la oameni în toată puterea

Redactor:
Silviu Bănilă

Adina Anghelescu, editorialist Gândul.ro, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că l-a cunoscut pe actorul și politicianul Bogdan Stanoevici, care a fost răpus de COVID-19, după ce nu a respectat măsurile restrictive în pandemie. „Până să se întâlnească cu virusul, mulți oameni cred că e o răceală”, a declarat Adina Anghelescu.

Dumnezeu să-l odihnească. Este foarte complicat de vorbit, mai ales scepticilor despre lucrurile acestea. Sunt oameni, precum Bogdan Stanoevici, plini de vervă, avea o personalitate a omului de teatru, așa probabil s-a manifestat el și în privința purtatului măștii. El a fost implicat în campania electorală, acolo se pare că a luat virusul ucigător.

Până să se întâlnească cu virusul, mulți oameni cred că este o răceală. Nu știi cum va reacționa propriul organism. Plămânul lui, după acea infecție, chiar dacă au trecut 14 zile, a fost afectat foarte mult de COVID-19. A fost afectat aproape 100%. Nu de infecția nosocomială, cât de acest COVID-19.

„L-am cunoscut pe Bogdan, era o fire jovială…”

I s-a făcut și dializă, pentru că insuficiența organelor trebuia rezolvată de medici. L-am cunoscut pe Bogdan, era o fire foarte jovială, îmi pare foarte rău, păcat că aceste tragedii le întâlnim la oameni în toată puterea.

Dar nu gândim toți la fel. Sunt chestiuni de natură psihologică. Fiecare individ gândește în felul lui. Există o percepție comună și una individuală. Sunt deja oameni care – trecând prin această perioadă, aproape un an de zile – de când ne zbatem în povestea asta urâtă a pandemiei, care nu mai percep cum trebuie lucrurile, există o percepție în subconștient, caută o vinovăție a cuiva.

Psihiatrii ar putea să aibă păreri foarte importante în ceea ce privește efectul pandemiei și măsurile acestea restrictive, firesc să fie luate în continuare, însă asupra factorului psihologic nimeni până acum nu s-a aplecat până acum.

Se știe că bolnavii de COVID care au avut forme grave au această depresie, au tot felul de transformări, temeri, angoase, atacuri de panică și acestea se pot manifesta la un moment dat prin acest recul al realității. Încercăm să ne batem cu realitatea, nu ne mai pasă de argumentele pozitive, realiste, căutăm să scăpăm de ale noastre, fiind foarte negativiști.

„Alte țări au măsuri mult mai severe decât ale noastre”

Este vorba de a-ți asuma decizia ta. Toți cei care neagă purtarea măștii, toate țările au luat aceste măsuri, nu doar România. Alte țări au măsuri mult mai severe decât ale noastre și noi continuăm să credem că ne va salva altcineva, numai noi pe noi înșine nu”, a declarat Adina Anghelescu la GÂNDUL LIVE.

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
Circ TOTAL! Şoşoacă, dată afară
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Irina Begu, luată peste picior înaintea meciului cu Venus Williams! Ce s-a scris despre prietena...
Veste proastă pentru cinci milioane de pensionari. Raluca Turcan le-a spulberat speranțele, cât trebuie să...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Vladimir Putin, avertisment dur către liderii mondiali: „Un conflict intens ar însemna sfârșitul civilizației”
Circ TOTAL! Şoşoacă, dată afară
Ce decizie a luat fiul Elodiei după ce a aflat ce a pățit cu adevărat...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
O vezi pe stradă și nu-ți vine să crezi că-i o Dacia: arată ca un...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
Inchide