Medicul Virgil Musta, revoltat: ”Lupt cu toată puterea să spun că nu este de glumă. Lumea e nemulțumită, dar nimeni nu respectă regulile”

Redactor:
Cristian Lisandru
Medicul Virgil Musta, revoltat: ”Lupt cu toată puterea să spun că nu este de glumă. Lumea e nemulțumită, dar nimeni nu respectă regulile”
Medicul Virgil Musta, revoltat: ”Lupt cu toată puterea să spun că nu este de glumă. Lumea e nemulțumită, dar nimeni nu respectă regulile”

Din păcate, România a depășit – astăzi – numărul de 2.000 de infectări în 24 de ore, potrivit comunicatului transmis de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, iar situația medicală, la nivel național, este alarmantă.

Din ce în ce mai mulți specialiști trag semnale de alarmă referitoare la o transmitere comunitară a noului coronavirus, iar medicul Virgil Musta – şeful secţiei COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara – este unul dintre ei. Lumea se declară nemulțumită pentru că există cozi la spital, însă investigațiile trebuie efectuate, iar legea trebuie respectată. E drept, spune Virgil Musta, oamenii sunt nemulțumiți de întreaga situație, însă ”nimeni nu respectă regulile care se impun”.

”În fiecare zi vin salvările cu 30-40 de oameni să îi evaluăm şi toată lumea e nemulţumită că se stă la coadă. Vin toţi 30 de oameni deodată. Nu avem cum să îi rezolvăm. Trebuie făcute investigaţii, trebuie să respectăm legea. Toată lumea e nemulţumită, dar nimeni nu respectă regulile care se impun să nu ajungă în situaţia asta”, a declarat medicul Virgil Musta.

”Unii sunt nemulţumiţi că, dacă sunt forme severe, noi propunem internarea. Nu se internează şi vin după câteva zile cu forme grave şi necesită terapie intensivă. Eu lupt cu toată puterea să spun că nu este de glumă”

Medicul Virgil Musta

Virgil Musta avertizează: ”Terapia intensivă este plină”

Medicul Virgil Musta spune lucrurilor pe nume și avertizează că secția de terapie intensivă a Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara este plină.

Nu mai sunt resurse, avertizează medicul, iar tendința de creștere a numărului de infecții, la 24 de ore, îngrijorează.

„Nu mai avem resurse, locuri. Avem cinci locuri pe secţia mea, dintre care cu oxigen doar două locuri, iar terapia intensivă este plină”

Medicul Virgil Musta

Oamenii au ieșit în stradă, la Timișoara, după alegerile locale, sărbătorind victoria lui Dominic Fritz, iar Virgil Musta atenționează că și în astfel de momente este necesar ca regulile de restricție să fie respectate. Și asta cu atât mai mult cu cât există numeroase cazuri în care oamenii continuă să trateze cu superficialitate pericolul reprezentat de noul coronavirus.

”A fost o acţiune de bucurie. E bine, dar e bine ca şi în aceste momente să se respecte regulile. Alţii merg la biserică şi nu poartă mască. Alţii se adună pentru nu ştiu ce eveniment şi spun: eh, lasă că la evenimentul ăsta nu contează, nu ne îmbolnăvim. Asta nu e bine pentru că tot mai multă lume va lua virusul din comunitate”, a mai declarat medicul Virgil Musta, potrivit adevarul.ro.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Luis Lazarus, internat în stare gravă cu COVID. Ştirea dimineţii, din spital! Ce s-a întâmplat...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
Mă numesc Mariana, am 36 de ani și am slăbit 17 kg cu 2 diete...
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Programul Rabla pentru electrocasnice 2021 începe astăzi
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Cetățenii europeni care sosesc în Marea Britanie, închiși și expulzați. MAE: 150 de români au...
Luis Lazarus, internat în stare gravă cu COVID. Ştirea dimineţii, din spital! Ce s-a întâmplat...
Momentul TERIBIL în care un pod din STICLĂ din China se sparge complet cu oameni...
ULTIMĂ ORĂ: Românii scapă de mască! Data anunțată de președintele Iohannis. E oficial!
Descoperire șocantă în portbagajul unui bărbat. Ce căra în pungi, de fapt. Pericol major!
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cum arată actrița Rebel Wilson după ce a slăbit 27 de kilograme
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide