NEBUNIE. China reinstalează izolarea totală pentru 500.000 de oameni, lângă Beijing

Redactor:
Razvan Ilie
NEBUNIE. China reinstalează izolarea totală pentru 500.000 de oameni, lângă Beijing
Chinezii iau măsuri dure chiar și în cazurile mici, după experiența pe care au avut-o în Wuhan

Când lucrurile păreau să reintre în normal în China, prima țară lovită de epidemia devastatoare cu noul coronavirus, evoluțiile de ultimă oră arată iarăși o situație scăpată de sub control. Autoritățile de la Beijing au trecut la măsuri dure la doi pași de capitala țării.

China a plasat duminică în izolare aproape jumătate de milion de persoane care locuiesc în proximitatea capitalei sale, Beijing, relatează BBC News.

Restricțiile au intrat în vigoare în provincia Hebei, după o creștere semnificativă a cazurilor de coronavirus.

După apariția pandemiei în China la sfârșitul anului trecut, China a reușit să țină sub control coronavirusul, însă, pentru a evita un al doilea val, chiar și micile creșteri sunt luate foarte în serios de autoritățile de sănătate din țară.

Situație îngrijorătoare lângă Beijing

Orașul Beijing a fost afectat începând de la jumătatea lunii iunie de o recrudescenţă a pandemiei de COVID-19, pe care autorităţile locale o consideră în continuare „gravă şi complexă”, potrivit DW.com.

Această ţară asiatică a reuşit în mare parte să controleze răspândirea epidemiei. Însă apariţia a aproximativ 300 de cazuri noi în Beijing într-un interval de circa două săptămâni alimentează temerile legate de un al doilea val de contaminări cu noul coronavirus.

Primăria din Beijing a lansat deja o vastă campanie de depistare, a închis şcolile, i-a îndemnat pe locuitori să nu părăsească oraşul şi a plasat in izolare la domiciliu mai multe mii de persoane care locuiesc în zone rezidenţiale considerate cu mare risc de infectare.

Autorităţile locale au anunţat duminică izolarea cantonului Anxin, situat la 60 de kilometri sud de Beijing, în provincia Hebei. Unsprezece cazuri asociate reapariţiei epidemiei în Beijing au fost analizate atent.

Mai multe cartiere din Beijing au fost supuse restricțiilor, călătoria a fost limitată iar autoritățile au reînceput testările. Conform Agerpres, de la jumătatea lunii iunie, noile infecții din China s-au limitat în mare parte la Beijing, precum și această răspândire în provincia Hebei.

Ce se întâmplă în restul Chinei

Cum se descurcă restul Chinei cu virusul? În general, China a „aplatizat cu succes curba” transmiterii de COVID-19 în ultimele luni. După ce a trecut de 80.000 de cazuri confirmate la începutul lunii martie, au mai apărut doar aproximativ 4.700 de atunci.

De la jumătatea lunii iunie, noile infecții s-au limitat în mare parte la Beijing, cu o anumită răspândire în provincia vecină Hebei.

Restul Chinei a observat doar un mic număr de infecții cu o singură cifră, majoritatea fiind cazuri importate, ceea ce înseamnă călători care se întorc din străinătate.

Inchide