Profeție sumbră! Cristoiu: „Cei care nu se vaccinează vor fi cetățeni de mâna a doua în Europa”

Profeție sumbră! Cristoiu: „Cei care nu se vaccinează vor fi cetățeni de mâna a doua în Europa”
Publicat: 16/01/2021, 16:48

Gazetarul Ion Cristoiu afirmă că autoritățile trebuie să organizeze cum se cuvine campania de vaccinare. El avertizează că unii cetățeni ar putea deveni „de mâna a doua”, dacă refuză vaccinarea anti-COVID.

Cristoiu semnalează că unii medici nu doresc să se vaccineze și inspiră astfel neîncredere.

„Sigur că a fost frumos la Klaus Iohannis…”

„Cum continuă etapa 1, dacă medicii nu vor? Noi nu avem încă o explicaţie. Ne putem răzgândi noi, că suntem pacienţi, dar nu medicul. Dacă un medic nu s-a vaccinat este de o sută de ori mai îngrijorător decât dacă nu se vaccinează şeful statului. Dacă şi medical are îndoieli… adică noi să nu avem şi el să aibă? Şi dacă e medic de ginecologie, a făcut facultate… Am pus o întrebare de pacient. De ce noi să avem încredere, care nu avem cunoştinţe medicale… Adevărata confruntare cu viaţa a hârtiei este această etapa a doua. În etapa 1 lucrurile au fost simple, îşi făceau ei singuri (…) E vorba de realitate, de viaţă. Viaţa presupune nişte chestii foarte mici. Sigur că a fost frumos la Klaus Iohannis. Succesul acestei campanii, cel puţin din punctul meu de vedere, nu depinde de publicitatea în care ei vâră bani inutili (…) M-am plictisit să-I aud, şi pe Gheorghiţă la radio, nici acum nu au modificat… nu înţelegeţi cât sunt de neglijenţi, de neghiobi? Au făcut în decembrie la RRA o campanie, s-au înregistrat că . Între timp s-au vaccinat. Dle, nici măcar atâta lucru nu au făcut. Aud în fiecare zi pe domnişoara Mahler, că deja o ştiu pe de rost, . Păi nu s-a vaccinat? Nici atâta lucru, unu să spună băi, hai să schimbăm reclama aia”, a explicat publicistul vineri, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

„Nici pe youtube nu vei intra!”

„Din decembrie încoace noi discutăm despre cei care nu se vaccinează. Pentru Dumnezeu, hai să terminăm cu cei care vor. Deocamdată noi nu am vaccinat pe nimeni din cei care vor (…) cine nu se va vaccina, va fi un paria în Europa. Din punctul acesta de vedere va fi cetăţean de mâna a doua. Deja marile puteri au discutat şi nu te vei putea urca avion… nici pe youtube nu vei intra. Ca să poţi să rezolvi pandemia la nivel global, trebuie să fie toţi vaccinaţi. Că degeaba s-au vaccinat nemţii dacă nu se vaccinează francezii. Ca să dai drumul la circulaţie, la economie, se va impune asta (…) se vor face asemenea măsuri încât nici să ieşi din casă nu vei putea. O să vedeţi, o să vină mall-urile… Ei acum spun că nu-i nimic, dar sub presiunea UE, vor spune gata, nu te poţi urca în avion”, a explicat publicistul.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase