Propunerea unui om de afaceri pentru a convinge oamenii să se vaccineze: Patronii să le ofere angajaților bonusuri

Propunerea unui om de afaceri pentru a convinge oamenii să se vaccineze: Patronii să le ofere angajaților bonusuri
Propunerea unui om de afaceri pentru a convinge oamenii să se vaccineze: Patronii să le ofere angajaților bonusuri / Sursă FOTO: Marius Dumbrăveanu - Mediafax Foto

Un antreprenor din domeniul sănătății propune patronilor și Guvernului o inițiativă prin care să își determine angajații să se vaccineze – un bonus.

Directorul executiv PRIMER – Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din România, Dragoș Damian, a explicat într-o intervenție la Digi24, în cursul serii de sâmbătă, 9 ianuarie, cât de mare ar trebuie să fie stimulentul și care este scopul acestuia.

„Condiționarea pozitivă este cel mai bun lucru care se poate întâmpla pentru cineva. Pentru fiecare cetățean al României ar trebui să existe o formă de recunoștință, dacă participă la efortul comun de vaccinare. Unii o văd ca pe un bonus, eu o văd ca pe o formă de recunoștință, pentru că participă la acest efort epic de a combate virusul și cu cât o facem mai repede, cu cât ne vaccinăm mai mulți mai repede, cu atât pandemia va dispărea și economia își va reveni”, a declarat Dragoș Damian.

De asemenea, acesta a precizat că propunerea lui se adresează atât angajatorilor, cât și Guvernului, întrucât această sumă ar trebui să fie deductibilă de la impozitare, așa cum este în cazul bonurilor de masă, a bonurilor cadou etc.

Antreprenor: „Este ca un fel de medalie pentru că ai fost vaccinat”

„Eu am propus o sumă care să nu fie nici exagerată, nici derizorie: 50 de lei. Este ca un fel de medalie, dacă vreți, pentru că ai fost vaccinat, dar care să poată fi fructficat sub forma unui bonus valoric, ca și acele vouchere cadou”, a mai explicat acesta.

Totodată, a specificat faptul că a propus această sumă după ce a discutat cu alți oameni de afaceri, astfel încât să fie un cuantum rezonabil.

„E bine să fie deductibilă suma, pentru că la 50 de lei ar trebui să mai plătesc 40 de lei statului, adică este într-un fel nedrept că eu trebuie să plătesc statului pentru ceva care în final ajută statul, dar vom face acest lucru și sunt foarte mulți antreprenori care vor să-și dovedească recunoștința față de angajați pentru acest efort”, a mai susținut directorul executiv PRIMER.

„Acest bonus… pentru unii este și un stimulent să se vaccineze”

„Gândiți-vă altfel: haideți să ne gândim la pierderile pe care le are economia în acest moment, care sunt de miliarde de lei, la faptul că ea trebuie să fie susținută prin bani de la stat sau de la Uniunea Europeană. Este normal ca noi să vrem să pornim economia mai repede și să avem cât mai mulți dintre angajații noștri vaccinați și atunci acest bonus, acest mesaj de recunoștință pentru angajați, pentru unii este și un stimulent să se vaccineze, nu ne ascundem de acest lucru. Este o idee bună pentru că o să putem porni economia și viața noastră socială mai repede. Ar fi ideal dacă ne-am vaccina în două-trei luni”, a mai precizat antreprenorul.

„Vrem să terminăm cu această poveste”

„Sunt angajatori care își pun la dispoziție propriile birouri sau propriile fabrici pentru locuri de vaccinare, pentru că vrem cu toții, ca angajatori și ca antreprenori, că suntem români sau că suntem multinaționale, vrem să terminăm cu această poveste și singura modalitate de a termina este să vaccinăm oamenii”, a mai declarat directorul PRIMER.

Totodată, aceasta a specificat faptul că a citit opiniile unor persoane care considerau că angajații ar trebui să fie obligați să se vaccineze, însă nu este de acord cu așa ceva.

„Nu merge așa. Întregul public, că este angajat, că nu este angajat, trebuie să înțeleagă că dacă nu își aduce contribuția la această campanie – comunicată bine sau nu – vom continua să avem probleme cu economia sau cu viața socială. Uitați, apar mutații, există tot interesul ca noi să terminăm tot acest proiect până la mijlocul anului”, a încheiat Dragoș Damian.

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Orașul fantomă din Polonia, care nu a apărut pe nicio hartă timp de zeci de...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide