REGULI. Cum se schimbă munca la birou după 15 mai. Alexandru Rafila explică ce trebuie să facă fiecare angajat

REGULI. Cum se schimbă munca la birou după 15 mai. Alexandru Rafila explică ce trebuie să facă fiecare angajat
Publicat: 03/05/2020, 11:25

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a  explicat care vor fi  schimbările care vor apărea la locurile de muncă după data de 15 mai.

În primul rând, spune epidemiologul, angajaților trebuie să le fie măsurată temperatura când ajung la locul de muncă și că firmele ar trebui să modifice programul de lucru.

„Acum ne regăsim într-o situație în care trebuie să respectăm noțiunea de sănătate publică. Probabil că angajatorii vor trebui să decaleze programul sau să-l facă secvențial pentru cei care sunt în aceste birouri, astfel încât să nu fie prezenți toți în același timp.

Trebuie schimbat conceptul de curățenie, personalul angajat să fie mai numeros și curățenia făcută pe tot parcursul zilei. Pentru cei care fac livrări trebuie să existe o alte procedură care să permită desfășurarea activității cu o interacțiune minimală .Să se măsoare temperatura angajaților atunci când vin în clădire, nu la plecare. Lucrul ăsta se aplică inclusiv la avioane. Dacă e cineva bolnav afectează pasagerii din jurul lui. Și cred că este o foarte bună metodă de screening pentru că e ușor de făcut și nu este costisitoare”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase