SĂNĂTATE. Coronavirusul se dedulcește la cofetăriile din Târgoviște. Dâmbovița, județul care a pierdut bătălia cu Covid-19!

SĂNĂTATE. Coronavirusul se dedulcește la cofetăriile din Târgoviște. Dâmbovița, județul care a pierdut bătălia cu Covid-19!
Un angajat al unui depozit din Giurgiu a fost confirmat pozitiv la testarea pentru COVID-19
Publicat: 01/07/2020, 11:02

Situație tot mai dramatică în județul Dâmbovița, acolo unde lucrurile par scăpate de sub control. În ultimele zile, tot mai multe focare de infecție cu noul coronavirus s-au răspândit în zonă, numai de marți și până azi, 1 iulie, fiind raportate 32 de cazuri noi!

Cea mai gravă situație pare a fi la un lanț de cofetării din Târgoviște. După ce 12 angajați au fost testați pozitiv, autoritățile vorbesc deja despre un focar de Covid-19 aici, semn că noul coronavirus la dedulcit la cofetăriile din oraș.

Focarul de la Ţuicani-Moreni se extinde!

S-a dat alerta și la Țuicani-Moreni, în Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap. Aici, se pare că focarul de Covid-19 a ajuns să se extindă, după ce în ultimele ore s-au infectat încă 10 persoane. Numărul total al cazurilor a ajuns la 26!

În Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap de la Ţuicani-Moreni sunt internaţi 119 pacienți, persoane cu handicap psiho-motor. Instituția are 95 de angajați. Imediat ce a apărut primul caz, pe 22 iunie (o îngrijitoare de curăţenie a fost identificată pozitiv), DSP Dâmboviţa a dispus testarea profilactică, în zilele de 24, respectiv 25 iunie. Rezultatele testelor încă nu au apărut, dar numărul persoanelor confirmate pozitiv este în continuă creştere.

DSP Dâmboviţa informează că, în prezent, se află în izolare la domiciliu 1.646 de persoane asimptomatice, iar în carantină instituţionalizată, 15 persoane. În județ, numărul total de infectări este de 535, dintre care s-au vindecat 282 de persoane. 20 de pacienți au decedat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase