Secțiile de terapie intensivă „câmp de luptă”. Medic de la ”Matei Balș”, previziune după explozia cazurilor de COVID-19: „Lucrurile se văd foarte dramatic. Regulile în România sunt făcute pentru a fi încălcate” (EXCLUSIV)

Secțiile de terapie intensivă „câmp de luptă”. Medic de la ”Matei Balș”, previziune după explozia cazurilor de COVID-19: „Lucrurile se văd foarte dramatic. Regulile în România sunt făcute pentru a fi încălcate” (EXCLUSIV)
Criză de personal medical la ATI. Medic de la ”Matei Balș”, previziune după explozia cazurilor de COVID-19: „Lucrurile se văd foarte dramatic. Regulile în România sunt făcute pentru a fi încălcate” Sursă foto: captură video Antena 3
Publicat: 05/10/2020, 16:31

În ultimele 24 de ore au fost 1.591 de cazuri noi de COVID-19 din 6.537 de teste efectuate. Alți 45 de români au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus, iar la terapie intensivă sunt internați 592 de pacienți. În aceste condiții, medicul Cătălin Apostolescu, medic primar boli infecțioase și purtător de cuvânt în cadrul Institutului Matei Balș, a declarat pentru GÂNDUL.RO, că spitalele sunt pline de pacienți cu coronavirus, iar lucrurile arată „foarte prost”.

De altfel, în prezent, nu mai există niciun loc liber la secțiile de Terapie Intensivă COVID-19 la Institutul”Matei Balș” din Capitală.

Institutul Matei Balș are infrastructura necesară pentru a crește numărul de paturi, avem paturi, avem ventilatoare, însă lipsește personalul medical. Secția de Terapie Intensivă pe care o are Matei Balș este plină, însă avem toată aparatură și infrastructura necesară pentru a mai deschide o altă secție, dacă se mai găsește personal de terapie intensivă, adică medici și asistente care să populeze această secție”, explică medicul Apostolescu.

La secția ATI de la ”Matei Balș” pacientul tipic este între 35 și 55 de ani, iar principalele comorbidități sunt obezitatea și diabetul zaharat, mai spune medicul.

Cătălin Apostolescu, despre creșterea numărului de cazuri COVID-19

Regulile în România sunt făcute pentru a fi încălcate. Este și proverbul : legea este o barieră peste care sar dulăii, pe sub care trec cățeii și în fața căreia se opresc numai boii. Lucrurile nu se văd bine deloc de aici din epicentru, din contră, se văd foarte dramatic. Doar creșterea numărului de cazuri COVID-19, lăsând la o parte virozele de toamnă, pune niște probleme foarte mari. Spitalele în care sunt tratați pacienții COVID sunt pline, în special în București, a mai spus medicul.

Ce spune premierul Orban despre lipsa paturilor de la ATI

Ludovic Orban a fost întrebat, joi, într-o conferință de presă, ce măsuri va lua Guvernul în condiţiile în care în Bucureşti şi în alte localităţi nu mai sunt locuri la ATI pentru pacienţii COVID.

„Am discutat cu domnul ministru Tătaru să creştem capacitatea. Avem o posibilitate de creştere la Matei Balş, avem posibilitatea de a transforma din nou în spital COVID un spital cum este spitalul care a funcţionat ca spital COVID şi nu am înţeles de ce a fost scos din dispozitiv, cum e Spitalul Colentina. Nu înţeleg de ce nu e pusă în funcţiune secţia de ATI de la Spitalul Witting. (…) Acolo e o investiţie majoră care a fost făcută la Witting şi care nu înţeleg sincer de ce nu funcţionează. Mă voi interesa personal asupra acestui subiect”, a declarat Ludovic Orban.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația