Șeful OPC Cluj, fără mască, la plimbare cu mocănița. Reacție incredibilă: „Am ajuns eu oaia neagră”

Redactor:
Marius Olaru
Șeful OPC Cluj, fără mască, la plimbare cu mocănița. Reacție incredibilă: „Am ajuns eu oaia neagră”
Șeful OPC Cluj, fără mască, la plimbare cu mocănița. Reacție incredibilă: „Am ajuns eu oaia neagră” / Sursa FOTO: https://mediacdn.libertatea.ro

Obligatorie prin lege, purtarea măștii de protecție este ignorată chiar de reprezentanții de frunte ai statului. Cum este cazul lui Mircea Radu, care nicidecum din dragoste pentru aproapele lui a omis să se protejeze împotriva răspândirii noului coronavirus.

Cu virus sau nu, nici nu mai contează. Pentru Mircea Radu, șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorului Cluj, purtarea măștii de protecție ține de alegere. Vrei – porți, nu vrei – nu porți! Asta, deși masca este obligatorie în zonele aglomerate din țară, printre care și județul Maramureș. Inclusiv când te plimbi cu Mocănița…

Prefectura Maramureș a decis că masca trebuie purtată în spațiile publice deschise aglomerate, cum ar fi piețe, stații de autobuz și alte zone aglomerate, precum Cimitirul Vesel din Săpânța și „Calea Ferată Forestieră Mocănița de la Vișeu de Sus”.

Să nu fi știut asta chiar șeful OPC Cluj? Într-o fotografie postată pe Facebook, el apare alături de mai mulți prieteni și niciunul nu poartă mască, deși sunt pe Valea Vaserului, cu mocănița, înconjurați de alți turiști.

„Noi eram în grup închis, considerat familie. Dar nu ne-a atenționat nimeni că masca de protecție este obligatorie și că ar trebui să facă acest lucru, mai ales în spațiile în care se cumpără bilete”, a încercat să se apere Mircea Radu, într-o replică dată Libertatea.

Culmea e că tot șeful OPC Cluj se arată deranjat de această poveste și spune că el respectă regulile: „De fiecare dată când am știut că trebuie purtată masca, am purtat-o. Este bine ca publicul să fie atenționat cu privire la lucrurile acestea. Asta este, am ajuns eu oaia neagră, dar bine că ați atenționat”.

Inchide