SPRIJIN. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține proiectul primarului Dan Tudorache privind achiziționarea unui ”aparat-minune” care depistează persoanele infectate cu noul coronavirus (VIDEO)

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține inițiativa primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, cu privire la achiziționarea aparatului CT, care permitea ”testarea” a circa 1.000 de persoane/zi pentru diagnosticarea celor infectați cu noul coronavirus.

Nelu Tătaru a declarat, în această seară, în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV, că a purtat o discuție cu edilul Dna Tudorache și l-a pus în legătură cu profesorul Adrian Streinu-Cercel:  ”Pot efectua acele testări computer-tomografice, există și un soft. Rămâne ca, împreună cu corpul de specialiști, să adopte și această metodă de screening. Aici este vorba de o imagine pulmonară, un CT care, conform unui soft, dă imaginea tipică pentru această infecție coronavirus sau altfel de pneumonii”.

 Dan Tudorache mărturisise azi, într-o altă emisiune, la Antena 3, că a obținut deja avizul din partea Ministerului Sănătății, așa încât Primăria să poată cumpăra aparatul respectiv și să doteze Spitalul Clinic ”Sfânta Maria” cu acest dispozitiv de ultimă generație. Dacă proiectul primarului (CITEȘTE DETALII AICI!) va fi votat în ședința de miercuri, aparatul va fi livrat în România în maximul 10 zile, astfel că el va putea fi funcțional înainte de Paște.

Până acum, primarul Dan Tudorache a dispus măsuri energice de limitare a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus și a inițiat mai multe campanii atât pentru conștientizarea pericolului reprezentat de COVID-19, dar și pentru ajutorarea efectivă a locuitorilor din Sectorul 1. La sfârșitul săptămânii trecute, Dan Tudorache a strâns sute de voluntari și a mers să împartă alimente la peste 500 de persoane aflate în dificultate. În total, 10 tone de mâncare au fost livrate locuitorilor sectorului 1 care se găseau în imposibilitatea de a se deplasa la magazin sau celor care au un buget restrâns.

Vom repeta această acțiune și în zilele umrătoare, în funcție de telefoanele primite. Vom organiza acțiunea tot cu sprijinul voluntarilor, pentru ajutorarea oamenilor care au dificultăți în această perioadă”, a declarat pentru Gândul, Dan Tudorache, primarul sectorului 1 al Capitalei.

Reporterii Gândul au fost vineri la fața locului, la acțiunea Primăriei Sectorului 1, iar edilul Dan Tudorache ne-a explicat cum sunt ”selectați” locuitorii aflați în dificultate: ”Avem un call-center, sunt sunate persoanele peste 65 de ani, mai sună și persoane și sub 65 de ani, dar noi, conform Ordonanței, cu prioritate pe ei putem să-i ajutăm. Avem azi pachete pentru 500 de persoane. Pachetul conține hrană pentru aproximativ o săptămână. O luăm de la un centru cu care noi avem contract și echipele, înainte să plece și să ducă pachetele, își fac acest test pentru coronavirus. După ce își fac acest test, se îmbracă cu aceste salopete, după care distribuie mâncare,. Cei care primesc mâncarea să stea liniștiți pentru că totul e safe. Vom duce mâncare azi la 500 de persoane, mâine la 500… ”.

 

Reacţia curioasă a selecţionerului Coreei de Sud după ce a văzut că a picat cu...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
Cum poți să-ți găsești cheile cu ajutorul telefonului. Va fi posibil în curând, tocmai s-a...
Ţara care ar putea impune restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19: „Ezitarea dvs....
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Restricții pentru nevaccinați. Prima țară din lume care limitează libertatea de mișcare a persoanelor nevaccinate
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Fata Andreei Esca și Mario Fresh, mari fani Survivor România. Două Faimoase pe care nu...
Anunțul trist făcut de Angelina Jolie. Din păcate renunță...
Cercetarea care schimbă tot: Cei care îşi fac vaccinul cu ARN mesager degeaba. Este informaţia...
Martha Stewart, piele perfectă la 80 de ani. Secretul din rutina ei zilnică ce o...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide