STUDIU. Românii vor să-și facă vacanța pe litoral, dacă vom avea o ameliorare semnificativă a pandemiei. Ce grad de ocupare estimează operatorii pentru acest sezon

STUDIU. Românii vor să-și facă vacanța pe litoral, dacă vom avea o ameliorare semnificativă a pandemiei. Ce grad de ocupare estimează operatorii pentru acest sezon
Publicat: 11/05/2020, 11:13
Actualizat: 12/05/2020, 20:06

Conform unui studiu realizat de „Paradis Vacanţe de Vis”, important touroperator dedicat litoralului, printre clienții proprii, cei mai mulți, 71%, doresc să meargă și în acest an pe litoral. Agenșia estimează că, după 1 iunie la mare vor fi deschise hotelurile, în marea majoritate, iar gradul de acoperire turistică va fi foarte bun între 24 august și 10 septembrie.

O proporție de 71% din cei chestionați în cadrul studiului realizat de „Paradis Vacanțe de Vis” și0-au exprimat dorința să vină și anul acesta pe Litoral. Dintre aceștia, 53% spun că vor veni sigur dacă vom avea o ameliorare semnificativă (spre zero) a pandemiei iar 18% nu sunt siguri dacă se vor decide să vină în situația contrară. 15% nu știu să spună acum dacă ar dori să vină sau nu, iar 14% nu doresc să-și facă vacanța anul acesta pe litoral, arată un comunicat de presă, transmis, luni, de reprezentanții agenției.

Documentul a fost transmis în contextul în care autoritățile, respectiv Ministerul Afecerilor Interne și Institutul Național de Sănătate Publică, au făcut publice, sâmbătă, măsuri recomandate pentru perioada următoare ieșirii din stare de urgență, respectiv 15 mai. INSP recomandă hotelierilor să ofere servicii de cazare, dar nu în scop turistic, ci pentru motive justificate, precum deplasări în interes profesional, după 15 mai.

Setul de măsuri a fost pus în dezbatere publică și o decizie finală va fi luată în cursul acestei săptămâni, după cum a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Turiștii vor alege litoralul pentru relaxare și mai puțin pentru distracție

„Litoralul nostru rămâne clar prima opțiune a românilor pentru sezonul estival. Majoritatea turiștilor vor plajă și soare. Este evident că nu vom mai putea vorbi de același turism pe care îl știam până acum. De data asta, turiștii vor alege litoralul pentru relaxare și mai puțin pentru distracție. Nu vom mai putea vorbi de evenimente, de festivaluri, de concerte sau de cluburi deschise. Însă hotelierii își așteaptă turiștii și cei care vor deschide vor garanta toate măsurile de siguranță și de igienă”, declară Aurelian Marin, directorul general al „Paradis Vacanţe de Vis”. Litoralului.

Potrivit comunicatului transmis, în această perioadă de incertitudine, „Paradis Vacanțe de Vis” vine, în sfârșit, cu oferte și soluții concrete pentru sezonul estival. Deja, deși încă timid, turiștii au început să facă rezervări pentru perioada iulie – septembrie. În cazul în care anumite rezervări au fost făcute pentru mai – iunie și încă vor fi probleme legate de libera circulație sau de deschiderea hotelurilor, turiștii vor putea opta pentru o altă perioadă.

Ținând cont de situația generată de pandemia Covid-19, termenele de plată pentru Early Booking au fost decalate până chiar aproape de 1 iunie. Termenele de anulare fără penalizări sunt până cu 21 – 14 zile înainte de check in, iar plățile vor fi eșalonate fără restricții, în funcție de cum doresc clienții. „Paradis Vacanțe de Vis” negociază atent și, de asemenea, ca urmare a negocierilor avute cu fiecare furnizor în parte, este în măsură să ofere tarife care corespund așteptărilor turiștilor.

„Toată lumea așteaptă reglementări clare și oficiale. Până atunci, multe restaurante și hoteluri își fac propriile reguli adaptând măsuri care deja se iau în alte state. Noi, alături de hoteluri, vom încuraja servirea mesei de către turiști în restaurantele structurilor de cazare, întrucât considerăm că avem garanția serviciilor și măsurilor de siguranță corecte și eficiente”, subliniază Aurelian Marin.

Estimări: 24 august – 10 septembrie, perioadă cu un grad foarte bun de acoperire

În ceea ce privește derularea sezonului estival pe Litoralul românesc, consultanții „Paradis Vacanțe de Vis” estimează că, după data de 1 iunie, la mare vom avea deschise majoritatea hotelurilor. Potrivit touroperatorului, situația pe litoral în acest sezon va fi astfel:

► O lună iunie cu un grad de acoperire satisfăcător

► O perioadă 1 iulie – 23 iulie cu un grad bun de acoperire

► O perioadă 24 august – 10 septembrie cu un grad foarte bun de acoperire

► 2-3 săptămâni în septembrie cu un grad bun de acoperire

Potrivit lui Aurelian Marin, turismul de litoral va întâmpina schimbări și pe termen mediu și lung. Va exista o creștere a cererii din partea clienților. Vom avea, anul acesta, turiști care nu au mai fost de mult timp pe litoral și care vor fi plăcut impresionați. Ca o consecință a pandemiei și a efectelor economice prezente și ulterioare vom avea o îmbunătățire sensibilă a serviciilor acordate de către furnizori. Vor crește grija și responsabilitatea față de client, dar și atașamentul clienților față de locațiile care își arată și își manifestă în mod real grija față de nevoile clienților. Nu în ultimul rând, apar noi nevoi ale clienților legate de siguranță și încredere.

În acest context, directorul general „Paradis Vacanțe de Vis” consideră că este obligatoriu ca voucherele aferente anului 2020 să fie acordate acum, în luna mai, pentru stimularea turismului în România.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu