Un polițist din Vrancea critică sporurile pentru COVID cerute de colegii lui, dar și de profesori: „Tind să cred că nu mai există nicio urmă de decență în țara asta”

Un polițist din Vrancea critică sporurile pentru COVID cerute de colegii lui, dar și de profesori: „Tind să cred că nu mai există nicio urmă de decență în țara asta”
Bogdan Tăicuțu / Foto: Facebook
Publicat: 02/11/2020, 11:31
Actualizat: 06/04/2021, 15:28

Un polițist din Vrancea critică cu vehemență inițiativele de acordare de sporuri pentru bugetarii care sunt expuși riscului de îmbolnăvire cu COVID-19. Potrivit acestuia, și șoferii de taxi, vânzătoarele de la magazine sau bătrânii din piață sunt la fel de expuși ca bugetarii. Bogdan Tăicuțu nu este de acord cu aceste sporuri nici măcar pentru polițiști.

„Tind să cred că nu mai există nicio urmă de decență în țara asta.

Asist de ceva vreme la o campanie agresivă de solicitare a acelei indemnizații de 2500 sau 2000 de lei pe lună pentru bugetarii care ar lucra în condiții de risc de îmbolnăvire cu acest blestemat de virus .

„Există anumite secții din spitale care lucrează de 52637294 de ani cu bolnavi contagioși, dar care nu au primit niciodată până acum stimulente”

A început personalul medical, despre care hmm…aș putea afirma că ar fi singurii îndreptățiți să primească acest stimulent, deși și în cazul lor aș avea ceva de comentat , în sensul că există anumite secții din spitale care lucrează de 52637294 de ani cu bolnavi contagioși, dar care nu au primit niciodată până acum stimulente.

„Am văzut că și unele sindicate din Poliția Națională cer acest stimulent”

Apoi am văzut că s-au răsculat cadrele didactice. Pe urmă poliția locală și , mai nou, am văzut că și unele sindicate din Poliția Națională cer acest stimulent”, scrie Bogdan Tăicuțu pe pagina sa de Facebook.

Cum argumentează polițiștul din Vrancea faptul că nu este de acord cu aceste sporuri:

„Păi bine, stimați bugetari și stimații mei colegi, cu ce suntem noi mai expuși îmbolnăvirii decât lucrătorii din mediul privat ? Cu ce suntem noi mai expuși decât șoferii de autobuze ? Sau decât ospătarii ? Sau decât casierii din magazine? Sau decât șoferii de taxi? Sau decât bătrânii care își vând zarzavatul în piața ? Sau decât muncitorii dintr-o fabrică de confecții ? Și etc, etc, etc ? Vă spun eu : cu absolut nimic !

Sunt genul de om care își urlă din toți bojocii și dă cu pumnul în masă pentru obținerea sau recâștigarea unor drepturi REALE! Însă această bazaconie intitualată “ stimulent financiar pentru riscul de îmbolnăvire “ nu face decât să pună presiune maximă pe un sistem economic deja șubred și să adâncească și mai mult prăpastia dintre bugetari și mediul privat, atât din punct de vedere finaciar cât și din punct de vedere omenesc.

„Veniturile noastre sunt asigurate de mediul privat”

Noi, bugetarii, nu trebuie să uităm că , deși și noi contribuim prin plata taxelor la bugetul statului , veniturile noastre sunt asigurate de mediul privat. Cum ar veni, privații ar trebui să ne plătească aceste stimulente nouă, însă ei lucrând în același condiții de risc ca și noi, să muncească fără a fi plătiți la fel . Astea în condițiile în care toată lumea ar trebui să observe eforturile pe care le fac cei din mediul privat în vremurile astea pentru a-și ține afacerile pe linia de plutire”, scrie polițistul.

Acesta le cere bugetarilor „puțină decență”.

„Eu nu pot decât să va sugerez să avem cu toții puțină decență în vremurile astea, să ne vedem fiecare de serviciul lui iar clasei politice i-aș sugera puțin mai mult discernământ în luarea unor deciziilor care afectează pe toată lumea”, a conchis polițistul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri