Un supercomputer a analizat noul coronavirus și a descoperit o teorie șocantă: „COVID-19 e ca un hoț care îți jefuiește casa, iar la plecare lasă toate ferestrele deschise, să fure și alții ce a mai rămas”

Un supercomputer a analizat noul coronavirus și a descoperit o teorie șocantă: „COVID-19 e ca un hoț care îți jefuiește casa, iar la plecare lasă toate ferestrele deschise, să fure și alții ce a mai rămas”
Bilanțul cazurilor de COVID-19 din România
Publicat: 08/09/2020, 16:43

„Covid-19 e ca un hoț care îți jefuiește casa, iar la plecare lasă toate ferestrele deschise, să fure și alții ce a mai rămas”. O exprimare plastică, însă una la care specialiștii Laboratorului Oak Ridge, din Tennessee (SUA), au fost nevoiți să apeleze pentru a explica pe înțelesul tuturor cum se comportă noul coronavirus o dată intrat în organismul uman.

Supercomputerul Summit este mândria Americii (al doilea cel mai rapid sistem din lume!) și vedeta de la Oak Ridge National Laboratory. La începutul verii, a fost pus la muncă, fiind setat să analizeze datele din 40.000 de probe genetice, într-un efort de a înțelege mai bine Covid-19. Chiar dacă vorbim despre un supercomputer, până și lui Summit i-a luat mai mult de o săptămână să finalizeze acest proces (care a implicat analiza a 2,5 miliarde de combinații genetice!).

Rezultatele au fost analizate de dr. Daniel Jacobson, cercetător-principal la Oak Ridge. Supercomputerul Summit a dezvăluit o nouă teorie despre modul în care Covid-19 influențează corpul omenesc: ipoteza bradicininei, o peptidă care promovează inflamația organelor! Și astfel se explică multe dintre simptomele cele mai bizare dezvoltate de pacienții infectați cu noul coronavirus.

Cum păcălește noul coronavirus anticorpii din organism

Echipa condusă de dr. Jacobson și-a publicat rezultatele în revista eLife, la începutul lunii iulie. Descoperirea lor este absolut uimitoare!

De cele mai multe ori, o infecție Covid-19 începe atunci când virusul intră în organism prin receptorii ACE2, din nas. Apoi, virusul trece prin corp și infectează celulele din alte locuri în care receptorii ACE2 sunt, de asemenea, prezenți: intestinele, rinichii și inima.

Însă, abia după ce noul coronavirus s-a făcut „confortabil” în organism, lucrurile încep să devină cu adevărat interesante. Astfel, specialiștii de la Oak Ridge susțin că supercomputerul Summit demonstrează cum Covid-19 nu se mulțumește pur și simplu să infecteze celulele unde deja sunt o mulțime de receptori ACE2. Nicidecum, noul coronavirus începe să deturneze sistemul imunitar, cu ajutorul receptorilor ACE2. Astfel, anticorpii produși de organism sunt păcăliți de noul coronavirus să se exprime la niveluri scăzute sau medii, mai ales în plămâni!

Iată de ce Covid-19 se aseamănă cu un hoț care îți jefuiește casa, iar la plecare lasă toate ferestrele deschise, să fure și alții ce a mai rămas.

Bradicinina, arma letală folosită de noul coronavirus împotriva omului

Multe aspecte ale sistemului circulator, inclusiv nivelurile din organism ale unei substanțe chimice numită bradicinină, sunt controlate de sistemul renină-angiotensină (RAS). Această substanță denumită bradicinină ajută, de obicei, la reglarea tensiunii arteriale.

Datele înregistrate de supercomputerul Summit arată că, atunci când noul coronavirus păcălește sistemul RAS, provoacă să o ia razna întregul mecanism de reglare a bradicininei – receptorii bradicininei primesc un „restart”, iar organismul oprește, de asemenea, procesul de descompunere a bradicininei. Rezultatul final îl reprezintă eliberarea în organism a unui veritabil tsunami de bradicinină! În final, conform ipotezei specialiștilor de la Oak Ridge, această furtună de peptide bradicinină este direct responsabilă pentru multe dintre efectele mortale ale Covid-19.

Profesorul Jacobson afirmă că descoperirea sa reprezintă „o ipoteză rezonabilă cum că multe dintre simptomele neurologice cauzate de Covid-19 s-ar putea datora acestui exces de bradicinină. S-a raportat că, într-adevăr, bradicinina are capacitatea să crească permeabilitatea barierei hemato-encefalice. În plus, simptome neurologice similare au fost observate și în alte boli rezultate dintr-un exces de bradicinină”.

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Mona Segall, producătoarea Asia Express, salariu colosal! IREAL câţi bani încasează pentru un singur sezon...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Istoria necenzurată a cântecului care a înmuiat inima dictatorului Nicolae Ceauşescu. „Treceţi, batalioane române, Carpaţii”,...
Misterul simbolului pe care tot mai mulţi români îl au pe maşini
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Ţara care suspendă vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, în urma decesului unei tinere
Mona Segall, producătoarea Asia Express, salariu colosal! IREAL câţi bani încasează pentru un singur sezon...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
PUHOI de LUME la Târgul de CRĂCIUN din Constanța!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Mesaje de Ziua Naţională a României: Citate pentru 1 Decembrie 2021. La mulţi ani, români!
Doliu fără margini! O celebră sportivă a murit la doar 26 de ani: "A fost...
Clipe de coșmar în România. A încercat să se sinucidă în direct. Poliția a intervenit...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...