Un supercomputer a analizat noul coronavirus și a descoperit o teorie șocantă: „COVID-19 e ca un hoț care îți jefuiește casa, iar la plecare lasă toate ferestrele deschise, să fure și alții ce a mai rămas”

Redactor:
Marius Olaru
Un supercomputer a analizat noul coronavirus și a descoperit o teorie șocantă: „COVID-19 e ca un hoț care îți jefuiește casa, iar la plecare lasă toate ferestrele deschise, să fure și alții ce a mai rămas”
Bilanțul cazurilor de COVID-19 din România

„Covid-19 e ca un hoț care îți jefuiește casa, iar la plecare lasă toate ferestrele deschise, să fure și alții ce a mai rămas”. O exprimare plastică, însă una la care specialiștii Laboratorului Oak Ridge, din Tennessee (SUA), au fost nevoiți să apeleze pentru a explica pe înțelesul tuturor cum se comportă noul coronavirus o dată intrat în organismul uman.

Supercomputerul Summit este mândria Americii (al doilea cel mai rapid sistem din lume!) și vedeta de la Oak Ridge National Laboratory. La începutul verii, a fost pus la muncă, fiind setat să analizeze datele din 40.000 de probe genetice, într-un efort de a înțelege mai bine Covid-19. Chiar dacă vorbim despre un supercomputer, până și lui Summit i-a luat mai mult de o săptămână să finalizeze acest proces (care a implicat analiza a 2,5 miliarde de combinații genetice!).

Rezultatele au fost analizate de dr. Daniel Jacobson, cercetător-principal la Oak Ridge. Supercomputerul Summit a dezvăluit o nouă teorie despre modul în care Covid-19 influențează corpul omenesc: ipoteza bradicininei, o peptidă care promovează inflamația organelor! Și astfel se explică multe dintre simptomele cele mai bizare dezvoltate de pacienții infectați cu noul coronavirus.

Cum păcălește noul coronavirus anticorpii din organism

Echipa condusă de dr. Jacobson și-a publicat rezultatele în revista eLife, la începutul lunii iulie. Descoperirea lor este absolut uimitoare!

De cele mai multe ori, o infecție Covid-19 începe atunci când virusul intră în organism prin receptorii ACE2, din nas. Apoi, virusul trece prin corp și infectează celulele din alte locuri în care receptorii ACE2 sunt, de asemenea, prezenți: intestinele, rinichii și inima.

Însă, abia după ce noul coronavirus s-a făcut „confortabil” în organism, lucrurile încep să devină cu adevărat interesante. Astfel, specialiștii de la Oak Ridge susțin că supercomputerul Summit demonstrează cum Covid-19 nu se mulțumește pur și simplu să infecteze celulele unde deja sunt o mulțime de receptori ACE2. Nicidecum, noul coronavirus începe să deturneze sistemul imunitar, cu ajutorul receptorilor ACE2. Astfel, anticorpii produși de organism sunt păcăliți de noul coronavirus să se exprime la niveluri scăzute sau medii, mai ales în plămâni!

Iată de ce Covid-19 se aseamănă cu un hoț care îți jefuiește casa, iar la plecare lasă toate ferestrele deschise, să fure și alții ce a mai rămas.

Bradicinina, arma letală folosită de noul coronavirus împotriva omului

Multe aspecte ale sistemului circulator, inclusiv nivelurile din organism ale unei substanțe chimice numită bradicinină, sunt controlate de sistemul renină-angiotensină (RAS). Această substanță denumită bradicinină ajută, de obicei, la reglarea tensiunii arteriale.

Datele înregistrate de supercomputerul Summit arată că, atunci când noul coronavirus păcălește sistemul RAS, provoacă să o ia razna întregul mecanism de reglare a bradicininei – receptorii bradicininei primesc un „restart”, iar organismul oprește, de asemenea, procesul de descompunere a bradicininei. Rezultatul final îl reprezintă eliberarea în organism a unui veritabil tsunami de bradicinină! În final, conform ipotezei specialiștilor de la Oak Ridge, această furtună de peptide bradicinină este direct responsabilă pentru multe dintre efectele mortale ale Covid-19.

Profesorul Jacobson afirmă că descoperirea sa reprezintă „o ipoteză rezonabilă cum că multe dintre simptomele neurologice cauzate de Covid-19 s-ar putea datora acestui exces de bradicinină. S-a raportat că, într-adevăr, bradicinina are capacitatea să crească permeabilitatea barierei hemato-encefalice. În plus, simptome neurologice similare au fost observate și în alte boli rezultate dintr-un exces de bradicinină”.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Reacție dură a Turciei după caricatura Charlie Hebdo cu Erdogan în chiloți: ”Sunteţi ticăloşi. Sunteţi...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
Mama Luizei Melencu și-a strigat durerea. A ajuns la capătul puterilor și a lăsat un...
Rămâi fără BANI! Capcanele în care cad toți românii care au card și cont bancar
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Cum se comportă Smiley cu Gina Pistol de când cei doi au dat vestea că...
Inchide