Vaccinarea anti-COVID produce revoltă în rândul polițiștilor după ce imunizarea a început cu șefii care stau în biroruri. Până acum, doar doi la sută din cei peste 50.000 de polițiști au fost vaccinați (EXCLUSIV)

Vaccinarea anti-COVID produce revoltă în rândul polițiștilor după ce imunizarea a început cu șefii care stau în biroruri. Până acum, doar doi la sută din cei peste 50.000 de polițiști au fost vaccinați (EXCLUSIV)
Vaccinarea anti-COVID produce revoltă în rândul polițiștilor după ce imunizarea a început cu șefii care stau în biroruri. Până acum, doar doi la sută din cei peste 50.000 de polițiști au fost vaccinați Sursă foto: Caracter ilustrativ/ ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 26/01/2021, 19:00
Actualizat: 26/01/2021, 19:38

Vaccinarea anti-COVID a creat un val de nemulțumiri și în rândul polițiștilor de teren, potrivit surselor GÂNDUL. Aceștia susțin că au fost imunizați doar polițiști din minister și IGPR (Inspectoratul General al Poliției Române) care nu intră în contact cu cetățeanul, așa cum se întâmplă cu cei din linia întâi. 

Totuși, aceleași surse susțin că mulți dintre polițiști au refuzat să se imunizeze anti-COVID, cu toate că la începutul stării de urgență s-a vorbit despre beneficiile financiare pentru cei care sunt în linia întâi.

2, 42% dintre angajații Poliției Române s-au vaccinat

Potrivit unor date oficiale la solicitarea GÂNDUL.RO, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 spune că numai 2, 42% dintre angajații Poliției Române au fost imunizați, în condițiile în care numai în structura Poliției Române se află peste 50.000 de angajați. În același timp, la Poliția de Frontieră au fost vaccinați 4,09% – angajați 3, 42% angajați ai Jandarmeriei Române și 81,19% – angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

16, 39% din angajații MAI s-au vaccinat

„Numărul total de persoane eligibile la vaccinare din cadrul MAI, care și-au exprimat intenția în acest sens, 16,39% s-au vaccinat împotriva virusului COVID-19, până în data de 21.01.2021, ora 10:00. Menționăm că persoanele eligibile sunt cele care nu au trecut recent prin infecția cu SARS-CoV-2, nu au contraindicații de natură medicală și nu se află în izolare.

  • 2,42% – angajați ai Poliției Române;
  • 4,09% – angajați ai Poliției de Frontieră;
  • 81,19% – angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență;
  • 3,42% – angajați ai Jandarmeriei Române.

În ceea ce privește dozele de vaccin distribuite Ministerului Afacerilor Interne, vă comunicăm faptul că, începând cu data de 18.01.2021, instituției mai sus amintite i-au fost alocate 1.000 de doze de vaccin/zi, conform Cerințelor ce trebuiesc îndeplinite privind organizarea și defășurarea vaccinării personalului din SNAOPSN și asigurarea vaccinului conform Strategiei de vaccinare – etapa a II-a. Totodată, vă informăm că solicitările de vaccin ale direcțiilor de sănătate publică (DSP)/Ministerului Sănătății către centrele de vaccinare arondate se vor face strict în conformitate cu programările existente în platforma de programare. Astfel, DSP-urile vor calcula nevoile de vaccinare pentru trei zile luând în considerare numai programările din platforma de programare iar solicitările le vor transmite la centrele de stocare cu cel puțin 24 de ore înaintea livrării. De asemenea, în necesarul calculat în baza programărilor se adaugă necesarul de doze pentru persoanele din centrele rezidențiale, persoanele dializate și persoanele imobilizate sau nedeplasabile, aflate la domiciliu, în baza programărilor efectuate la nivelul fiecărui județ”, se arată într-un răspuns transmis de Grupul de Comunicare al CNAV la solicitarea GÂNDUL.RO.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic