„Vom avea de suferit enorm”. Anthony Fauci critică dur măsurile lui Donald Trump în gestionarea pandemiei de coronavirus

„Vom avea de suferit enorm”. Anthony Fauci critică dur măsurile lui Donald Trump în gestionarea pandemiei de coronavirus
„Vom avea de suferit enorm”. Anthony Fauci critică dur măsurile lui Donald Trump în gestionarea pandemiei de coronavirus / Sursă FOTO: colaj Profimedia Images
Publicat: 01/11/2020, 11:53

Medicul epidemiolog Anthony Fauci, directorul Institutului pentru Alergii şi Boli Infecţioase al SUA şi unul din experţii de top mondiali în privinţa pandemiei de COVID-19, l-a criticat pe preşedintele american Donald Trump pentru modul în care acesta gestionează criza pandemiei de coronavirus, într-un interviu acordat Washington Times.

Anthony Fauci: ”Toate astrele sunt aliniate greșit”

„Vom avea de suferit enorm. Nu ne aflăm într-o situaţie bună”, a spus Fauci în cadrul interviului WT. Medicul a adăugat că SUA va intra „într-o lungă şi potenţial mortală iarnă”, cu un guvern nepregătit şi incapabil să adopte decizii dure.

Toate astrele sunt aliniate greşit, în condiţiile în care intrăm în sezonul rece, în care vom avea oameni care se vor aduna laolaltă în spaţii închise. Pur şi simplu nu puteam fi într-o situaţie mai proastă de atât”, mai spun Anthony Fauci.

Epidemiologul susține că SUA trebuie să adopte o „schimbare bruscă” de direcţie, atât în materie de politici publice de sănătate, cât şi de comportament social. În continuare, Fauci a spus că SUA ar putea depăşi pragul de 100.000 de infectări înregistrate zilnic şi că numărul deceselor ar putea creşte în următoarele săptămâni.

Declarațiile controversate ale președintelui SUA

Recent, președintele SUA, Donald Trump, a uimit populația printr-o nouă serie de afirmații făcute la adresa doctorilor care profesează în țara pe care o conduce. Acesta spune că medicii primesc bani pentru a umfla bilanțul celor care mor din cauza noului coronavirus. Afirmațiile președintelui american sunt nefondate, scrie CNN.

„Doctorii noștri iau mai mulți bani dacă o persoană moare de COVID. Știți asta, nu? Adică, doctorii noștri sunt oameni foarte deștepți. Ceea ce fac ei e să spună: Ne pare rău, dar toată lumea moare de COVID. Dar în Germania și alte locuri, dacă faci infarct sau dacă ai cancer, dacă ai o boală terminală și iei COVID, ei spun că ai murit de cancer sau ai murit din cauza infarctului. La noi, atunci când există dubii, (n.r – doctorii) aleg COVID”, a declarat Donald Trump la un miting electoral în Michigan, unul dintre statele cu mare miză în alegerile prezidențiale care au loc peste câteva zile, la 3 noiembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase