ANUNȚ. Ludovic Orban spune că Guvernul intenționează prelungirea șomajului tehnic și după ridicarea stării de urgență

ANUNȚ. Ludovic Orban spune că Guvernul intenționează prelungirea șomajului tehnic și după ridicarea stării de urgență
PSD acuzatii la adresa Guvernului Orban (FOTO: Guvernul României)
Publicat: 07/05/2020, 13:36

Premierul Ludovic Orban a anunțat că intenția Guvernului este de a prelungi măsura șomajului tehnic și după ridicarea stării de urgență.

”Intenția Guvernului este de a prelungi măsura șomajului tehnic până în luna iunie, până la data de 15 iunie. Încă nu am luat decizia”, a spus Ludovic Orban.

Obiectivul cel mai important al Guvernului este ca, după depăşirea vârfului epidemiei de COVID-19, să susţină puternic economia pentru a reveni cât mai rapid la nivelul anterior izbucnirii pandemiei, a declarat joi prim-ministrul Ludovic Orban.

Ludovic Orban a efectuat o vizită la Uzina Ford Craiova.

„Am discutat de planul gradual de repornire a activităţii până la capacitatea maximă. De asemenea, am discutat despre intenţia extrem de curajoasă, mai ales în condiţiile date, de introducere în fabricaţie a unor modele noi, sunt convins că vor fi modele de succes şi, în mod clar, am discutat despre măsurile pe care Guvernul poate să le ia pentru a susţine nu numai compania Ford şi industria de automobile şi economia în ansamblu. Obiectivul nostru cel mai important este, după ce vom depăşi vârful epidemiei şi lucrurile vor tinde să revină la normal, să susţinem puternic economia pentru a reveni cât mai rapid la nivelul anterior izbucnirii epidemiei”, a spus Ludovic Orban, la finalul vizite.

Premierul Ludovic Orban s-a aflat în această dimineaţă, începând cu ora 11:00, într-o vizită de la lucru la Uzina Ford din Craiova. După această vizită, premierul va merge în vizită şi la Uzina Dacia din Mioveni. Cea de-a doua vizită a lui Ludovic Orban este programată la ora 14:30.