• Publicat:
Cu Gândul La Animale

#cugandullaanimale. Proprietarul unui adăpost ilegal de câini, acuzat că torturează animalele din plăcere – FOTO, VIDEO

Proprietarul unui adăpost ilegal de câini din comuna Cezieni, Olt, este acuzat că maltratează animalele, iar pe unele le omoară din plăcere. Pentru închiderea adăpostului a fost deschisă și o petiție online.

Potrivit unui e-mail primit la redacție, adăpostul respectiv funcționează ilegal de ani de zile, fapt confirmat și de primăria din localitate. Cel acuzat că maltratează animalele se numește Vasile Temelie. Bărbatul are o pagină de Facebook pe care oferă animale spre adopție și prin intermediul căreia strânge donații și hrană.  

„Este un individ care are o experiență la un adăpost de câini din București. A venit la Cezieni deoarece părinții au ceva pământ în zonă și și-au făcut o construcție. A încercat să facă construcția, iar Consiliul Județean i-a dat o amendă pentru că a construit ilegal… Are acum, înțeleg, în jur de 30 de câini. Nu este autorizat de niciun fel. E dreptul lui, după cum spune DSVSA-ul, să țină câți câini dorește acolo”, a declarat primarul Dănuț Gușatu, pentru Gazeta de Sud.

„Eu le-am făcut adresă în care le-am spus că nu mi se pare legal ce se întâmplă acolo, din moment ce ei nu au contracte cu firme de ecarisaj, nu au de nici unele. Nu sunt autorizați să desfășoare o astfel de activitate. El susține că sunt câinii lui și că e treaba lui ce face. Celor de la DSVSA le-au prezentat facturi cu alimentele pe care le cumpără, pentru că eu am scris în adresa respectivă că urlă uneori câinii ăia și se-aude în tot satul și pentru că probabil nu le dă să mânănce”, a adăugat edilul.

Potrivit lui Gușatu, adrese au fost făcute și către Poliție, Direcția de Sănătate Publică și Protecția Mediului, însă niciuna dintre instituții nu a făcut ceva concret pentru a rezolva problema.

Pe adresa [email protected] am primit mai multe imagini cutremurătoare, despre care persoana care le-a expediat susține că sunt de la adăpostul respectiv. Noi nu am putut confirma, deocamdată, acest lucru.

Gândul a lansat campania „Cu gândul la animale„. Dacă ați fost martori la cazuri de abuzuri comise față de animale, nu ezitați să ne trimiteți imagini sau clipuri video la adresa [email protected]. Vă mulțumim anticipat!

Inchide