Cornel Micu, puștiul din Ghindici decorat de regina Marii Britanii pentru rezultate excepționale la învățătură

Cornel Micu, puștiul din Ghindici decorat de regina Marii Britanii pentru rezultate excepționale la învățătură
Elevul român Cornel Micu a fost premiat chiar de regina Marii Britanii
Publicat: 19/08/2020, 00:00

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

Cornel Micu, acum în vârstă de 21 de ani, a primit, anul trecut, chiar din mâna reginei Regatului Unit al Marii Britanii, medalia de aur după ce a obţinut cele mai bune rezultate în perioada studiilor, la KES Academy Sixth Form.

Românul este originar din Oltenia, mai exact din comuna doljeană Ghidici. Potrivit presei locale din Craiova, puștiul a plecat din țară împreună cu părinții săi, care, inițial, s-au stabilit în Italia. Ulterior, Cornel Micu a ajuns alături de părinții săi în Marea Britanie și cu toate că nu era obișnuit cu sistemul de învățământ din această țară, care nu seamănă, din punct de vedere al organizării, nici cu cel românesc și nici cu cel din Italia, a reușit, ca în cei doi ani petrecuți la KES Academy Sixth Form, să obțină cele mai mari note dintre toți elevii prestigioasei unități de învâțământ.

Ca urmare, Cornel a fost anunțat de conducerea școlii că, pentru rezultatele obţinute în cei doi ani, va fi premiat chiat de către regina Angliei, care îi va oferi, personal, medalia de aur, la Palatul Sandringham, reşedinţa de iarnă a familiei regale.

Premierea lui Cornel Micu cu medalia de aur de către regina Elisabeta a II-a a fost anunțată de presa din Anglia încă de la începutul anului, tânărul din județul Dolj fiind prezentat ca un student ce a impresionat repede staff-ul de la KES Academy Sixth Form (Academia Regele Edward al VII-a) din King’s Lynn.

Cornel Micu: „Nu mi-am făcut un discurs pentru că nu ştiam cum o să decurgă întâlnirea”

Conform presei craiovene, Cornel a studiat iniţial în Italia, până în clasa a X-a, iar apoi s-a mutat cu familia în Anglia, adaptându-se la un nou sistem educaţional.

„Am aflat în luna decembrie că voi fi premiat de Majestatea Sa şi am fost destul de emoţionat. Nu mi-am făcut un discurs pentru că nu ştiam cum o să decurgă întâlnirea. Momentul celor mai intense emoţii a fost când am intrat la regină.

Ne prezenta cineva şi dădeam mâna cu Majestatea Sa. În acele momente de prezentare am primit şi medalia. Mi-a fost înmânată chiar de Majestatea Sa, care a fost extrem de primitoare, şi prin felul de a fi şi cum a vorbit m-a făcut să fiu calm şi să mă bucur de acel moment.

Felul de a comunica al reginei era foarte încurajator, adică nu a fost doar să adreseze întrebări urmate de liniştea în care să dau un răspuns.

Era foarte apropiată, fără să mă facă să mă simt emoţionat. Discuţiile au fost conduse de Majestatea Sa şi au fost despre cum am ales materiile de studiu, apoi cum m-am mutat din România în Italia şi apoi în Anglia, dar şi ce planuri am pentru viitor.

Cred că întâlnirea a durat aproape 15 minute, dar nu pot spune exact, pentru că acolo pur şi simplu am pierdut noţiunea timpului“, a povestit tânărul pentru sursa citată.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
FOTO. Cât de mult a slăbit Oana Roman! Acum vrea să apeleze la operații estetice...
Katy Perry și Orlando Bloom, de nerecunoscut de când au devenit părinți. Cum arată familia...
Alex Velea, încă un atac la adresa lui Cătălin Măruță! Andra a fost și ea...
Motivul pentru care Ilie Năstase o sfătuiește pe Simona Halep să nu rateze Wimbledonul |...
Lanțul de magazine care vrea să FALIMENTEZE Lidl! Are prețuri mult mici decât gigantul din...
Muntenegru riscă să piardă o parte din teritoriu. Cum s-a ajuns în situaţia asta
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Județul cu cea mai mare pensie din țară. Locuitorii de aici încasează chiar și 2.100...
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
Premierul României, anunț CATEGORIC cu privire la introducerea educației sexuale în școli: „Decizia e luată”
Meryl Streep: 5 roluri memorabile pentru care nu a luat Oscar, deși ar fi meritat
Veste ȘOC în lumea muzicii românești: A murit la doar 25 de ani. Medicii nu...
Lovitură cumplită pentru cei vaccinaţi cu Pfizer. Boala cruntă pe care o pot face. S-a...
Cel mai bun vaccin anti-Covid din lume! Bombă pentru cei vaccinați
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Lacul din România care deţine 3 recorduri mondiale se redeschide vineri pentru scăldat. Apa lacului...