Povestea lui Liviu Covalschi, cel mai promițător actor român din Asia: „Nu-ți rata visele. Trăiește-le!”

Povestea lui Liviu Covalschi, cel mai promițător actor român din Asia: „Nu-ți rata visele. Trăiește-le!”
Povestea lui Liviu Covalschi, cel mai promițător actor român din Asia. Sursă foto:femeide10.ro
Publicat: 30/05/2021, 11:15
Actualizat: 30/05/2021, 11:16

”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă oameni remarcabili care au cunoscut excelența în domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.

”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale, veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.

”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

Actorul sucevean Liviu Covalschi, care a înregistrat un progres considerabil în lumea cinematografică, a obținut premiul pentru cel mai promițător actor de acțiune din Asia.

Acesta a vorbit într-un interviu acordat vedetei TV Marina Almășan despre parcursul său în lumea cinematrografiei. În prezent, Covalschi locuiește în Hong Kong.

Marina Almășan : – Faptul că ești plecat de multă vreme din țară, ar trebui să scuze faptul că nu foarte mulți români au auzit de tine. Cum ar suna o “carte de vizită” succintă, pe care le-ai oferi-o?

Liviu Covalschi : – Asta e o intrebare mai complicata , ar trebuie o carte de vizita asa ca o carte . Am plecat in 2005 si de atunci mă aflu tot in entertainment : night life , clubbing, film.

Marina Almășan : – Constat că ai plecat demult din Bucovina, însă Bucovina… nu cred că a plecat din tine! Ce ți-a rămas din locurile natale?

Liviu Covalschi : – Sigur că imi este foarte dor de Bucovina, de casa , de prieteni …. de locurile unde am copilarit . Mi-e dor de sora mea si familia ei si de celelalte rude . Dar acum familia mea și casa mea sunt aici . Vin cat pot de des in Romania, dar acest Covid ne a dat peste cap planurile de peste un an .

Marina Almășan : – Ei, după ce lucrurile se vor așeza, mxaș bucura tare mult să te înscriem în galeria românilor de 10, din emisiunea noastră! Până una alta, hai să te cunoaștem mai bine. De unde până unde “ACTORIE”, Liviu? Ai antecedente in familie? Când și de ce te-ai hotarât să dai la teatru?

Liviu Covalschi : – Ca si antecedente, nu prea am actori in familie. Bunicul a fost director in Suceava la cinematografie si de mic ma lua sa vad tot ce era pe-acolo, iar lucrul acesta m-a fascinat . Îmi
plăceau, copil fiind, mai ales filmele din Asia, pe care le vedem cu el in premieră, atunci cand le “testa” intr-un “ mini cinema” , inainte sa de distribuie în cinematografe . Mereu mi-au placut artele martiale , armele , actiunea . De aceea am si inceput Karate de la 4-5 Ani si practic acest sport pana in ziua de azi.

Marina Almășan : – Deci iată cum se leagă toate! Spune-mi, Liviu, care au fost performanțele tale până să pleci din țară?

Liviu Covalschi : – În Romania nu am avut legatura cu filmul sau teatru. Am fost selectat sa fac armata la SRI si dupa aceea m-am ocupat mai mult de night life – clubbing entertainment. Asa am plecat si din tara . In lumea filmului am intrat de curand : de 3 ani doar . Si 2020 am fost desemnat, in Hong Kong, ca si actor de actiune pentru primul western, de catre Paco Wong – Sun Entertainment LTD – parte din marea companie Sun City Macau.

Marina Almășan : – Felicitări din toată inima! Dar spune-mi, ce anume te-a determinat să-i spui “Pa! “ României?

Liviu Covalschi : – Cred ca am avut aceleași motive, ca toți ceilalți care au luat această decizie : viata grea , dorinta de a vedea locuri noi , aventura , cautarea unui loc in care te poti exprima mai bine si poți demonstra ceea ce poti sa faci.

rolurile tale nu presupun dublarea ta de către un cascador profesionist, mă face să te întreb…cât de mult ții la viața?!?

Marina Almășan : – Dupa ce tânjești, Liviu?

Liviu Covalschi : – Mi-e dor mereu de sora mea si de familia ei . Lucrul acesta e cel mai greu.

Marina Almășan : – Înseamnă că ea va rămâne mereu orincipalul magnet care te va aduce acasă! Spune-mi , te rog, o replică dintr-un rol de-al tău – mai recent sau mai de demult – care ti-a rămas lipită de suflet:

”Nu lăsați pe nimeni să vă descurajeze”

Liviu Covalschi : – “ Let them come ! they can try their best to get us . I have 50 people and all this weapons. I will kill them all !” ( “- Lăsați-i să vină! Pot să facă tot ce pot ei mai bine ca să me prindă! Eu am 50 de oameni și toate aceste arme! O să-i nimicim pe toți!”)

Liviu Covalschi : – Orice este posibil ! Nu lasati pe nimeni sa va descurajeze sau sa vă rapeasca visurile. Munca și iar munca, angajare si sacrificiu si tot devine posibil : TOTUL! Daca eu am putut , puteți si voi!

Citește întreg interviul întreg cu românul Liviu Covalschi pe femeide10.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață