Theodor Florentin Furtună, elevul genial care a uimit America. A fost premiat de NASA și a ajuns în finală la Olimpiada Geniilor

Theodor Florentin Furtună, elevul genial care a uimit America. A fost premiat de NASA și a ajuns în finală la Olimpiada Geniilor
Theodor Florentin Furtună este un elev genial din Medgidia, premiat de NASA și la Olimpiada Geniilor
Publicat: 01/08/2020, 00:00

”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.
”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.
”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

Un elev de liceu din Medgidia a fost premiat de NASA și s-a calificat în finala Olimpiadei Geniilor, care este organizată de Oswego State University din New York, la care participă numai 30 de tineri supradotați din întreaga lume.

Este vorba despre Theodor Florentin Furtună, care, anul trecut, când era elev în clasa XI-a la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia, a realizat un eseu în care a explicat cum vede organizarea unei staţii orbitale în Cosmos l-a trimis la NASA pentru a participa la concursul Ames Space Settlement.

Lucrarea românului, intitulată „Nova Civitas Solis” a primit premiul al II-lea, la categoria Eseu Literar. Elevul din Medgidia prezentase un proiect de organizare statală a unei staţii orbitale.

Theodor Furtună a găsit o formulă genială pentru dalvarea parcurilor naționale din România

Dar premiul primit de la NASA nu reprezintă singura performanță deosebită, obținută pe plan internațional, de Theodor Florentin Furtună.

Acesta a participat şi la Genius Olympiad (Olimpiada Geniilor) organizată de Oswego State University of New York, unde s-a calificat în finala Categoriei Business Plan.

Trebuie spus că Theodor a ajuns în finală alături de alți 30 de adolescenți selectaţi pe sprânceană, din întreaga lume.

Elevul român a ajuns în finală după ce a concurat cu un plan original de afaceri intitulat „Stay Wild” (Rămâi sălbatic), prin care să fie salvate parcurile naţionale din România.

În urma acestor rezultate, Theodor Florentin Furtună a fost invitat la International Space Development Conference, organizată de NASA şi National Space Society, în Arlington, Virginia, precum şi la finala Olimpiadei Geniilor.

Mai mult, calificarea în finala Olimpiadei Geniilor i-a asigurat adolescentului Furtună și o vizită de studiu la marile universităţi americane: Harvard, MIT, Yale, Brown, Columbia and Princeton.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal...
Cine este femeia cu care Liviu Vârciu a înșelat-o pe Anda Călin, la doar două...
Ce meserie va avea Simona Halep, după ce va renunța la cariera de jucătoare: `Nu...
NEWS ALERT! Cartierele din București care ar putea rămâne fără căldură la iarnă. 'Sunt cele...
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Modelul ELECRTIC Dacia Spring a ajuns pe OLX. Chilipir sau țeapă?
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Șeful Moderna dezvăluie când se va încheia pandemia. „Delta plus Beta, următoarea mutație pe care...
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
Cât de DĂUNĂTOARE este sexualitatea reprimată. Urmările pot fi GRAVE
NEWS ALERT! Irinel Columbeanu, în stare SEVERĂ la spital! A ajuns cu salvarea, detalii de...
Regretă Ioana Ginghină că a pozat în Playboy?! Ce a făcut cu banii câștigați din...
Interviu cu Cristian CÎRJALIU, primarul comunei Agigea! VIDEO
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
E interzis! După ce incidență nu vom mai ieși din casă. Guvernul a decis acum
Irina Tănase a fost fată cuminte cât a stat Dragnea la Rahova? S-a aflat și...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...