Ronald Reagan este readus la viață pe marile ecrane. Un film biografic va prezenta viața președintelui american care a îngenuncheat URSS

Ronald Reagan este readus la viață pe marile ecrane. Un film biografic va prezenta viața președintelui american care a îngenuncheat URSS
Sursa Foto- Shutterstock
Publicat: 25/05/2024, 00:59
Actualizat: 25/05/2024, 01:47

Ronald Reagan va fi readus la viață pe marile ecrane. Filmul „Reagan” are primul trailer oficial lansat pe YouTube.

Regizat de Sean McNamara și cu scenariul scris de Howard Klausner și Jonas McCord, filmul este bazat pe cartea lui Paul Kengor din 2006. Cartea se numește „The Crusader: Ronald Reagan and the Fall of Communism”.

Lungmetrajul promite să ofere o perspectivă profundă asupra vieții și carierei unuia dintre cei mai influenți lideri ai secolului XX. Va explora impactul său asupra căderii comunismului și moștenirea sa durabilă asupra istoriei globale.

Distribuția filmului „Reagan”

Actorul Dennis Quaid, cunoscut pentru rolul din filmele „The Day After Tomorrow” și „The Alamo” de acum două decenii, îl va interpreta pe cel de-al 40-lea președinte american Ronald Reagan (1911-2004). Alături de el va fi Penelope Ann Mille care o va interpreta pe Nancy Reagan (1921-2016), soția sa și prima doamnă.

Din distribuție face parte Skip Schwink care îl interpretează pe Jimmy Carter, fostul președinte democrat care are 99 ani în prezent. Lesley-Anne Down va fi în rolul premierului britanic Margaret Thatcher (1925-2013). De asemenea, Scott Stapp va fi în rolul faimosului cântăreț american Frank Sinatra (1915-1998). Kevin Sorbo, actorul cunoscut pentru serialul „Hercules”, are și el un rol în acest film.

Liderii sovietici Leonid Brejnev (1906-1982) și Mihail Gorbaciov (1931-2022) vor fi interpretați de Robert Davi și Aleksander Krupa. Filmul „Reagan”, cu un buget de 25 milioane de dolari, va prezenta momentele cruciale din viața lui Ronald Reagan, de la copilăria sa și debutul carierei s în actorie până la anii săi ca președinte al Statelor Unite. Filmul biografic se va lansa în cinematografe, pe data de 30 august 2024. 

Cine a fost Ronald Reagan?

Ronald Reagan a fost al 40-lea președinte al Statelor Unite, servind două mandate între 1981 și 1989. Înainte de președinție, Reagan a fost actor de film și guvernator al Californiei. Președinția sa a fost marcată de politici economice cunoscute sub numele de „Reaganomics”, care au vizat reducerea taxelor și reglementărilor guvernamentale. La începutul mandatului său, președintele a scăpat dintr-o tentativă de asasinat.

Reagan a jucat un rol cheie în sfârșitul Războiului Rece, promovând o politică externă fermă împotriva Uniunii Sovietice.  Reagan este, de asemenea, renumit pentru discursul său „Domnule Gorbaciov, dărâmați acest zid!” din 1987, care a simbolizat opoziția sa față de comunism și diviziunea Est-Vest. Reagan a inițiat Programul Strategic Defense Initiative (SDI), cunoscut ca “Star Wars”. A fost un plan ambițios pentru dezvoltarea unui scut anti-rachetă spațial care să protejeze Statele Unite de atacuri nucleare. În relația cu Brejnev, Reagan a reizbucnit cursa înarmării nucleare. Uniunea Sovietică a ajuns în faliment fiindcă n-a putut să egaleze SUA la cheltuielile militare.  Relațiile dintre Washington DC și Moscova au evoluat din starea de tensiune inițială la una de prietene neașteptată după ce reformatorul Mihail Gorbaciov a venit la cârma Kremlinului din 1985.

Mandatul prezidențial al lui Ronald Reagan a fost marcat de mai multe aspecte controversate, ca tăierile de cheltuieli sociale, scandalul Iran-Contra, răspunsul lent la criza SIDA și ajutorarea mujahedinilor (inclusiv viitori talibani și teroriști al-Qaida) din Afganistanul invadat de sovietici. Vicepreședintele său a fost George W.H.Bush, fost director CIA. Bush a fost ales președinte în 1988.  În timpul singurului său mandat,  regimurile comuniste din statele est-europene (inclusiv în România) și Uniunea Sovietică s-au prăbușit.

Citește și: Americanii, scandalizați. Sângele lui Ronald Reagan, scos la licitație pe Internet

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Cuplu-bombă! Fostul a trădat-o cu Ramona Olaru, iar actualul și-a părăsit iubita
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
”Tradus” de Livia cu Spike, Bordea vrea să-i ia în ”piept” pe amândoi! Îi caută...
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore se răspândeşte în Japonia
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la...
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Turneul lui Taylor Swift ar putea modifica strategia Băncii Angliei
×