Următorul film al lui Wes Anderson, „Asteroid City”, va avea premiera pe 16 iunie 2023

Următorul film al lui Wes Anderson, „Asteroid City”, va avea premiera pe 16 iunie 2023
Wes Anderson
Publicat: 07/12/2022, 11:49

Producătorul Focus Features a anunțat data premierei următorului film al lui Wes Anderson, „Asteroid City”. Lungmetrajul va fi lansat în cinematografe pe 16 iunie 2023, ceea ce înseamnă ce este destul de probabilă și o prezență la Cannes.

Focus a făcut echipă anterior cu Wes Anderson și Indian Paintbrush pentru „Moonrise Kingdom” din 2012.

Acțiunea filmului „Asteroid City”, care are un scenariu de Anderson pe baza unei povești pe care a scris-o împreună cu Roman Coppola, are loc într-un oraș fictiv din deșertul american, în jurul anului 1955.  Desfășurarea unei convenții Junior Stargazer/Space Cadet (organizată pentru a reuni elevi și părinți din în toată țara pentru burse și competiții academice) este perturbată spectaculos de evenimente care schimbă lumea.

Wes Anderson va fi și producător, împreună cu colaboratorii săi de lungă durată Steven Rales, fondatorul Indian Paintbrush, și Jeremy Dawson.

„Asteroid City” are o distribuție în care se răgăsesc multe vedete, incluzându-i pe Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Ed Norton, Adrien Brody, Liev Schreiber, Hope Davis, Stephen Park, Rupert Friend, Maya Hawke, Steve Carell, Matt Dillon, Hong Chau, Willem Dafoe, Margot Robbie, Tony Revolori, Jake Ryan, Grace Edwards, Aristou Meehan, Sophia Lillis, Ethan Lee, Jeff Goldblum și Rita Wilson.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Helen Mirren, intimidată de Harrison Ford când au lucrat pentru prima dată împreună

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase