Monica Bellucci, în 5 roluri cult

Publicat: 30/09/2022, 16:09
Actualizat: 30/09/2022, 16:11

Imagine a brandului Dolce & Gabbana, Monica Bellucci împlinește 58 de ani pe 30 septembrie. De la debutul său ca model și apoi ca actriță, Bellucci rămâne una dintre cele mai frumoase femei din lume care întruchipează perfect eleganța italiană. O femeie foarte frumoasă, care este și o actriță talentată.

Iată mai jos cinci dintre cele mai bune roluri ale sale.

Persephone, în “Matrix: Reîncărcat/ The Matrix Reloaded” (2003)

Persephone este o “vrăjitoare” supremă a epocii ei și o dovedește promițându-le lui Neo și tovarășilor săi o cale de a pătrunde în sălile Merovingianului, pentru a-l găsi pe făcătorul de chei, în schimbul unui sărut de la Neo. După ce obține ceea ce își dorește, ea se întoarce cu plăcere împotriva iubitului ei și oferă trioului ceea ce are nevoie.

Maria Magdalena, în “Patimile lui Hristos/ The Passion of the Christ” (2004)

Personajul său este unul dintre adepții lui Iisus Cristos. Bellucci este remarcabilă în scena în care, bătută și împinsă la pământ, pare uluită când privește trăsăturile lui Iisus, bărbatul care o salvează de la a fi ucisă cu pietre pe stradă de cei care o condamnă pentru faptele ei.

Vrăjitoarea, în “Frații Grimm/ The Brothers Grimm” (2005)

Bellucci este perfectă pentru rolurile de femeie ispititoare, așa cum a arătat-o în multe dintre filmele sale. Rolul din acest film, cel al vrăjitoarei, a fost provocator și încântător, potrivit fanilor și criticilor.

Veronica, din “Ucenicul vrăjitor/ The Sorcerer’s Apprentice” (2010)

Un rol de mici dimensiuni, dar foarte important în ansamblul filmului. Veronica este o iubire veche a vrăjitorului Balthazar, interpretat de Nicolas Cage. Regizat de Jon Turteltaub, filmul prezintă un vrăjitor care recrutează și antrenează un tânăr care să lupte împotriva unor forțe malefice din Manhattan-ul zilelor noastre. 

Lucia, în “Spectre” (2015)

Deși personajul ei are toate atuurile pentru o Bond Girl, respectiv o frumusețe excepțională și o minte hotărâtă și rapidă, și se potrivește de minune cu James Bond, rolul jucat de Bellucci în acest film nu a fost la fel de amplu ca cele ale altor personaje seduse de agentul 007. Cu toate acestea, partitura sa a fost una remarcabilă în franciza britanică. 

CITEȘTE ȘI: Top 20: cele mai frumoase femei din lume 

Monica Bellucci surprinde: Sexul frecvent și legumele proaspete, cheia unei vieți sănătoase

Şase filme memorabile ale regizorului Michelangelo Antonioni | VIDEO

Foto: Profimedia Images

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase