Cum a împărțit judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran dreptatea, deși era… bolnav psihic din anul 2016

Cum a împărțit judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran dreptatea, deși era... bolnav psihic din anul 2016
Sursă Foto - Cetateanul.ro
Publicat: 29/07/2020, 17:24
Actualizat: 29/07/2020, 17:28

Din dorința de a stopa dezvăluirile privind implicarea tatălui său în acte de corupție, Alexandru Ion-Tudoran – fiul controversatului judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran – a făcut publică o informație-bombă. Magistratul ar fi, de fapt, bolnav psihic încă din 2016.

Potrivit national.ro, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a beneficiat de consult medical de specialitate, iar din octombrie 2016 a început să se trateze cu medicamentul Sermion, medicament destinat afecţiunilor degenerative asociate demenţei.

„Tatal meu este bolnav de mai mult timp. Și cu toate acestea a slujit Justiția. Nimeni nu a știut nimic despre debutul bolii sale…. Ați fi putut afla că medicul nostru, doamna Enea Ina Svetlana, căreia nu putem să îi mulțumim suficient, i-a prescris tatălui meu medicamentul SERMION încă din data de 13.10.2016”, se arată în somația transmisă de Alexandru Ion-Tudoran. Mai mult, acesta susține că judecătorul Ion-Tudoran nu și-ar fi inventat bolile pentru a scăpa de anchetele derulate de SIIJ împotriva sa, ci că afecțiunile psihiatrice i-ar fi fost agravate pe fondul diabetului tip II pe care îl tratează din anul 2015. „Sper, totuși, să țineți cont de faptul că medicii i-au descoperit încă din anul 2016 afecțiuni cerebrovasculare. Suprapuse peste diabetul zaharat tip II, aceste afecțiuni au lăsat urme și datorită consumului nervos al profesiei de judecător”, susține Alexandru Ion-Tudoran, potrivit sursei citate.

Judecătorul în materie penală Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a profesat nestigherit

Dincolo de fragilitatea conținutului somației, se constată – așadar – că judecătorul în materie penală Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a profesat nestigherit, cu toate că era bolnav psihic și beneficia (din data de 13.10.2016) de prescrieri medicale cu Sermion, medicament puternic destinat demenței.

Conform Autorității Naționale a Medicamentului (ANM), Sermion este prescris pentru tratarea afecţiunilor caracterizate prin deteriorarea funcţiei cognitive asociate demenţei vasculare (demenţă multiinfarct), afecţiunilor degenerative asociate demenţei (demenţă senilă şi presenilă de tip Alzheimer, demenţă Parkinson).

„Nici vorbă că acum s-ar preface tatăl meu bolnav. Dovadă stau toate aceste prescrieri (din 2 noiembrie 2015 tatal meu a trecut peste diabet numai cu Diaprel și Siofor). Și nu i-a fost ușor să lupte apoi și cu afectiunile generate de deteriorarea functiei cognitive. Spuneți ca fuge de raspundere? Să încercați să fiți voi altfel luând în fiecare zi un pumn de pastile (Sermion, Trittico, Pramistar, Quetiapina, Cipralex, Mizarten, Coaxil, etc) și să spuneți că este usor să învingi demența”, mai scrie fiul judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran.

Corneliu Bogdan Ion-Tudoran ar fi trebuit să treacă de filtrul Comisiei pentru examinarea medicală a judecătorilor

În plus, starea de sănătate a judecătorului numit să împartă dreptatea la Curtea de Apel București a fost afectată din 2015 și de complicațiile generate de diabetul tip II. Deși există din anul 2007 cadrul legal – Ordinul comun 1178C/2007 al Ministerului Justiției și al Ministerului Sănătății – ce îl obliga pe judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran să treacă de filtrul Comisiei pentru examinarea medicală a judecătorilor, procurorilor, magistraților asistenți și personalului asimilat acestora, acest lucru nu s-a întâmplat.

Iar la nivelul Curții de Apel București – Secția I Penală a fost lăsat să judece oameni, să schimbe destine și să hotărască cine intră sau nu în puscărie un… Ion-Tudoran bolnav psihic.

Conform Anexei 3 a Ordinului 1178C/2007, judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran s-ar fi încadrat – fără nici o rezervă – la situația prevăzută în cazul bolilor grave de nutriție: afecțiune de diabet zaharat de maturitate controlat prin dietă și antidiabetice orale cu complicații oftalmologice, neurologice, cardiovasculare și renale importante. Și, imediat, ar fi trebuit declarat inapt și trimis acasă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Fizionomistul și psihologul Ciprian Cucu a analizat trăsăturile lui Mirel Dragomir. Ce se ascunde în...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?