EXCLUSIV. DNA a intrat în Primăria lui Nicușor Dan, iar GÂNDUL prezintă documentele care au stârnit ”furtuna”! (SURSE)

EXCLUSIV. DNA a intrat în Primăria lui Nicușor Dan, iar GÂNDUL prezintă documentele care au stârnit ”furtuna”! (SURSE)
Publicat: 30/08/2021, 12:09

Nicușor Dan este ”strâns” cu ușa de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), iar pe coridoarele Primăriei Generale a Capitalei s-a stârnit o adevărată furtună. Situația se precipită, vertiginos, iar semnele de întrebare sunt legate de modul în care au fost efectuate angajări la cabinetul lui Nicușor Dan, începând cu data de 1 octombrie 2020.

Punctul de plecare al anchetei desfășurate de procurorii DNA îl constituie un dosar penal deschis nu cu mult timp în urmă – nr. 103/P/2021 -, după ce a fost înregistrată o plângere depusă de o fostă angajată din Primăria Generală a Capitalei, iar GÂNDUL prezintă, ÎN EXCLUSIVITATE, documentele care au stârnit această ”furtună”.

Angajata respectivă a fost consilier personal al primarului, detașat ca Inspector de Specialitate în cadrul Serviciului Urmărire, Derulare Contracte de Investiții din cadrul Administrației Municipale de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic, iar ”umbrele” din acest scenariu sunt departe de a fi lămurite.

DNA pune ”lupa” pe numirile și demiterile de la cabinetul lui Nicușor Dan

Printr-o adresă oficială, procurorii DNA îi cer lui Nicușor Dan să furnizeze copii ale datelor complete ale tuturor persoanelor angajate la cabinetul său, începând din 1 octombrie 2020 și până pe 21 iulie 2021.

Sunt vizate numirile și demiterile din respectivul cabinet, cu tot cu cei 12 consilieri personali ai primarului, contractele de muncă ale acestora, delegări, detașări etc.

Potrivit surselor GÂNDUL, Nicușor Dan beneficiază de ajutorul a nu mai puțin de 28 de consilieri, însă trebuie specificată că o mare parte dintre aceștia au fost deja au fost detașați – pe posturi bine remunerate – la diverse companii și entități aflate sub tutela Primăriei.

Prin Decizia nr. 29 din 16 martie 2021, ”Mihăilescu Iulia Alina — Inspector de specialitate IA în cadrul Serviciului Urmărire, Derulare Contracte de Investiții, membru în comisia de concurs organizat în vederea ocupării unor funcții contractuale vacante, proba scrisă în data de 18.03.2021 – se înlocuiește cu doamna Horhocea Alina — Inspector de specialitate II în cadrul Serviciului Urmărire, Derulare Contracte de Investiții – Compartimentului Consultanță și Expertiză”.

Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, în prim-plan

Prin Decizia nr. 30 din 16.03.2021, ”începând cu data de 01.04.2021, doamna Corneci Oana – Andreea reia activitatea pe funcția publică de execuție de Expert, clasa I, grad profesional asistent, gradația 3 in cadrul Serviciului Financiar Contabilitate Buget – Compartimentul Încasări, cu acordarea unui salariu de baza de 5.416 lei, la care se adaugă un spor de condiții vătămătoare in valoare de 692 lei, in funcție de durata de expunere și indemnizație de hrană in valoare de 347 lei, cu o normă de 8 ore/zi”.

Termenul până la care procurorii au cerut documentele, în virtutea codului de procedură penală, a fost 20 august 2021, iar GÂNDUL va urmări desfășurarea acestei anchete a procurorilor DNA și va prezenta informații exclusive.

Nicușor Dan, consilieri fără ”note de trecere”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, s-a înconjurat de consilieri care – cel puțin în teorie – ar trebui să îl ajute în activitatea profesională cotidiană, astfel încât edilul să ia cele mai bune decizii, în interesul tuturor bucureștenilor.

Numai că drumul de la teorie la practică este mult mai anevoios decât pare, iar unii dintre consilierii personali ai lui Nicușor Dan, chiar dacă încearcă să ia note de trece la examenele organizate chiar de Primăria Generală, nu reușesc și înregistrează eșecuri usturătoare.

Consilierul pe probleme de urbanism al lui Nicușor Dan – Oana Cătălina Poenaru – este un astfel de exemplu, dar și consilierul pe probleme de ”achiziții” a înregistrat un eșec usturător la un astfel de examen pentru o funcție de expert. (toate detaliile AICI)