EXCLUSIV. Operațiune ilegală de filaj între candidați! Miliardarul Murad, acuzat că a plătit o ”echipă de profesioniști” să-l hărțuiască pe adversarul său, primarul Mangaliei! Extrem de grav: acțiunea a vizat-o și pe Raluca Turcan, vicepremier al României! (VIDEO)

Publicat: 05/09/2020, 16:00
Actualizat: 05/09/2020, 21:18

Lupta pentru fotoliul de primar este din ce în ce mai tensionată, iar atmosfera încinsă până la incandescență. Și asta nu numai în București, ci și în localitățile din provincie. La Mangalia, primarul Radu Cristian îl are drept contracandidat pe miliardarul libanez Mohammad Murad, cel care – din postura de independent – anunțase, inițial, că dorește să candideze la Primăria Constanța. Ulterior, s-a răzgândit, propunându-și să preia fotoliul de primar al Mangaliei, iar din acel moment ”se joacă tare” și se lovește ”sub centură”.

GÂNDUL.RO a intrat în posesia unor informații și imagini pe care le prezintă ÎN EXCLUSIVITATE. Potrivit surselor noastre, miliardarul libanez Mohammad Murad a pus la punct o adevărată operațiune ilegală de filaj, fiind acuzat că a plătit o ”echipă de profesioniști” pentru a-l urmări și hărțui pe primarul din Mangalia, Radu Cristian. În ”plasa” filatorilor a căzut, ceea ce este extrem de grav, până și vicepremierul României, Raluca Turcan.

Ieri, încă de la primele ore ale dimineții – aproximativ ora 7.00 – primarul Radu Cristian a observat, stupefiat, că există o mașină misterioară care îi face filaj în fața casei. Pe parcursul întregii zile, mașina respectivă l-a urmărit, iar la un moment dat a reușit să se debaraseze de urmăritori. Numai că ”filatorul” a reapărut la conferința de presă pe care a susținut-o primarul din Mangalia, conferință unde au fost prezenți, printre alții și Raluca Turcan, vicepremierul României, Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, sau deputatul Bogdan Huțucă, președintele filialei PNL Constanța.

GÂNDUL.RO trage, totodată, și un semnal de alarmă. Dincolo de toate aceste șicane apărute între candidații la fotoliul de primar, este foarte grav că însăși Raluca Turcan, vicepremier al României, este filmată la comanda – așa cum susține primarul Radu Cristian – miliardarului Mohammad Murad.

Primarul Cristian Radu: ”Eu nu mă las intimidat de mafia terenurilor”

În exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, primarul Radu Cristian declară că tot ceea ce se întâmplă la Mangalia – în contextul campaniei electorale – a luat ”o turnură penală”.

Este filat, urmărit la tot pasul, familia sa este hărțuită. Primarul acuză că în spatele acestui scenariu se află ”Mafia terenurilor”, fiind vorba despre ”un grup de interese” care are ca scop acapararea terenurilor din stațiuni și ridicarea de imobile în pădurea Comorova.

Primarul Radu Cristian: ”Alții se ocupă să mă fileze și să mă urmăreasă peste tot, inclusiv când sunt cu familia”

”Din păcate, campania electorală din Mangalia a luat o turnură penală. În timp ce eu semnez proiecte europene pentru oraș, alții se ocupă să mă fileze și să mă urmăreasă peste tot, inclusiv când sunt cu familia. În poza de mai jos puteți vedea una dintre mașinile surprinse în timp ce mă urmărea, precum și șoferul acesteia”, spune primarul Radu Cristian.

Din informațiile pe care le am, în spatele acestor acțiuni de filaj și intimidare se află un grup de interese în turism și domeniul imobiliar. Doi dintre contracandidații mei sunt puternic ancorați în acest grup de interese, care urmărește să acapareze terenurile din stațiuni și să construiască în pădurea Comorova.

Primarul Radu Cristian

”Îi rog pe toți locuitorii de bună-credință ai orașului nostru să nu se lase influențați de știrile false și dezinformările care apar despre mine, tocmai acum, înainte de alegeri. Eu nu mă las intimidat de mafia terenurilor și voi lupta, în continuare, să protejez Pădurea Comorova și toate parcurile și spațiile verzi din oraș și stațiunile Mangaliei. Ne ținem de treaba!”, a mai declarat primarul Radu Cristian. De altfel, într-un dialog purtat în exclusivitate cu reporterii GÂNDUL.RO, edilul arată că are indicii clare că în spatele operațiunii se află  miliardarul Murad, proprietarul lanțului hotelier Phoenicia și al complexului Amfiteatru de la Olimp și este categoric: ”S-a ajuns prea departe! Nu voi permite nimănui să-mi hărțuiască familia, să-i urmărească pe membrii familiei mele”.

”Filatorul”, filmat cu telefonul mobil de primarul din Mangalia

La finalul conferinței de presă, primarul Radu Cristian a observat că mașina care îl urmărise încă de dimineață se afla la fața locului. Pe trotuar se afla un bărbat, iar primarul a mers către el și l-a filmat cu telefonul mobil. Bărbatul respectiv i-a spus primarului să nu se impacienteze, fiindcă este reporter.

”Stați liniștit, nu vă impacientați, fiindcă sunt de la GÂNDUL!”, a precizat bărbatul. GÂNDUL.RO dezminte, categoric, această declarație, bărbatul care l-a filat pe primarul Radu Cristian nefiind angajat al site-ului nostru.

Reporterii GÂNDUL.RO au intrat imediat ”pe fir”, iar din informațiile obținute ÎN EXCLUSIVITATE rezultă că mașina cu care a fost filat primarul din Mangalia – un Mini Cooper – ar aparține… Dianei Gureșoaie, poreclită ”Strâmba” lui Dodel, care are o relație arhicunoscută în lumea bună chiar cu miliardarul libanez Mohammad Murad, contracandidatul lui Radu Cristian.

”Filatorul” a pretins în mod FALS că ar fi angajatul GÂNDUL.RO

Primarul din Mangalia îndreaptă un deget acuzator către omul de afaceri Mohammad Murad și spune că întreaga ”operațiune de filaj” ar fi fost pusă la cale chiar de acesta, cu scopul de a-l hărțui. Radu Cristian mai spune și că același om de afaceri ar fi organizat, chiar în fața restaurantului unde a avut loc conferința de presă, un ”protest” la care au participat angajați de-ai săi – de la hotelul din Olimp, deținut de miliardarul libanez -, înarmați cu pancarte și pregătiți pentru a face ”atmosferă”.

Primarul din Mangalia declară că nu este pentru prima oară când se întâmplă asta, existând și un protest anterior organizat de același Mohammad Murad.

Miliardarul Murad și proteste ”ad-hoc” la care participă chiar angajații săi

În fața restaurantului unde urma să aibă loc conferința de presă susținută de primarul Radu Cristian – la care a participat și vicepremierul Raluca Turcan – s-au aflat mai multe persoane care protestau. Pe pancarte s-a făcut referire la declarația de avere a primarului Radu Cristian. Întrebați unde lucrează, unii dintre protestatari au declarat că în Anglia, iar alții că sunt șomeri, ceea ce a ridicat, totuși, semne de întrebare.

Primarul din Mangalia suspectează că protestul a fost comandat chiar de miliardarul Mohammad Murad, contracandidatul său, și ar avea informații că ”protestatarii” sunt, de fapt, angajați ai libanezului de la hotelul acestuia din stațiunea Olimp, dar și alte persoane care au legătură cu acțiunile electorale ale afaceristului.

Un protest asemănător a avut loc și în Mamaia, în fața hotelului Majestic, iar Mohammad Murad a protestat, împreună cu angajații săi, împotriva… distrugerii turismului românesc. Ca și atunci, și acum, maniera de protest a fost similară, iar angajații libanezului au fost cei care au ”ieșit în stradă”.

De data aceasta, printre ”protestatari” a apărut și soțul unei anume Cosmina Stoian, apropiată a lui Murad, precum și Tudorică Petrișor, zis Pește. ”Pește” este angajat șofer la una dintre companiile libanezului. Imagini de la ”mitingul ad-hoc” au fost difuzate exclusiv de postul Litoral TV, televiziune achiziționată nu de multă vreme de proprietarul lanțului hotelier Phoenicia.

Mohammad Murad a împărțit unor cetăţeni pachete cu sloganul ”Alături de oameni” şi numele său: ”Infracțiunea de corupere a alegătorilor”

De altfel, incidentul electoral de vineri nu este singurul care îl are în centrul său pe Murad. Recent, un post de televiziune din Constanţa a transmis imagini în care miliardarul împarte unor cetăţeni pachete cu sloganul ”Alături de oameni” şi numele său, el înregistrându-şi candidatura la funcţia de primar al Mangaliei, ca independent, după ce anterior îşi declarase dorinţa de a candida pentru Primăria Constanţa.

”În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care apare un candidat la alegerile locale în timp ce ar fi oferit mai multor cetăţeni pachete inscripţionate cu un slogan, alături de numele său, în cursul zilei de astăzi, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală”, s-a precizat, la sfârșitul lunii trecute, într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Un nou transfer de TOP la CFR Cluj. Şefii campioanei României îi îndeplinesc toate dorinţele...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
FOTO. Mihaela Rădulescu, apariție interzisă! O rochie transparentă, prin care s-a văzut prea mult
Alimentul care scade temperatura corporală. 10 mâncăruri pentru caniculă
Andreea Marin ARUNCĂ BOMBA! Vedeta, însărcinată? ‘Vom avea şi un copil!’
Patrick, fiul lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare la malul mării! A investit peste 20...
Informaţia IMPORTANTĂ care NU va mai apărea în BULETINE! E o premieră în România
Energia electrică a atins cel mai mare preţ înregistrat vreodată pe piaţa spot din România
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
„Ce e mai rău abia urmează”. Cum va arăta viața pe Terra peste 30 de...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
O RACHETĂ de mari dimensiuni a fost descoperită pe un câmp. Din ea iese ceva...
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
A pus apă și acid citric în fierul de călcat, timp de 30 de minute....
Fiica lui Michael Jackson, dezvăluire șocantă despre un incident petrecut alături de tatăl ei
Ultima oră: Celebrul om de afaceri S-A SINUCIS... Primele informații
SE SCHIMBĂ harta Europei! Uniunea Europeană SE RUPE în bucăți
A murit Ion Ghițulescu, legendarul jurnalist. Vocea sa era ascultată de milioane de români
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este prima femeie din clubul miliardarilor din ţara noastră. Ea a construit de la...