EXCLUSIV. Pohta ce-a pohtit i s-a împlinit! Adjunctul PMTMB, Bogdan Pîrlog, a cerut-o de la Interne pe aleasa sa, agenta de poliție Liliana Marcu de la Transporturi, fără de care nu poate să facă anchete. Iar Vela i-a dat-o!

EXCLUSIV. Pohta ce-a pohtit i s-a împlinit! Adjunctul PMTMB, Bogdan Pîrlog, a cerut-o de la Interne pe aleasa sa, agenta de poliție Liliana Marcu de la Transporturi, fără de care nu poate să facă anchete. Iar Vela i-a dat-o!
Procurorul militar Bogdan Pîrlog a găsit înțelegere la ministrul de Interne, Marcel Vela, pentru a lucra alături de favorita lui
Publicat: 08/09/2020, 10:20
Actualizat: 08/09/2020, 10:27

În urmă cu câteva zile, mai precis în data de 3 septembrie 2020, prim-adjunctul de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, Bogdan Pîrlog, zis și “Rezistentul”, care se afla la conducerea parchetului în această perioadă, a făcut o solicitare extrem de interesantă, adresată direct ministrului de Interne Marcel Vela. El a cerut în mod expres să fie delegată din nou la Parchet, ca polițist judiciarist, agentul Liliana Filofteia Marcu.

GÂNDUL.RO a aflat, în exclusivitate, care sunt motivele din solicitare. După ce a făcut apologia volumului de muncă de la parchetul militar, schema redusă de procurori care nu fac față la numărul de dosare penale pe care le au de instrumentat în prezent (aproximativ 150 de dosare penale anual), Pârlog explică în solicitare ministrului Vela că pentru acoperirea necesarului operațional minim – la sediul din București și la cele două sedii secundare – este necesară delegarea în cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București (incluzând birourile teritoriale) a unor agenți și ofițeri de poliție.

Mai zice domnul Pîrlog că „experiența ne-a dovedit că lucrul prin intermediul unităților de poliție este contraproductiv” și că “există aspecte obiective ce țin de specificul activități care nu recomandă participarea unor polițiști din afara parchetului”.

Pîrlog vrea ca parchetul să fie un „sistem ermetic”

În scrisoarea către Vela, Pîrlog nu uită să amintească și de dosarul vieții lui, „10 august”. Iată : „Prin permiterea accesului la informații de natura celor cu care lucrătorii de poliție judiciară ce efectuează acte de urmărire penală în dosarele parchetului militar intră în contact, procurorul militar de caz și implicit parchetul militar își asumă răspunderea cu privire la conduita și persoana polițistului judiciar. Acesta presupune cunoașterea respectivului polițist și încrederea procurorului militar în integritatea și profesionalismului acestuia.

Experiența negativă acumulată în perioada în care dosarul 10 AUGUST s-a aflat pe rolul Parhetului Militar de pe lîngă Tribunalul Militar București și al Secției Parchetelor Militare, ne-a arătat importanța asigurării unui sistem ermetic, capabil să desfășoare anchete complexe în regim de confidențialitate absolută.

Din aceste considerente, similiar situației polițiștilor detașați în cadrul Direcției Naționale Anticorupție și a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată, în cadrul Parchetelor Militare și a unităților componente ale acesteia, solicitarea delegării/detașării subofițerilor și ofițerilor de poliție judiciară trebuie să fie făcută nominal, parchetul militar asumându-și totodată, răspunderea pentru aceștia”.

Aleasa lui Pârlog și aptitudinele ei de excepție

Pe cine credeți că a ales prim-adjunctul Pîrlog ca să fie nominalizată pentru detașare? Pe doamna agent șef de poliție Liliana Filofteia Marcu, de la Secția Regională de Poliție Transporturi București (IGPR), care mai lucrase la parchet, delegată, din noiembrie 2018 până în aprilie 2020, la Parchetul militar și pe care magistratul Pîrlog a apreciat-o din toate punctele de vedere:

“În activitatea de cercetare penală, agentul s-a remarcat printr-o foarte bună calitate a documentelor întocmite și prin eficiența materialului probator administrat. Acest aspect se reflectă în numărul mare de cauze penale soluționate de către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București la care și-a adus contribuția pe toată perioada delegării.

Agentul dispune de cunoștințe de specialitate și deprinderi necesare în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Are o rezistență sporită în ceea ce privește stresul, echilibrul emoțional, stăpânire de sine, spirit de colaborare , flexibilitate în gândire, inițiativă în muncă, asumarea responsabilității, loialitate față de locul de muncă, respectând întocmai etica și deontologia profesională, fiind foarte disciplinat”.

Cu alte cuvinte, ca ea nu mai e nimenea. Atâtea calități înșirate pentru ca agentul Marcu să fie iar delegată la parchetul unde a lucrat direct cu domnul Pirlog (așa zic sursele GÂNDUL.RO) pot face tabloul chiar al unui viitor ministru de Interne.

De menționat, solicitarea a fost semnată de prim-adjunctul Pârlog în locul prim-procurorului Ionel Corbu în perioada în care acesta figurează a fi în concediu de odihnă.

Rapid, Ministerul Afacerilor Interne s-a conformat. Prim-adjunctul Pîrlog poate fi fericit. Încă șase luni.

La o zi după solicitare, prin ordin al Ministrului Afecarilor Interne, agentul de poliție de la Transporturi Marcu Liliana Filofteia a fost delegată, pentru 6 luni, la Parchetul Militar Teritorial București. GÂNDUL.RO vă pune la dispoziție documentul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Noua ordine mondială. Ungurii se pregătesc. Ce plan are Viktor Orban
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului