EXCLUSIV. Schimbare ”la vârf” în compania TAROM. Claudia Crăiță nu mai deține funcția de director Resurse Umane + Cine o va înlocui (SURSE)

EXCLUSIV. Schimbare ”la vârf” în compania TAROM. Claudia Crăiță nu mai deține funcția de director Resurse Umane  + Cine o va înlocui (SURSE)
EXCLUSIV. Schimbare ”la vârf” în compania TAROM. Claudia Crăiță nu mai deține funcția de director Resurse Umane + Cine o va înlocui (SURSE)
Publicat: 01/10/2020, 12:04

Compania TAROM se confruntă, de mai mult timp, cu numeroase probleme, ”contrele” dintre sindicat și conducere fiind, de altfel, la ordinea zilei. Sindicaliștii au acuzat, în repetate rânduri, managementul defectuos din perioada ”George Barbu” și plasarea în posturi-cheie a unor persoane lipsite de experiență, ceea ce a adus prejudicii grave, pe termen lung, activității companiei TAROM.

Surse din interiorul companiei TAROM au dezvăluit – ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO – că, începând cu data de 30 septembrie 2020, Claudia Crăiță nu mai deține funcția de Director Resurse Umane. Potrivit acelorași surse, atribuțiile sale vor fi preluate – temporar – de Eugen Marcu.

Claudia Crăiță a fost adusă în compania TAROM în 2013, transmit sursele GÂNDUL.RO, de către fostul director general Christian Heinzmann. Interesant este că – la vremea respectivă – în organigrama companiei nici măcar nu exista această funcție, abia după angajarea ei, cu toate că nu avea experiență, înființându-se acest post. La acea vreme, toată lumea a fost convinsă că postul a fost înființat cu dedicație”.

Claudia Crăiță este fina fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Sindicaliștii TAROM: ”NU sunt apărate interesele companiei!”

Sindicaliștii TAROM au transmis, la începutul lunii septembrie, și o petiție ministrului Transporturilor scoțând în evidență nereguli graveși ridicând alte semne de întrebare referitoare la ”bunele intenții” – în relația cu sindicatele și, în ultimă instanță, cu viitorul companiei – ale Consiliului de Administrație TAROM.

Consiliul de Administrație TAROM a fost acuzat că nu ține cont de interesul companiei și nu prevede măsuri care să încurajeze angajații pentru a accepta o astfel de încetare amiabilă a contractelor de muncă.

”Vă aducem la cunoștință faptul că forma Planul privind încetarea raporturilor de muncă prin acordul părt,ilor, aprobată de către  Consiliul  de Administrație, NU urmărește apărarea intereselor Companiei TAROM și, implicit, nu prevede măsuri care să încurajeze angajații Companiei să accepte o astfel de încetare amiabilă a contractelor de muncă”, scriu sindicaliștii TAROM în petiția adresată lui Lucian Bode.

”Mai mult decât atât, acesta a fost adoptat cu încălcarea flagrantă  a dispozițiilor  art. 69 din Codul Muncii citate mai sus și, probabil, fără aprobarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, astfel cum prevede în mod expres art. 4 din OUG  nr. 98  din 24 iunie 1999 privind protecția socială a persoanelor ale căror contracte individuale de muncă vor fi desfăcute ca urmare a concedierilor colective.

Sindicaliștii TAROM

George Barbu, directorul TAROM, a demisionat în luna iunie

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor – Lucian Bode – a transmis că directorul general al companiei Tarom, George Barbu, și-a prezentat demisia în cadrul ședinței Consiliului de Administrație.

Membrii Consiliului de Administrație al Tarom au luat act de demisia acestuia și l-au mandatat pe Mihăiță Ursu să preia funcția de director general interimar pe o perioadă de 4 luni, a informat Mediafax.

Mihăiță Ursu era membru al Consiliului de Administrație al Tarom, iar George Barbu – contestat vehement de sindicaliști – preluase conducerea Tarom în luna octombrie a anului trecut, după ce directorul general anterior, Mădălina Mezei, a fost demisă în urma scandalului în care l-a acuzat pe ministrul Transporturilor de la acea vreme, Răzvan Cuc, că i-ar fi cerut să țină la sol mai multe avioane în ziua moțiunii de cenzură, astfel încât unii parlamentari să nu poată ajunge la București pentru votul din Parlament.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”