Frăția Truică-Brezuică. ”Mâna dreaptă” a fostului premier & ex-bossul de la Fondul pentru Mediu au stropit cu vin scump închiderea anului fiscal de 25 milioane €! (VIDEO EXCLUSIV)

Publicat: 28/09/2020, 09:00
Actualizat: 30/09/2020, 14:05

UPDATE: Publicam replica societatii transmisa la redactie de PR & CSR Manager-ul firmei Reciclador. 

Poate că numele lui Remus Truică nu este atât de cunoscut, în general, cum este Gigi Becali, de pildă. Dar în lumea de afaceri, Truică este deja celebru. Fost șef de cabinet al premierului de pe vremuri, Adrian Năstase, el este un soi de Bruce Willis. Greu de ucis! Presa l-a pomenit în faimoase dosare cu iz penal, printre care ”Microsoft”, ”EADS”, ”Ferma Băneasa”, a fost arestat preventiv o perioadă, dar s-a întors parcă mai puternic. După ce a fost eliberat, iar procurorii i-au pus sechestru de 35 mil. € pe o parte din avere, Truică s-a îndreptat cu afacerile către un domeniu pe care nu-l exploatase până atunci: reciclarea deșeurilor și protecția mediului. Iar, întrucât era sub supravegherea anchetatorilor, el a ”băgat-o la înaintare” pe logodnica lui, Diana Cîțu, care, între timp, a și născut de două ori.

Logodnica-paravan

Astfel, Diana a devenit, peste noapte, acționară în două companii cunoscute în domeniul mediului: Colector Glass (înregistrată la O.N.R.C. în mai 2016) și Reciclador (înființată în august 2017). Pe piață însă, ceilalți ”jucători” cunosc faptul că Diana este numai paravanul și că, în umbră, se află Remus Truică. El este omul care știe ce butoane să apese pentru ca afacerile să prospere. Nu degeaba s-a aflat în distribuția celor mai sonore afaceri cu bani publici din România ultimilor ani. Ne referim la ”Microsoft” sau ”EADS”. Cu o asemenea carte de vizită, nici afacerile din zona mediului nu aveau cum să-i fie altfel decât profitabile. Doar că îi lipsea un element! Și anume persoana prin intermediul căruia Truică să acceseze direct programele Administrației Fondului pentru Mediu (A.F.M.). Aceasta este autoritatea care asigură suportul financiar pentru realizarea proiectelor legate de protecția mediului. Exact ”pușculița” cu bani publici din domeniul reciclării.

Sursele noastre susțin că, în căutarea acelei persoane, Remus Truică a reușit să se apropie de cel mai înalt funcționar din AFM: președintele Administrației, secretarul de stat Cornel Brezuică. Acesta se afla la conducerea instituției din aprilie 2017, dar relația cu Truică s-a construit în timp, apogeul ei fiind atins în 2019. De fapt, anul la finalul căruia (mai precis, decembrie 2019), Brezuică avea să fie și revocat din funcție.

Pentru cele două companii, dirijate din umbră de Truică – Reciclador și Colect Glass -2019 avea să însemne și anul în care cifrele de afaceri au ”explodat”! Să le analizăm pe rând. În cazul Reciclador, cifra de afaceri a fost de 10,3 milioane de lei în 2018, iar în 2019 a crescut până la 113,4 milioane de lei. Și profitul a fost pe măsură: 338 de mii în 2018, iar în 2019 – 10.575.691 lei!

Datele financiare ale Reciclador au fost spectaculoase pe perioada mandatului lui Brezuică la A.F.M.

Colect Glass a înregistrat și ea o evoluție similară. Cifra de afaceri a crescut în 2019 de la 111 mii lei la 12, 7 milioane de lei, iar profitul de la minus 919 mii (în 2018) la 16,6 milioane de lei, anul următor.

Și compania Colect Glass a înregistrat o creștere uluitoare în aceeași perioadă

Per total, cele două firme au avut o cifră de afaceri de 126.152.007 lei // 26,6 milioane € (calculat la cursul mediu BNR pentru 2019 – 4,74 lei/€), iar profitul lor a fost de 27.189.247 lei // 5,7 milioane €.

Cină ”în familie” între multimilionar și ex-bossul AFM

Asemenea ”boom” financiar este un motiv pentru oricine de a sărbători. Iar Truică n-avea cum să facă excepție. Împreună cu logodnica lui, Diana Cîțu, cu ex-bossul AFM, Cornel Brezuincă și cu încă un cuplu, au profitat de relaxarea restricțiilor pandemice și au luat cina la Poesia, unul dintre cele mai selecte restaurante din București. Reîntâlnirea tovarășilor Truică-Brezuică s-a suprapus și cu ziua de naștere a celui din urmă. Așa încât cei prezenți au comandat mai multe sticle de vin scump , delicatese, șampanie la închidere și un tort pentru sărbătorit.

Tovărășia dintre Brezuică & Truică s-a ”sudat” mult mai bine la un vin scump

Nota de plată a căzut în sarcina lui Truică. Înainte să se termine cina, milionarul s-a retras discret de la masă, a ieșit din local și s-a dus la mașina lui – un Bentley Benytaga (preț de catalog 250.000 €), care era parcată în fața restaurantului. A luat un teanc de bani și, în drum spre masă, i-a achitat ospătarului rugându-l să nu primească nimic de la sărbătoritul Brezuică. Totul s-a întins pe parcursul a trei ore.

”Frații” Remus și Cornel s-au îmbrățișat la despărțire

La despărțire, Truică & Brezuică s-au îmbrățișat tovărășește, semn că anul fructuos 2019 i-a legat și mai mult. Imaginile pe care GÂNDUL.RO le publică în exclusivitate vorbesc de la sine.

Filiera Strehaia

Despre afacerile lui Truică din domeniul mediului sunt multe de scris. Sursele noastre ne-au dezvăluit că el menține legături strânse nu doar cu ex-președintele AFM sau cu Marian George Cucu (de asemenea, nume cu greutate în AFM), ci și cu multe clanuri din Strehaia, care au ”ștate vechi” pe piața reciclării. Mai exact, clanurile conduse de frații Florin Istrate Mihai și Justinian Mitea Mihai, veri cu omniprezentul personaj monden Leo de la Strehaia. Cu sprijinul acestora, ”mâna dreaptă” a fostului premier Adrian Năstase menține controlul asupra pieții „deșeurilor reciclabile”. Scheme este ”clasică”, mărturisesc sursele noastre: ”Prin intermediul OIREP (fostele OTR-uri din domeniul managementului ambalajelor) – Reciclador și Colector Glass au încheiat mai multe contracte cu firme mari ce pun în piață ambalaje reciclabile pentru a le obține acte care să ateste colectarea cotelor de ambalaj impuse de legislația din domeniul protecției mediului. E vorba de plastic 22,5%, sticlă 60%. etc). Aici intervine și rolul clanurilor din Strehaia. Pentru maximizarea profiturilor și un control sporit al pieței OIREP, companiile lui Truică încheie contracte cu firme ale clanurilor știind că aceștia pot furniza documente fictive pentru cantitățile dorite în timp foarte scurt, crescand rulajul și implicit câștigurile”. Este rețeta prin care s-ar fi obținut și acele cifre de afaceri uriașe.

Dar păienjenișul de firme nu se rezumă la SRL-urile fraților Mihai, ci Truică ar acționa similar și prin liderii clanului Stănescu (Dorin și Crina) și firmele controlate de aceștia. Sursele noastre indică faptul că o anchetă detalită cu privire la o serie de firme – printre care ”Plast Marcol”, ”Cartomet Recycling” sau ”Darina Recycling” ar putea scoate la iveală întreaga filieră. Prin intermediul acestor companii, ar avea loc transporturi fictive de deșeuri, iar documentația aferentă este transmisă OTR-urilor, care achită firmelor colectoare de deșeuri contravaloarea ecobonificațiilor. Un alt pion în această grupare este Ionuț Mihai, cunoscut sub porecla ”Dodu”, care, prin intermediul ”Sprijinim Mediu”, ”lucrează” sub oblăduirea Reciclador. Compania despre care scriam la început că este administrată de logodnica lui Truică, Diana. Apropo de aceasta, vă mai oferim un amănunt. Diana câștigă lunar doar la una dintre companii un salariu de 75.000 de lei (în jur de 15.500 de euro!). Dar asupra altor date deosebit de interesante, vom reveni!

ŞOCANT! Miliardarul român care le-a INTERZIS angajaţilor să se vaccineze: ”Vreţi să nu mai faceţi...
Tragedie la Pro TV! Sissoko a fost găsit mort în casă. Avea Covid
FOTO. Iuliana Luciu, spectaculoasă în costum de baie! A depășit-o pe Nicoleta în frumusețe
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Cine este femeia misterioasă filmată insistent în timpul meciului câștigat de Simona Halep la Moscova....
Localitatea cu cel mai scurt nume din România. Are doar două litere, pentru ce este...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Mașină second hand în rate, fără avans: Cât este rata lunară pentru un SUV Volvo...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Țara în care toți angajații primesc o săptămână de concediu plătit pentru a limita răspândirea...
Tragedie la Pro TV! Sissoko a fost găsit mort în casă. Avea Covid
O scrisoare de AMOR a excentricei regine Maria Antoaneta a DEZĂLUIT ceva INCREDIBIL după aproape...
S-a aflat care este cel mai bun ulei pentru prăjit cartofii! Surpriza e cu adevărat...
Cine sunt, de fapt, românii care s-au îmbogățit după creșterea prețului la energie și gaze
Tarifele RCA au CRESCUT în medie cu 70%
Regina Elisabeta a II-a, jignită? Premiul refuzat: „Găsiți un destinatar mai vrednic”
Anunțul ȘOC al momentului: Ce măsuri dure vor fi luate. LOCKDOWN TOTAL?
Nu vor mai primi pensia! Șoc total pentru acești români. Cine este vizat de noile...
Renunță Reghecampf la iubită? Anamaria Prodan a distrus-o cu o dezvăluire din 2011
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021