ANPC a verificat peste 40 de operatori economici din Mall Băneasa. Unităţi închise temporar pentru că foloseau un culoar de trecere insalubru

ANPC a verificat peste 40 de operatori economici din Mall Băneasa. Unităţi închise temporar pentru că foloseau un culoar de trecere insalubru
Publicat: 03/11/2023, 17:13
Actualizat: 03/11/2023, 17:41

Peste 40 de magazine și fast-food-uri din Mall Băneasa au fost verificate de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Mai multe unităţi au fost închise temporar deoarece foloseau pentru aprovizionare un culoar de trecere insalubru, unde erau gândaci vii şi şoareci morţi. Pentru toate neregulile găsite au fost date amenzi în valoare de 230.000 de lei. Mai multe magazine de cosmetice, haine sau împinge-tava au fost închise.

ANPC a transmis vineri, că reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR)  Bucureşti-Ilfov au desfăşurat o amplă acţiune de control, la 41 de operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în complexul Centrul Comercial Mall Băneasa din Bucureşti.

Produse scoase de pe rafturi sau frigidere

În urma neregulilor constatate, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au dat 47 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 230.000 de lei. Au fost oprite definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme, în valoare de peste 10.000 de lei şi au fost oprite temporar de la vânzare produse în valoare de aproape 600.000 de lei.

De asemenea, a fost oprită temporar prestarea serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru Băneasa Development SRL, administratorul Mall Băneasa, fiind recomandată oprirea temporară a prestării de servicii altor cinci operatori economici afectaţi direct de abaterile constatate în spaţiile de folosinţă comună.

“În timpul controlului, au fost constatate nereguli la culoarele de aprovizionare ale zonelor în care îşi desfăşoară activitatea operatorii economici care prestează servicii de alimentaţie publică, în mall, respectiv: folosirea unui culoar de trecere insalubru, în vederea aprovizionării cu: paviment depreciat, cu zone denivelate, cu rupturi ale stratului superior de acoperire a vopselei cauciucate; pereţi neigienizaţi, cu praf în strat grosier, pânze de păianjen; pereţi sparţi, cu colţuri nefinisate/lovite/depreciate; prezenţa insectelor vii – gândaci; prezenţa unor rozătoare în stare inertă”, a precizat ANPC.  Comisarii i-au anunţat pe operatorii economici care se aprovizionează prin acel culoar că nu îl vor mai putea folosi până nu sunt rezolvate problemele.

Jale în bucătării

Printre abaterile constatate de echipele de control la operatorii care desfăşoară activităţi comerciale în Mall Băneasa au fost: folosirea unor agregate frigorifice cu praf şi grăsime, resturi alimentare, chedere neigienizate corespunzător, grătare cu rugină şi vopsea exfoliată; neinformarea sau informarea incompletă referitoare la ingrediente, alergeni şi declaraţiile nutriţionale ale preparatelor culinare; folosirea unor spaţii de lucru din cadrul blocului alimentar neigienizate corespunzător; folosirea unor produse alimentare/materii prime în afara datei limită de consum; utilizarea unor materii prime fără elemente de identificare pentru a se putea stabili transabilitatea produsului; utilizarea unor ustensile şi accesorii necorespunzătoare (degradate sau prezentând uzură avansată).

Lista firmelor închise temporar

Operatorii economici sancţionaţi au fost următorii: La Safi Lebanese, Food SRL, Moulin D’or Srl, Us Food Network Srl, Mls Invest Trading SRL, Sapiens Cafe SRL, Millenium Spirit SRL, Love Soup SRL, RRl Gelato SRL, Alshaya Romania SRL, Sephora Cosmetics Romania SRL, Yail Solutions SRL, Viggo Cuisine SRL, Boand Of Beans. Kungfu King SRL, Rainbow Accessories SRLRex Concepts plk Romania SRL, Lik Toys SRL, GS Open Space SRL, Parfumerie Douglas, Ranid Watch, Mobiup Distribution SRL, Strong Mnd Corporation, Evapify Trading, Sarkkrom Trading, California Fresh Flavors Srl, American Restaurant System SA, Artconfex Srl, Mysu Perfume Import-Export Srl, Legardere Travel Retail Srl, Set Corporation Srl, Aegean Catering Srl, Funky Jolly Pizza SRL, Farmacellvita SRL, Arco Expert SRL, Abitare C.G. SRL, Amrest Coffee SRL, Caractero Stil SRL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Ies la lumină noi detalii în cazul fetiței și bătrânei din Călărași, care ar fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia anunțată de Moscova pe 1 Mai: S-A ÎNCHEIAT
Cum să treci de la falsificat de permise la un garaj de sute de mii...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb