Anunțul surprinzător al unui expert: Mutația care face coronavirusul mai infecțios ar putea fi un lucru bun! Care este explicația

Redactor:
Alexandra Mortu
Anunțul surprinzător al unui expert: Mutația care face coronavirusul mai infecțios ar putea fi un lucru bun! Care este explicația
Anunțul surprinzător al unui expert: Mutația care face coronavirusul mai infecțios ar putea fi un lucru bun! Care este explicația / Sursă FOTO: Shutterstock

Un expert susține că mutația care face coronavirusul mai infecțios ar putea fi un lucru bun. În mai multe epicentre din lume s-a observat că noul coronavirus a suferit mutații și este mai infecțios, însă este și mai puțin mortal, ceea ce ar putea reprezenta un lucru bun. 

Pe măsură de mutația D614G a apărut în europa, America de Nord și anumite părți din Asia, se pare că și rata mortalității a scăzut, „ceea ce ar putea reprezenta un lucru bun”, potrivit lui Paul Tambyah, consultant senior la Universitatea Națională din Singapore și președinte ales al Societății Internaționale de Boli Infecțioase, potrivit rt.com.

Acesta subliniază faptul că evoluția naturală în cazul virusurilor este să devină mai puțin mortale atunci când se mutează întrucât vor să supraviețuiască mai mult – dacă gazda moare prea repede, virusul nu reușește să supraviețuiască prea mult.

Mutația care face SARS-CoV-2 mai infecțios, un lucru bun?

„Este interesul virusului de a infecta mai mulți oameni, dar nu să-i ucidă, deoarece virusul depinde de gazdă pentru supraviețuire”, explică expertul.

Această mutație a fost descoperită în februarie, ânsă oamenii de știință nu au putut spune la acel moment care dintre mutații este cea care determină virusul să supraviețuiască mai mult.

Din fericire, aceste mutații prezintă un risc redus de a afecta eficacitatea viitoarelor vaccinuri, deci am putea reveni la „o nouă normalitate” mai devreme decât ne așteptam.

„Variantele virusului sunt aproape identice și afectează aceleași zone din sistemul imunitar, astfel că nu ar avea de ce să producă schimbări în dezvoltarea vaccinurilor”, explică și Sebastian Maurer-Stroh, de la Agenția pentru Știință, Tehnologie și Cercetare din Singapore.

Virusul COVID-19 a suferit mutații importante: „Nu afectează vaccinurile în dezvoltare”

La începutul lunii august, prestigioasa revista Cell a publicat un articol care arată că virusul SARS-CoV-2 a suferit o mutație semnificativă. Noua variantă produce o încărcătură virală mai mare la pacienții infectați, lucru care ridică semne de întrebare privind posibila creștere a contagiozitatii și gravității bolii.

„Varianta inițială a virusului denumită Wuhan D-614 a fost înlocuită de varianta G-614. Această mutație se asociază cu o infecțiozitate mărită și cu o încărcătură virală mai mare, ceea ce ar putea sugera o creștere a agresivității virusului. Mutația tulpinii originale Wuhan D-614 a avut loc într-un timp foarte scurt (pentru un virus), mai exact în cursul lunii aprilie, iar cele două tulpini ale virusului coexistă în momentul de față în diverse țări și în diverse proporții, tendința fiind însa clară: de înlocuire a tulpinii inițiale”, scriu cercetătorii de la OncoGen pe Facebook.

În Europa și SUA tulpina nouă, G-614, a înlocuit aproape în totalitate varianta inițială Wuhan D-614.

„În prezent au fost făcute publice 75,000 de genomuri dintre care 112 sunt din România. Analiza mutațiilor secvențelor din România a identificat 25 de mutații de aminoacizi în 19 poziții distincte, aceste mutații arată că în țara noastră circulă varianta G-614, nou-venită, probabil, din Italia sau Spania. Institutul Cantacuzino din București a publicat în data de 7 iulie 2020 un articol în care sunt prezentate alte 18 secvențe de coronavirus care au suferit mutații. Acestea de asemenea, prezentând noua variantă a virusului”, mai arată OncoGen.

Reacţia curioasă a selecţionerului Coreei de Sud după ce a văzut că a picat cu...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
Cum îți poți lua mașină nouă cu bani de la stat. Românii pot începe chiar...
Ţara care ar putea impune restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19: „Ezitarea dvs....
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Restricții pentru nevaccinați. Prima țară din lume care limitează libertatea de mișcare a persoanelor nevaccinate
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
BOMBĂ! Liviu Dragnea, eliberat din închisoare! Vestea șoc a judecătorilor a venit ACUM
„Înregistrare indecentă” cu Jessica Alba, pe Facebook. Cei care au dat clic au avut parte...
Cercetarea care schimbă tot: Cei care îşi fac vaccinul cu ARN mesager degeaba. Este informaţia...
Cum arată cele mai frumoase femei din lume din toate timpurile
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide