Anunțul surprinzător al unui expert: Mutația care face coronavirusul mai infecțios ar putea fi un lucru bun! Care este explicația

Anunțul surprinzător al unui expert: Mutația care face coronavirusul mai infecțios ar putea fi un lucru bun! Care este explicația
Anunțul surprinzător al unui expert: Mutația care face coronavirusul mai infecțios ar putea fi un lucru bun! Care este explicația / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 19/08/2020, 15:48
Actualizat: 19/08/2020, 15:49

Un expert susține că mutația care face coronavirusul mai infecțios ar putea fi un lucru bun. În mai multe epicentre din lume s-a observat că noul coronavirus a suferit mutații și este mai infecțios, însă este și mai puțin mortal, ceea ce ar putea reprezenta un lucru bun. 

Pe măsură de mutația D614G a apărut în europa, America de Nord și anumite părți din Asia, se pare că și rata mortalității a scăzut, „ceea ce ar putea reprezenta un lucru bun”, potrivit lui Paul Tambyah, consultant senior la Universitatea Națională din Singapore și președinte ales al Societății Internaționale de Boli Infecțioase, potrivit rt.com.

Acesta subliniază faptul că evoluția naturală în cazul virusurilor este să devină mai puțin mortale atunci când se mutează întrucât vor să supraviețuiască mai mult – dacă gazda moare prea repede, virusul nu reușește să supraviețuiască prea mult.

Mutația care face SARS-CoV-2 mai infecțios, un lucru bun?

„Este interesul virusului de a infecta mai mulți oameni, dar nu să-i ucidă, deoarece virusul depinde de gazdă pentru supraviețuire”, explică expertul.

Această mutație a fost descoperită în februarie, ânsă oamenii de știință nu au putut spune la acel moment care dintre mutații este cea care determină virusul să supraviețuiască mai mult.

Din fericire, aceste mutații prezintă un risc redus de a afecta eficacitatea viitoarelor vaccinuri, deci am putea reveni la „o nouă normalitate” mai devreme decât ne așteptam.

„Variantele virusului sunt aproape identice și afectează aceleași zone din sistemul imunitar, astfel că nu ar avea de ce să producă schimbări în dezvoltarea vaccinurilor”, explică și Sebastian Maurer-Stroh, de la Agenția pentru Știință, Tehnologie și Cercetare din Singapore.

Virusul COVID-19 a suferit mutații importante: „Nu afectează vaccinurile în dezvoltare”

La începutul lunii august, prestigioasa revista Cell a publicat un articol care arată că virusul SARS-CoV-2 a suferit o mutație semnificativă. Noua variantă produce o încărcătură virală mai mare la pacienții infectați, lucru care ridică semne de întrebare privind posibila creștere a contagiozitatii și gravității bolii.

„Varianta inițială a virusului denumită Wuhan D-614 a fost înlocuită de varianta G-614. Această mutație se asociază cu o infecțiozitate mărită și cu o încărcătură virală mai mare, ceea ce ar putea sugera o creștere a agresivității virusului. Mutația tulpinii originale Wuhan D-614 a avut loc într-un timp foarte scurt (pentru un virus), mai exact în cursul lunii aprilie, iar cele două tulpini ale virusului coexistă în momentul de față în diverse țări și în diverse proporții, tendința fiind însa clară: de înlocuire a tulpinii inițiale”, scriu cercetătorii de la OncoGen pe Facebook.

În Europa și SUA tulpina nouă, G-614, a înlocuit aproape în totalitate varianta inițială Wuhan D-614.

„În prezent au fost făcute publice 75,000 de genomuri dintre care 112 sunt din România. Analiza mutațiilor secvențelor din România a identificat 25 de mutații de aminoacizi în 19 poziții distincte, aceste mutații arată că în țara noastră circulă varianta G-614, nou-venită, probabil, din Italia sau Spania. Institutul Cantacuzino din București a publicat în data de 7 iulie 2020 un articol în care sunt prezentate alte 18 secvențe de coronavirus care au suferit mutații. Acestea de asemenea, prezentând noua variantă a virusului”, mai arată OncoGen.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului