BILANȚ. Noul coronavirus a pătruns în patru noi state în ultimele 24 de ore. La cât a ajuns numărul deceselor din Italia

BILANȚ. Noul coronavirus a pătruns în patru noi state în ultimele 24 de ore. La cât a ajuns numărul deceselor din Italia
Coronavirus
Publicat: 06/03/2020, 11:47
Actualizat: 06/03/2020, 12:08

Un număr de 2.185 de noi cazuri noi de infecții cu noul coronavirus și 83 de decese s-au înregistrat la nivel mondial în ultimele 24 de ore, conform raportărilor oficiale valabile vineri, la ora 9:00, arată datele centralizate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Italia este statul cu cele mai multe decese înregistrate în ultimele 24 de ore. 41 dintre cele 83 de decese la nivel mondial au fost întregistrate în Italia. Cazurile noi de infecții cu CIVID-19 aici au ajuns la 838.

Numărul de cazuri noi în China continentală a fost de 146, din care 29 decese. 86.3% din cazurile noi au fost înregistrate in provinica Hubei.

Alte creșteri marcate ale numărului de cazuri au fost înregistrate în Coreea de Sud (518), Franța (166), Germania (109), Spania (64) și Statele Unite ale Americii (79).

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate primele cazuri confirmate în Slovenia, Ungaria, Bosnia Hertegovina și Bhutan.

Dintre cei 7 cetățeni români care au contactat virusul, 3 sunt declarați vindecați

În România, numărul cazurilor a ajuns la 7, după ce în ultimele 24 de ore a fost confirmat un caz nou de infecție cu coronavirus: o persoană care a avut contact apropiat cu cazul nr. 6. „În urma rezultatului pozitiv la testul de laborator, persoana a fost izolată în spital și este în stare stabilă. Se continuă anchetele epidemiologice pentru depistarea și izolarea contacților”, au transmis vineri specialiștii CNSCBT.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până vineri, 6 martie, la nivel național au fost confirmate 7 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre cei 7 cetățeni care au contactat virusul, 3 sunt declarați vindecați. Unul a fost externat, iar ceilalți doi rămân, momentan, sub observație medicală, în spital, conform deciziei medicilor din Timișoara.

Cei 4 pacienți care sunt încă purtători ai virusului sunt internați în unități medicale din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași. Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani internați la Timișoara este bună, neavând simptome.

Pacienții internați la Iași și Cluj – Napoca prezintă o stare de sănătate ameliorată față de momentul internării în spital.

De asemenea, un cetățean român a fost depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul Italiei. Potrivit autorităților italiene, femeia a contactat o formă ușoară, este în stare bună și a fost plasată în carantină la domiciliu.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 21 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12158 persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală. Așadar, în cursul zilei de ieri au ieșit din carantină instituționalizată 14 persoane, ale căror teste au fost negative la infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

În cursul zilei de joi, 5 martie, au fost înregistrate 96 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1086 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
OBLIGATORIU pentru cei care au casă la curte. Toți proprietarii trebuie să facă asta
Cu cine petrece Violeta Bănică de Paște: „Abia aștept”
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice