Câteva trucuri simple pentru a crește productivitatea angajaților

Câteva trucuri simple pentru a crește productivitatea angajaților
Publicat: 20/06/2022, 17:38

Atunci când ne gândim la succesul unei companii și la profitul pe care-l obține, productivitatea muncii este esențială. În acest sens, cei mai importanți sunt angajații dintr-o firmă. Dacă nivelul de satisfacție al oamenilor crește, același lucru se întâmplă și cu productivitatea lor.Din fericire, există trucuri simple pentru a spori productivitatea și eficiența angajaților, indiferent dacă lucrează într-o fabrică sau la birou. Pentru că nu sunt importante doar creșterile salariale, descoperiți trucurile la care să fiți atent, pentru a vă bucura de angajați mai fericiți și mai muncitori.

Alegeți soluții de afișare cu LED-uri pentru monitorizarea productivității

Primul truc pentru a influența productivitatea angajaților constă în achiziționarea unui afișaj led. Un afișaj led programabil reprezintă soluția optimă de monitorizare a productivității și permite gestionarea în timp real a fluxului de producție, prin numărarea automatizată a reperelor realizate.

Mai mult, un afișaj cu leduri poate să afișeze valoarea realizată, dar și targetul zilnic al angajatorilor. Puteți folosi afișaje leduri care pot fi dotate și cu funcția de cronometrare. Cronometrele arată în timp real evoluția echipei și stabilesc o numărătoare inversă până la care trebuie executată o anumită lucrare. Astfel, veți avea o imagine mai clară asupra eficienței angajaților iar aceștia pot să își intensifice ritmul de lucru.

Luați în calcul faptul că echipa alături de care lucrați poate fi motivată să livreze un proiect în timp util sau la intervale bine stabilite. Fiindcă motivația stă la baza unei reușite, soluțiile de afișare cu leduri reprezintă o investiție care dă roade pe termen lung.

Ocupați-vă de integrarea angajaților în mediul de lucru

Pe scurt, trebuie să vă cunoașteți angajații cât se poate de bine. Fără ei, nu se poate dezvolta nicio afacere, iar productivitatea nu există. Așadar, chiar dacă investiți în echipamente sau în logistică, angajații trebuie să fie motivați să lucreze.

Angajații vor fi mai motivați dacă se integrează corespunzător în mediul de lucru și dacă au aceleași valori precum compania la care lucrează. Totodată, productivitatea crește atunci când angajații reușesc să-și atingă targeturile sau rezultatele dorite. Fiți conștient de fiecare angajat și gândiți-vă la ceea ce poate realiza fiecare.

Desigur, acest lucru nu presupune că trebuie să-i subestimați sau să le oferiți puțin de muncă, doar ca să fiți sigur că nu stau degeaba. Setați targeturi realiste, astfel încât angajatul să nu trateze munca superficial. În ultimul rând, angajații nu trebuie să fie constrânși, fiindcă nu vor performa.

Învățați angajații despre creșterea productivității

Pentru că nimeni nu s-a născut învățat, ar fi bine să le vorbiți angajaților despre așteptările pe care le aveți în legătură cu un proiect. Aceștia trebuie să-și atingă targetul într-un timp ideal pentru afacerea dumneavoastră, fără să renunțe la calitatea muncii. De aceea, angajații trebuie să știe cum să fie mai productivi. Discuțiile sau traningurile despre eficientizarea muncii sunt esențiale, indiferent dacă sunt realizate de manager, de șef sau de un specialist extern.

Angajații pot afla lucruri importante despre prioritizarea sarcinilor, despre amânarea task-urilor mai puțin importante sau alte informații utile. Cu cât amână mai mult rezolvarea unor sarcini mai grele, cu atât le va fi mai greu să fie productivi.

Facilitați participarea angajaților la cursuri și traininguri

Vreți să vă bucurați de angajați fericiți și productivi? Un alt truc constă în organizarea periodică a cursurilor și a trainingurilor, care îi ajută să se dezvolte. Datorită cursurilor care îi învață ce să facă, o să aveți angajați mai pregătiți și o afacere prosperă.

Pentru că nu toți angajații știu cum să se organizeze mai bine la locul de muncă, sunt importante cursurile care le explică despre prioritizarea taskurilor.

Recunoașteți eforturile pe care le depun angajații

Angajații sunt mai productivi dacă le sunt recunoscute meritele, pentru că se concentrează mai bine la ceea ce au de făcut în continuare și sunt mulțumiți.

Chiar dacă îi remunerați corespunzător pentru munca depusă, ar fi bine să nu vă limitați doar la salariu. O vorbă bună, un simplu email de mulțumire sau o zi liberă la nevoie îi ajută pe angajați să se simtă mai bine într-o echipă în care sunt ajutați și respectați. Deși par lucruri mărunte, aceste gesturi mențin motivația și productivitatea angajaților.

Nu uitați de bonusuri sau recompense

Puteți să oferiți și alte bonusuri sau recompense angajaților dumneavoastră. Acestea îi pot stimula să fie mai productivi și mai mulțumiți de locul de muncă. În plus, un simplu abonament la sala de fitness sau un bilet la un concert, oferit după luni grele de muncă, pot face minuni pentru moralul angajaților.

Este recomandată și alternarea perioadei de muncă intensă cu evenimentele informale, care să reunească echipa. Poate fi vorba despre petreceri, teambuildinguri sau ieșiri în oraș, care să contribuie la motivarea și creșterea productivității angajaților.

Aceste trucuri sunt importante pentru creșterea productivității angajaților dar și pentru funcționarea optimă a unei afaceri. Gândiți-vă că productivitatea muncii îi afectează, în egală măsură, și pe angajatori și pe angajați, astfel încât totul să meargă ca pe roate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Experții avertizează că bolile transmise de țânțari se răspândesc în Europa din cauza crizei climatice