Prima pagină » Diverse » Cea mai delicioasă rețetă de orez cu lapte. Trucuri pentru o consistență cremoasă și un gust aromat

Cea mai delicioasă rețetă de orez cu lapte. Trucuri pentru o consistență cremoasă și un gust aromat

Cea mai delicioasă rețetă de orez cu lapte. Trucuri pentru o consistență cremoasă și un gust aromat

Rețetă de orez cu lapte. Orezul cu lapte, un desert cremos și aromat, iar pentru a-l pregăti este recomandat să folosești orez cu bob rotund sau orez, deoarece acest tip de orez eliberează amidonul în timpul gătirii.

Înainte de a pune orezul la fiert, e nevoie să-l treci pe sub un jet de apă rece pentru a îndepărta excesul de amidon. Acest lucru va ajuta la prevenirea lipirii și la obținerea unei texturi mai cremoase.

Vei avea nevoie de 200 g orez alb (preferabil orez cu bob rotund);

  • 1 l lapte integral;
  • 100 g zahăr (sau după gust);
  • coaja rasă de la o lămâie sau portocală (opțional);
  • 1 linguriță extract de vanilie sau o păstaie de vanilie (opțional);
  • scorțișoară măcinată (opțional);
  • un praf de sare.

Clătiți orezul sub jet de apă rece pentru a îndepărta excesul de amidon. Într-o cratiță mare, se pun laptele, orezul și sarea și se aduce amestecul la punctul de fierbere la foc mediu.

Amestecați frecvent pentru a evita lipirea orezului de fundul cratiței. Apoi se reduce intensitatea focului la minimum.

Lăsați orezul să fiarbă încet, acoperit, timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când este moale și absoarbe laptele, amestecând din când pentru a preveni lipirea.

Adăugați zahărul și coaja rasă de lămâie sau portocală în orezul fiert. Se pune extractul de vanilie și se amestecă bine pentru a încorpora aromele. Se mai lasă să fiarbă la foc mic până când orezul devine cremos și consistent, iar laptele este încorporat.

După 10-15 minute, când s-a obținut consistența dorită, se ia orezul de pe foc și se lasă să se odihnească câteva minute înainte de a-l servi. Se împarte orezul cu lapte în boluri individuale și se presară scorțișoară măcinată deasupra.

Gătirea la foc mic și amestecarea frecventă sunt foarte importante. Amestecă frecvent pentru a evita lipirea de fundul cratiței și pentru a asigura o gătire uniformă. Pentru a adăuga un plus de aromă, poți folosi coajă de lămâie sau portocală rasă, extract de vanilie sau o păstaie de vanilie în timpul gătirii.

FOTO: Envato

Recomandarea video

Mediafax
Horoscop 5 decembrie 2025: O zi intensă cu vești care răstoarnă planuri
Digi24
Dmitri Medvedev amenință „nebuna Uniune Europeană”: confiscarea activelor rusești ar fi echivalentă cu un act ce justifică războiul
Cancan.ro
Fiica nelegitimă a lui Putin, recunoscută de niște ucraineni în Paris. IREAL ce s-a întâmplat imediat după
Prosport.ro
FOTO. Cum arată la 43 de ani Ileana Lazariuc, fosta noră a magnatului Ion Țiriac
Adevarul
Momentul în care un șofer a zburat cu Mercedesul peste un sens giratoriu și alte două mașini. Ce s-a întâmplat
Mediafax
„Îți place să trăiești în Europa?”. Un jurnalist ucrainean a abordat-o pe presupusa fiică a lui Putin la Paris / Ea spune că îi pare „foarte rău” pentru războiul din Ucraina
Click
Val de angajări în mai multe orașe din România. Domeniile în care se caută personal fără experiență
Digi24
Rusia va ajunge la granița României, diplomatic sau prin arme, amenință Vladimir Putin
Cancan.ro
DOLIU în presă! A murit jurnalistul Mihai Stănescu
Ce se întâmplă doctore
Planta pe care trebuie să o pui la ușa casei ca să atragi bani, noroc și protecție, conform Feng Shui
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Cea mai bine vândută mașină din România, în noiembrie: Doar bulgarii mai cumpără acest model
Descopera.ro
SUCUL care face MINUNI pentru corp peste noapte
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
20 de lucruri uimitoare despre creierul uman