(P) Cel mai bun șampon pentru tipul tău de păr

(P) Cel mai bun șampon pentru tipul tău de păr
Publicat: 16/04/2021, 11:52
Actualizat: 16/04/2021, 11:53

Folosirea șamponului potrivit pentru tipul de păr al fiecărei persoane este esențială pentru a avea o podoabă capilară sănătoasă și strălucitoare, dar uneori poate fi dificil să alegi produsul potrivit dintre numeroasele branduri disponibile.

Părul este supus unor schimbări constante datorate vârstei, dietei, stresului, dar și vremii și, pur și simplu, obiceiurilor noastre de stil și alegerea produselor pe care le folosim.

Părul gras ar putea reveni la o stare normală, la fel cum părul frumos și puternic ar putea să se subțieze sau să devină casant. De aceea nu te poți baza întotdeauna pe un singur produs.

Cel mai bun sampon pentru părul lipsit de vitalitate

Strălucirea înseamnă un păr sănătos. Din păcate, totuși, părul poate fi lipsit de vitalitate din mai multe motive, inclusiv utilizarea frecventă a plăcii de îndreptat, a uscătorului de păr sau a altor instrumente pentru coafarea la cald. Când cuticulele nu mai formează un strat uniform care acoperă părul, procesul de refracție al luminii este compromis, iar părul pare lipsit de viață. Reziduurile din produsele de coafare sau apă bogată în calcar pot contribui, de asemenea, la agravarea situației.

Cu toate acestea, există multe șampoane specifice pe piață și alte cosmetice pentru păr care pot repara structura părului, dându-i o viață nouă și prevenind ruperea. Dar care sunt ingredientele active conținute în aceste șampoane pentru părul lipsit de vitalitate? De exemplu, keratina sau tehnologiile inovatoare întăresc structura internă a părului, special conceput pentru a oferi strălucire și repararea părului în profunzime. După șamponare, părul tău va avea toată strălucirea sa naturală. Te sfătuim să îl combini cu balsamul din aceeași linie pentru un rezultat mai bun.

Cel mai bun șampon pentru păr subțire și fragil

Părul poate părea fragil și slăbit atât pentru că este subțire în mod natural, cât și pentru că s-a subțiat în timp. Șampoanele care conțin complexe de colagen întăresc structura părului, care va fi mai puternică, mai groasă și mai voluminoasă. Proteina de keratină, o componentă fundamentală a părului, are caracteristici care asigura rezistență și elasticitate, astfel încât un șampon cu keratină și uleiuri, poate face treabă bună.

Cel mai bun șampon pentru părul uscat și încrețit

Părul poate părea uscat și asemănător paiului din mai multe motive: în majoritatea cazurilor, acest lucru se datorează unei hidratări insuficiente, din cauza îngrijirii inadecvate sau a căldurii uscătorului de păr. Chiar și soarele, vântul și apa sărată usucă părul, creând acel aspect de “măturică”.Nu uită să combini și utilizarea unui balsam și a unei măști, poate din aceeași linie, pentru a obține un efect mai mare asupra părului.

Cel mai bun șampon pentru păr indisciplinat

Buclele naturale găsesc întotdeauna modalități de a nu respectă încercările noastre de stil. Le poți îmblânzi folosind un șampon cu ingrediente active, cum ar fi uleiul de sâmbure de caise sau uleiul de jojoba, care fac părul creț mai puțin șifonat și promovează stilul. În majoritatea cazurilor, îngrijirea părului creț implică hidratarea acestuia: acesta este motivul pentru care cele mai bune șampoane pentru părul încrețit conțin și agenți de hidratare, cum ar fi pantenolul sau glicerina.

Cel mai bun șampon pentru păr vopsit

Imediat după vopsire, părul prezintă în general culori intense și o strălucire minunată. Șampoanele specifice pentru părul vopsit ajută la menținerea acestei condiții extraordinare, protejându-l de efectele de iluminare a luminii UV și asigurând un păr sănătos și strălucitor datorită agenților de condiționare și pigmenților. Cele mai bune șampoane pentru păr colorat conțin, de asemenea, pigmenți strălucitori sau extracte de chihlimbar pentru o culoare și mai intensă și strălucitoare.

Nu alege niciodată un șampon ce nu este potrivit pentru părul tău. Poți face mai mult rău decât bine.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA