Gândul
  • Publicat:
Diverse

CHINA DICTEAZĂ prețurile pe piața echipamentelor medicale. CINE CÂȘTIGĂ de pe urma CORONAVIRUS

CHINA DICTEAZĂ prețurile pe piața echipamentelor medicale. CINE CÂȘTIGĂ de pe urma CORONAVIRUS
Coronavirus, un virus complex

Spania, a doua cea mai afectată țară de coronavirus din Europa, duce „un adevărat război” pentru procurarea de provizii medicale de pe o piață chineză suprasolicitată și infestată cu fraude și speculanți, transmite Reuters.

„Ducem o adevărată bătălie pentru a pune mâna pe ventilatoare, măști și kituri de testare rapidă”,a declarat purtătoare de cuvânt a guvernului, Maria Jesus Montero.

”Toate țările se luptă să-și păstreze producția internă, dar și să cumpere din China”, a spus ea, adăugând că furnizorii nu livrează la termenele prevăzute.

Spania a comandat din China măști, mănuși și kituri de testare în valoare de 432 de milioane de euro și a cerut partenerilor NATO echipamente de protecție și ventilatoare, scrie Hotnews.ro.

O sursă diplomatică a declarat Reuters că prețurile au crescut și de zece ori, iar firmele chineze cer și banii înainte.

O sursă dintr-o autoritate sanitară a spus că pe unele aeroporturi chineze avioanele stau la coadă pentru asemenea provizii și că de multe ori intermediarii păcălesc cumpărătorii.

Inchide