Cod roșu, portocaliu și galben de caniculă, joi și vineri, în toată țara. Care sunt județele cu cel mai mare disconfort termic

Cod roșu, portocaliu și galben de caniculă, joi și vineri, în toată țara. Care sunt județele cu cel mai mare disconfort termic
FOTO cu caracter ilustrativ - Mediafax Foto
Publicat: 23/06/2021, 11:23
Actualizat: 23/06/2021, 12:23

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, trei avertizări cod roșu, portocaliu și galben de caniculă, valabile pentru întreaga țară, joi și vineri (24 și 25 iunie). Șapte județe din vestul țării vor fi în cod roșu și alte 11 sub cod portocaliu, iar în restul țării va fi cod galben. Maximele vor ajunge și la 39-41 de grade Celsius, la amiază.

Astfel, potrivit meteorologilor, codul roșu este valabil în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș. În aceste zone se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei.

Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade Celsius, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade Celsius. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20-24 de grade Celsius.

COD PORTOCALIU DE CANICULĂ

Toto joi și vineri în sud-vestul și centrul țării, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade Celsius în Oltenia și între 35-37 de grade Celsius în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20-22 de grade Celsius. Sunt vizate 11 județe: Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Alba, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj și Olt.

COD GALBEN DE CANICULĂ

În restul teritoriului va fi în vigoare Codul galben. Astfel, în zilele de joi și vineri valul de căldură va cuprinde toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade Celsius, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

Meteorologii anunță că în zonele montane și pe arii mai restrânse în restul țării, mai ales după-amiaza și seara, vor mai fi perioade cu instabilitatea atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

FOTO – ANM

Cod portocaliu și galben de caniculă și disconfort termic, miercuri, în toată țara. Seara vin aversele, cu tunete și fulgere

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, două avertizări cod portocaliu și galben de vreme caniculară și disconfort termic accentuat, valabil tot astăzi, în toată țara, în intervalul orar 12.00 – 22.00. După-amiaza și seara sunt așteptate averse, în majoritatea regiunilor.

Caniculă și disconfort termic în Capitală, până vineri. Seara sunt așteptate averse, cu grindină și intensificări ale vântului

Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat în Capitală până vineri, potrivit prognozei speciale pentru București, emise miercuri de Administrația Națională de Meteorologie.

Astfel, de miercuri, de la ora 12.00, până joi, la ora 09.00, în Capitală, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara probabilitatea pentru înnorări, averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină va fi ridicată.

Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius.

CITEȘTE ȘI: Record de temperatură la Moscova. Cel mai fierbinte iunie din 120 de ani


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
De ce boală ar fi suferit, de fapt, Costel Corduneanu. Fostul luptător se afla pe...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile...
Suveranistul Luis Lazarus, candidatul lui Șoșoacă, ia bani grei de la o multinațională
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Test de cultură generală. Roșiile sunt fructe sau legume?