Comisia Europeană a aprobat 1.5 miliarde de euro pentru construirea primei autostrăzi care va traversa Munții Carpați și pentru îmbunătățirea capacității României de răspuns la dezastre

Redactor:
Florentina Dinu
Comisia Europeană a aprobat 1.5 miliarde de euro pentru construirea primei autostrăzi care va traversa Munții Carpați și pentru îmbunătățirea capacității României de răspuns la dezastre
Comisia Europeana a aprobat 1.5 miliarde de euro pentru construirea primei autostrazi care va traversa Muntii Carpati si pentru îmbunătățirea capacității României de răspuns la dezastre

Comisia Europeană a aprobat o investiție din Fondul de Coeziune în valoare de 875,5 milioane EUR pentru construirea primei etape a autostrăzii Sibiu-Pitești.

Prima autostradă care traversează Munții Carpați. Comisar pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira: „Va rezolva un blocaj major în rețeaua de transport din România”

Aceasta va fi prima autostradă care traversează Munții Carpați, permițând conectivitate nestingherită în România pe coridorul Rin-Dunăre al Rețelei transeuropene de transport (TEN-T). Coridorul va oferi o legătură neîntreruptă între România, de la portul Constanța de la Marea Neagră la Nădlac, la granița cu Ungaria, legând centrul și vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi.

Potrivit comisarului pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira:

„Acest proiect va rezolva un blocaj major în rețeaua de transport din România. Acesta va crește siguranța rutieră, va scurta duratele de călătorie și va reduce costurile pentru pasageri și mărfuri. Va avea un impact foarte pozitiv asupra economiei și asupra calității vieții oamenilor locali. „

Se așteaptă ca proiectul să fie operațional începând cu 2026.

Imbunătățirea capacității României de răspuns la dezastre. Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira: ”Este deosebit de relevant pentru o țară, precum România, care se confruntă cu un risc ridicat de dezastre naturale”

Comisia Europeană a aprobat, de asemenea, finanțarea din Fondul de Coeziune pentru un proiect în valoare de 578,4 milioane EUR pentru îmbunătățirea capacității României de răspuns la dezastre.

Investiția va îmbunătăți capacitatea de răspuns terestru, aerian și maritim a României prin achiziționarea de echipamente noi, precum și prin instruirea personalului. Va proteja mai bine populația în situații de urgență și va ajuta România să respecte obligațiile internaționale și Strategia Națională privind Schimbările Climatice și Creșterea Economică cu emisii reduse.

Comisarul pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira, a comentat:

„Datorită acestei investiții UE, serviciile de urgență ale României vor putea să răspundă în mod eficient la evenimente de joasă frecvență, cu impact ridicat, cum ar fi inundații, cutremure și accidente nucleare. Acest lucru este deosebit de relevant pentru o țară, precum România, care se confruntă cu un risc ridicat de dezastre naturale datorită topografiei sale și a rețelei dense de râuri și cursuri de apă. O mai bună pregătire a României va aduce beneficii și altor țări în caz de dezastre în străinătate, în conformitate cu spiritul european de solidaritate și acordurile internaționale. ”

Proiectul va ajuta la salvarea de vieți și la minimizarea daunelor materiale și a riscului de perturbare a activităților economice.

VIDEO ŞOC | Ce fac aceste asistente dintr-un spital COVID: ”Batjocoresc morţii”. Şefii spitalului au...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
Este oficial! Capitala intră în scenariul roșu. Ce s-a decis în cadrul ședintei de azi....
Restaurant deschis în pandemie. Ce a decis să facă un chef cu banii de la...
Un influencer urmărit de 1 milion de oameni a murit de COVID-19, deși era convins...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Patrick Cioaca nu mai exista. Ce s-a ales de baiatul Elodiei si al lui Cristian...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
Traian Băsescu, scos din sărite: ”Măi dobitocule! Marş afară javră mincinoasă”. Cine i-a provocat această...
BOMBĂ! Ce se va întâmpla cu 3 zile înainte de Ajunul Crăciunului 2020. Predicțiile femeii...
Țara care SE ÎNCHIDE COMPLET! Mesajul șocant al Guvernului acestei țări
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ziaristul care s-a luptat cu presa, detectivii particulari, izolarea, ameninţările şi cu un colos financiar...
Inchide