Comisia Europeană a aprobat 1.5 miliarde de euro pentru construirea primei autostrăzi care va traversa Munții Carpați și pentru îmbunătățirea capacității României de răspuns la dezastre

Comisia Europeană a aprobat 1.5 miliarde de euro pentru construirea primei autostrăzi care va traversa Munții Carpați și pentru îmbunătățirea capacității României de răspuns la dezastre
Comisia Europeana a aprobat 1.5 miliarde de euro pentru construirea primei autostrazi care va traversa Muntii Carpati si pentru îmbunătățirea capacității României de răspuns la dezastre
Publicat: 03/09/2020, 15:59
Actualizat: 03/09/2020, 18:53

Comisia Europeană a aprobat o investiție din Fondul de Coeziune în valoare de 875,5 milioane EUR pentru construirea primei etape a autostrăzii Sibiu-Pitești.

Prima autostradă care traversează Munții Carpați. Comisar pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira: „Va rezolva un blocaj major în rețeaua de transport din România”

Aceasta va fi prima autostradă care traversează Munții Carpați, permițând conectivitate nestingherită în România pe coridorul Rin-Dunăre al Rețelei transeuropene de transport (TEN-T). Coridorul va oferi o legătură neîntreruptă între România, de la portul Constanța de la Marea Neagră la Nădlac, la granița cu Ungaria, legând centrul și vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi.

Potrivit comisarului pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira:

„Acest proiect va rezolva un blocaj major în rețeaua de transport din România. Acesta va crește siguranța rutieră, va scurta duratele de călătorie și va reduce costurile pentru pasageri și mărfuri. Va avea un impact foarte pozitiv asupra economiei și asupra calității vieții oamenilor locali. „

Se așteaptă ca proiectul să fie operațional începând cu 2026.

Imbunătățirea capacității României de răspuns la dezastre. Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira: ”Este deosebit de relevant pentru o țară, precum România, care se confruntă cu un risc ridicat de dezastre naturale”

Comisia Europeană a aprobat, de asemenea, finanțarea din Fondul de Coeziune pentru un proiect în valoare de 578,4 milioane EUR pentru îmbunătățirea capacității României de răspuns la dezastre.

Investiția va îmbunătăți capacitatea de răspuns terestru, aerian și maritim a României prin achiziționarea de echipamente noi, precum și prin instruirea personalului. Va proteja mai bine populația în situații de urgență și va ajuta România să respecte obligațiile internaționale și Strategia Națională privind Schimbările Climatice și Creșterea Economică cu emisii reduse.

Comisarul pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira, a comentat:

„Datorită acestei investiții UE, serviciile de urgență ale României vor putea să răspundă în mod eficient la evenimente de joasă frecvență, cu impact ridicat, cum ar fi inundații, cutremure și accidente nucleare. Acest lucru este deosebit de relevant pentru o țară, precum România, care se confruntă cu un risc ridicat de dezastre naturale datorită topografiei sale și a rețelei dense de râuri și cursuri de apă. O mai bună pregătire a României va aduce beneficii și altor țări în caz de dezastre în străinătate, în conformitate cu spiritul european de solidaritate și acordurile internaționale. ”

Proiectul va ajuta la salvarea de vieți și la minimizarea daunelor materiale și a riscului de perturbare a activităților economice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu