DECIZIE. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, Livia Mihalachi, schimbat din funcție pentru a doua oară, în mai puțin de o lună

Redactor:
Redacția Gândul
DECIZIE. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, Livia Mihalachi, schimbat din funcție pentru a doua oară, în mai puțin de o lună
Fostul manager al Spitalului Judeţean Botoşani, suspendat din funcţie

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, Livia Mihalachi, a fost înlocuită din funcţie pentru a doua oară în mai puţin de o lună.

Manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, Livia Mihalachi, înlocuită cu dr. Radu Malancea, pentru a doua oară

Centrul Judeţean de Comunicare a transmis, vineri seară, o informare de presă potrivit căreia Mihalachi a fost suspendată din funcţie în baza unui ordin semnat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. În locul acesteia a fost numit medicul chirurg Radu Malancea, pentru a doua oară, în mai puțin de o lună.

Medicul ortoped Radu Malancea a rămas fără funcţia de manager în această dimineață şi apoi a fost numit din nou în decurs de doar câteva ore, potrivit Monitorul de Botoșani.

Managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost înlocuit de la primele ore ale dimineţii cu fostul manager, medicul Livia Mihalache, care a ocupat postul prin concurs în cursul anului trecut.

Livia Mihalachi şi-a motivat decizia de a reveni în funcția de manager, prin faptul că numirea lui Radu Malancea era valabilă doar pe perioada stării de urgenţă

Aceasta şi-a motivat decizia prin faptul că numirea lui Radu Malancea era valabilă doar pe perioada stării de urgenţă. Cum aceasta a expirat joi noapte, automat şi numirea lui în funcţia de manager a expirat, astfel că Livia Mihalache şi-a reluat atribuţiile.

Revenirea la conducerea spitalului Județean a medicului Livia Mihalache a provocat unele reacții mai dure din partea propriilor colegi, potrivit Monitorul de Botoșani

Unul din cei mai cunoscuți și respectați medici din cadrul unității sanitare, medicul primar Bogdan Alexandroaie, a publicat pe pagina sa de socializare o scrisoare manifest adresată ministrului sănătății Nelu Tătaru.

„Solicităm Ministerului Sănătății, d-lui ministru Tătaru, să se gândească bine și să acționeze în consecință, că să nu revenim în acel „ev mediu” de indolența și necunoaștere în care am trăit până acum 3 săptămâni. Atât eu, și cred că sunt în asentimentul colegilor, dorim, prelungirea mandatelor actualei conduceri, numite prin ordin de ministru, pentru că împreună , să o scoatem la capăt și să putem acordă servicii medicale de calitate pentru pacienți, pentru că ei au nevoie și noi. Asta ne dorim! În alte condiții, cu siguranță, eu mă voi retrage pentru că nu vreau să fiu părtaș la genocidul care a stat să izbucnească”.

Potrivit celor transmise de Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, în timpul vizitei la Botoşani, Ministerul Sănătăţii a păstrat însă coordonarea spitalelor judeţene, inclusiv cel de la Botoşani, încă 45 de zile de la expirarea Stării de Urgenţă, astfel că vineri seară, la aproape 12 ore de când Radu Malancea a fost înlocuit din funcţie, a venit o nouă numire a sa.

Astfel, „prin Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 679/15.05.2020, dna Livia Mihalache se suspendă din funcţia manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati pe perioada instituirii stării de alertă la nivel naţional, conform art. 21 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 70/2020. Prin Ordinul Ministrului Sănătăţii nr 680/15.05.2020, dr. Radu Malancea se numeşte în funcţia manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati pe perioada stării de alertă instituite în condiţiile Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 24/2020″, se arată în informare.

De asemenea, prin Ordinul Ministrului Sănătății nr 681/15.05.2020, medicul Constantin Radu Laurian se numește în funcția de director medical interimar al SJU Mavromati pe perioada situației de alertă instituite în condițiile Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 24/2020.

Livia Mihalache, a fost suspendată, vineri, pe 24 aprilie,  printr-un ordin de ministru, din cauza „gravelor deficinţe de management”. Suspendarea a avut loc loc pe perioada stării de urgenţă.

„Având in vedere constatarea gravelor deficienţe de management de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenta Mavromati Botoşani, începând de astăzi (vineri – n.r.), pe perioada stării de urgenţă, prin Ordin al Ministrului Sănătăţii, se suspendă din funcţia de manager al SJUMBT dna dr Livia Mihalache”, a anunţat Centrul Judeţean de Comunicare Botoşani, pe 24 aprilie.

În locul Liviei Mihalache a fost numit managerul dr. Radu Malancea.

ŞOC! 3 fotbalişti de naţională au chemat o actriţă XXX şi au pus-o să plătească...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre...
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Șocant! Cum l-a țepuit pe Cătălin Moroșanu tânărul pentru care a strâns bani să îi...
Aplicația care te anunță dacă ai Covid prin scanarea ochilor. Nemții vor să revoluționeze testarea...
„Dexit”. Partidul german de opoziţie AfD anunţă că va face campanie pentru ca Germania să...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Microcipul care detectează Covid-19 în corp înainte să ai simptome. Cum funcționează. VIDEO
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
O populație MISTERIOASĂ descoperită recent, de care nimeni nu știa, îi ULUIEȘTE pe oamenii de...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Marea greșeală pe care o fac utilizatorii de Whatsapp. Probabil ți se întâmplă și ție...
Tragedie în familia unui model celebru. A paralizat după ce a mâncat un pretzel
ȘOC! Dispare restricția care îi enerva cel mai mult pe români. Se aplică de la...
Virusul care scade inteligența. E prezent la jumătate din cei testați
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Partea întunecată a muncii în vremea COVID. Lucratul de acasă şi izolarea duc la o...
Inchide