Doi pușcași marini, filmați în timp ce răpeau un om de afaceri în schimbul unei răscumpărări uriașe

Doi pușcași marini, filmați în timp ce răpeau un om de afaceri în schimbul unei răscumpărări uriașe
Publicat: 21/05/2021, 08:37
Actualizat: 21/05/2021, 08:40

Doi foști pușcași marini americani au fost arestați în Thailanda pentru presupusa răpire a unui om de afaceri în schimbul unei  răscumpărări.

Bărbații americani au fost identificați ca Jeremy Hughes Manchester, 41 de ani, și Louis William Ziskin, 52 de ani, de poliția Diviziei de Suprimare a Criminalității (CSD), în timpul unei conferințe de presă sâmbătă.

Un al treilea bărbat, care este din Thailanda, a fost, de asemenea, arestat alături de pușcașii marini americani în legătură cu presupusul complot de răpire și identificat ca fiind Ekbodin Prasitnarit, informează The Sun.

Cei trei bărbați se confruntă cu numeroase acuzații, inclusiv tentativă de omor și răpire pentru răscumpărare, a declarat sâmbătă comisarul adjunct al CSD Pol Lt Gen Jiraphop Phuridet, comisarul adjunct al CSD.

În 2020, Ziskin a numit Collection Company Limited să negocieze cu Paddy The Room Trading Company Limited pentru achiziționarea de mănuși de nitril în valoare de aproape 3 milioane de dolari, potrivit Bangkok Post. Dar mănușile erau de calitate slabă, ceea ce a dus la un conflict de afaceri între cele două părți.

Ziskin a dorit ca omul de afaceri taiwanez Wen Yu Chung, un reprezentant al Companiei de colectare, să-i restituie banii pierduți, dar bărbatul a refuzat.

Acesta a fost momentul în care Ziskin a solicitat ajutorul detectivului israelian Michael Greenberg, care ar fi ajutat ​​pe fostii pușcași marini să vină cu un plan de răpire și răscumpărare pentru a-și câștiga banii înapoi.

Chung a fost contactat pentru a-i întâlni pe bărbați într-un restaurant din Bangkok la jumătatea zilei de 28 martie.

Imaginile de supraveghere au arătat cum omul de afaceri era apucat și târât din restaurant în plină zi de mai mulți bărbați

După răpirea lui Chung, bărbații implicați au cerut 2 milioane de dolari în schimbul bărbatului. Rudele lui Chung au fost, de asemenea, contactate și au cerut 1 milion de dolari pentru returnarea sa în siguranță, relatează Bangkok Post.

Niciuna dintre părți nu a cedat cererilor răpitorilor și, în schimb, a contactat poliția.

Chung a fost eliberat într-un spital în urma încercării eșuate de răscumpărare și ulterior a mers la poliție pentru a depune o plângere oficială. Cei trei bărbați presupuși implicați au fost arestați la 15 mai.

Cei trei bărbați arestați de poliție au negat toate acuzațiile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase